Снимките от спалнята на Борисов не са дело на НСО

Снимката на спящия Борисов е автентична, а останалите - аранжирани
27 авг 2020 20:03, Нели Христова
113
Снимките от спалнята на Борисов не са дело на НСО
Снимка: БГНЕС

Вътрешната проверка в НСО, разпоредена заради изтеклите в интернет снимки, за които се твърди, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов и на които се вижда нощно шкафче с пачки евро, кюлчета злато и пистолет, не е открила данни сигурността на министър-председателя да е била компрометирана. Това пише в. “Сега”.От службата отказаха коментар, тъй като на 11 август документацията по проверката е изискана от Софийската градска прокуратура във връзка с образувано от тях производство.

Снимката на спящия Борисв се оказва автентична, а останалите са специално аранжирани.

На 3 август прокуратурата съобщи, че е образувала разследване за използване на незаконно специално техническо средство. (Това е текстът от НК, по който обикновено се разследват изтекли записи и след това делата се прекратяват, без да се провери съдържанието на разговорите.) На 25 юни е назначена експертиза на снимките и аудиозаписите. По това дело се работи и по записите с гласа на Борисов, които бяха разпространени от юни насам. “По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев (той подаде оставка през юли покрай скандалите около сарая на Ахмед Доган в Росенец)”.

Още след публикуването на снимките Станчев беше категоричен, че няма как те да са дело на някой от НСО, нито да са направени с помощта на охранителите. “Вярвам на тези хора. Казах го веднъж и пак ще го повторя – те са от 11 години с него, изключително доказани са, добри взаимоотношения имат помежду си, човекът им вярва на тях, те му вярват на него. Няма как да се случи това нещо – някой да си подложи такава динена кора. Това не го вярвам”, коментира той. Неговото предположение е, че снимките са направени от някой от близкия кръг на Борисов. “За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки”, каза Станчев пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
И този балон се спука,както и този с къщата в Барцелона !
93
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Това му е от неговите приятелче та от ДС, сегашният МОНТЕРЕЙ. Направо му отрязаха главата от кръста.
92
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още ли вярвате на държавните институции, които са овладяни от сикаджията мутра?!? Естествено, че така ще кажат да замажат положението, че много се размириса. А нещо да кажат за критиките на ЕС относно корупцията и върховенството на закона?!? Не, нали... Каскета се крие по селата и махалите и гони казаните за ракия и чушкопеците на хората... Пълен смях и позор!!!
91
13
 
9
 
! Отговори
гост преди 3 години
Що за глупости. Снимките на шкафчето били аранжирани. Клипа на мацката дето снимала в къщата на ББ и това ли е аранжирано. Ако прокуратурата го е казала това, значи са зависими *** и мутри като ББ, ДП и т.н.
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мммъъъъ, моола ти се...
89
8
 
6
 
! Отговори
шубелия преди 3 години
Баце няма ли да отиде в ЕП да му трият сол на главата или пак ще се скрие за полите на няколко жени?
88
1
 
6
 
! Отговори
one преди 3 години
До КОНСТАНТИНОВКогато ти станеш грамотен!
87
17
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна покдрепа за ГЕРБ и господин Биросив- най-успешният министър-предеседател в цялата ни история !
86
9
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Тези снимки си ги пусна самият Борисов, за да отклони ениманието от записите, в които е бе еврогеовете с 200. Това му е европейската отиентация, иначе си е елементарен ченгесар, който работи за Путин.
85
8
 
6
 
! Отговори
Има и друга версия преди 3 години
Снимките да са с негово съгласие за илюстрация на мемоарите които ще напише.Пачките вероятно са реквизит от Народния театър!МВР да привика домакинката да си признае и да му развалят кефа.
84
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях сигурен в това.Хе.Хе. Абе вие бацето за толкова алабаш ли го имате ве? Че той си има и кинтите и уважението от Шнорхела и другите играчи,и не му е нужно да се прави на мутра. Хей бунацииии,Бате ви гойко е в световният елит вече.С какви шашми и далавери от 90-те сте тръгнали да го окалпезявате? Та той е един от ГОЛЕМИТЕ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ БЕ.
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записа със снимките се появиха в деня,когато Цветанов напусна ГЕРБ,точка.Стига с тези НСО-та,не мисля и че президента има някаква вина,ното пък НСО.Предполагам,че Бойко е вкарал някой на който е вярвал и този някой е бил предател или другия вариант е,че снимките са направени без неговото знание.Снимките са от различни години,ако е вярно,какво означва това според вас? Да го държат в шах.Кой да го държи в шах?
82
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе ти разбираш ли,че много по-опасното е,че всеки може да си влиза в спалнята на премиера или нашите политици,президент и да ги гръмне когато си иска? И да ги подслушва и снима както си искаТова е много по-страшно от пачките! Това означава,е сме една държава без държавници,щото всеки може да ги контролира,дори убие!Представи си,че в някоя европейска или в САЩ се случи неще подобно,веднага ще бъдат издирени и убити тези,които са направили такива снимки,а персонала на смяна уволнен
81
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 3 август прокуратурата съобщи, че е образувала разследване за използване на незаконно специално техническо средство.--------Разбира се, това е мно-о-ого по-важно от разследване на произхода на пачките и кюлчетата. А, и незаконното държане на пистолет извън бронирана касета!Гешев! Плащаме ти солидна заплата да вършиш работа! Не се чуди, че искаме да сиподадеш оставката! Вън и то незабавно!
80
3
 
9
 
! Отговори
Dart Vader преди 3 години
Ако трябва да оценяваме уменията на един генерал от българските ВВС и да ги сравним с управлението на дрон, това е все едно да сравниш управлението на космически кораб с управлението на камион за събиране на отпадъци!!!
79
3
 
6
 
! Отговори
ЦИРКЪТ Е ПЪЛЕН!!! преди 3 години
Да влезе убитият!!!
78
2
 
17
 
! Отговори
Бодигард преди 3 години
Когато шефът каже, че някой няма да се проверява и тази личност не се проверява на негова отговорност. А после като излязат наяве такива снимки и компромати, реват като вдовици за нуй и все гледат да изкарат охраната виновна за техните си грешки.
77
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХейШибан taliban...."Снимката на спящия Борисв се оказва автентична, а останалите са специално аранжирани."..кое от това не можеш да разбереш?
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко много си добър и наивен!Мафията не спи!Остави аудио и видео компроматите,може да последваш Скрипал,Гебрев и Навални...При тях няма скрупули!!!
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се ! Това може да е работа само на началнически служби, а не на слуги ! За тях е само логистиката, осигуряване на терена, информация и т.н.