Менда Стоянова: ГЕРБ "не тупа топката" с Конституцията

Ако до 2 ноември нямаме подкрепа, ще търсим решения, заяви тя
26 авг 2020 09:35, Нели Христова
39
Менда Стоянова: ГЕРБ "не тупа топката" с Конституцията
Снимка: БГНЕС

В разговорите вчера с ВМРО те изразиха принципна подкрепа за свикване на ВНС и за промяна на конституцията. Нормално е те да имат свои предложения, това казаха и от НФСБ също имат предложения. Тепърва предстоят разговорите по същество. Това, което ние сме внесли, е минимално и смисълът е да повдигнем въпроса за ВНС и нова конституция. Това каза депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова пред Нова тв.

Ние сме се съсредоточили върху области, които са критични, като съдебната система, Така че всички предложения ще бъдат въпрос на разговори оттук нататък между политическите сили.Част от хората продължават да не са сигурни в независимостта на съдебната система. т.е. наистина се налага конституционна промяна, която да гарантира това.Едно Велико народно събрание ще е много по-легитимно да проведе дебата и да направи такава промяна.

Категорично не съм съгласна с обвинението, че тупкаме топката и бавим нещата. Затова ние искаме още на 2 септември, ако съберем необходимите 120 подписа, да внесем това предложение, за да може в най-ранния срок - 2 ноември, да имаме ясното дали ще получим подкрепа. Ако на 2 ноември стане ясно, че не можем да получим тази подкрепа, тогава ще вземем решенията си в друга фактическа обстановка.

Позицията на БСП може да претърпи промяна, Надявам се, че едно отговорно поведение на БСП трябва да е в тази посока.Тези промени в конституцията не можахме да ги случим преди 4 години и вероятно никога няма да се случат, ако няма ВНС.

Изобщо не е вярно, че докато заседава ВНС, ще управлява същото правителство. ВНС ще излъчи правителство, то има компетенциите и на обикновено народно събрание. 400 избрани депутати ще могат да излъчат такова правителство. Но ние сега не можем да изследваме всички варианти, каза Стоянова.

Категорично заявявам, че не се водят никакви задкулисни разговори с членове на БСП, които са вътрешна опозиция, каза още Менда Стоянова по повод на тръгнали слухове в това отношение. Който намеква тези неща, да каже защо го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да чакате до 2 ноември, вървете си още днес!
16
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ако бай Добри Терпешев бе жив, щеше да ви обясни, че не тупат топката, а Му крепят топките! А баба Терпешка щеше да обясни, че сега им се е паднало, сега ще крепят, защото младостта си отива, животът - кратък, славата - вечна! Ура, другари герберасти!
15
3
 
8
 
! Отговори
крадла преди 3 години
не се ли накрадохте мойто момиче? Не покрихте ли следите? Или сте толкова нагли и така сте крали, че няма покриване.. всички бизнесмени ви знаят методите и касичките, стига нагляхте
14
3
 
18
 
! Отговори
13 преди 3 години
Менда, ти вече си толкоз опорочена и компрометирана , че не зная с какви очи се показваш и изказваш ! След толкоз компромати и издънки , трябваше да си тръгнеш с Владето Горановото детенце.
13
1
 
13
 
! Отговори
мента преди 3 години
Герп не тупа,герп хрупа ментови бонбонки.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКЪВ 2 НОЕМВРИ! БОРИСОВ КАЗА - НА 2 СЕПТЕМВРИ НЯМА ЛИ 121 ПОДПИСА ХВЪРЛЯ ОСТАВКА!
11
1
 
14
 
! Отговори
? 4 преди 3 години
А ПТП има ли ? Тази лелка сутринта зад пресилена бодряшка откровеност скриваше малко нерви, малко отчаяние, малко гузност, повече обида и май не беше убедена в това, което говори! Но, заповед! Снощи Бабуина им е изкоманвал на трите /дори четири/ влъхви - Отивате сутринта в телевизиите и искам да убедите народа, че сме прави и да направите Радев да изглежда жалък! И цъфнаха най сексапилната част от харема му по телевизиите ! Пуй - пуй- пуй-пуй!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига, стига не тупали топката! Гербавите са 11 години на власт и ни дума за Конституцията сега изведнъж се разбързаха.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се чака решението на пеевски и доган....
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано ви тупнат у Орландовци сичките накуп!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка престъпници!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
R I PГЕРБ3.12.2006 - 2.9.2020
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само я тупате топката,ами се правите и на улави!Пределно ясно ви е че няма как да имате подкрепата на 160 депутати за свикването на ВНС,ама продължавате с популизма-и това ако не е тупане и печелене на време,здраве му кажи!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, не тупа, защото нямате топки!Там сте се събрали ***, ПСП ...Менда май е от пловдивско, значи е ППП и т.н.А мъжете в ГЕРБ ... там има ли мъже изобщо, те са по-зле и от жените.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе! Преди 08.00 часа на телевизора - Даритката! След осем, по трите ,,водещи" телевизии - Фандъчката, Менда и Караянчева! Мнозинството от пуйки е гарантирано!
2
3
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
Играят ни селско тарикатско театро.....Най малко ШАЙКАТА и бай *** имат желание и искат ВНС и таралежа у гащите нова конституция...целта е ясна: да затапят устата на Слави и други мераклии за ВНС и главното бягане от служебен кабинет с тупане на топката и печелене на време, щото това конституцията е отговорно мероприятие и утре историята ще ги съди, а и те немат капацитет и здрави *** за това, камо ли пък и повече от 2/3 съгласие!!!!Но за всеки случай........на пазара!!!!https://segabg/touche/tush-08-25-2020
1
2
 
19
 
! Отговори
Айде преди 3 години
И тая,ако съберем!Ами ако не съберете подписите?Тогава какво правите, единственият ход който имате и сега и после е ОСТАВКА!