Деница Сачева: Дали съм мислила за поста премиер? Категорично не!

ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов, заяви тя
Обновена: 31 авг 2020 16:24 | 31 авг 2020 16:21, Александър Попов
78
Деница Сачева: Дали съм мислила за поста премиер? Категорично не!
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам мотивите за оставката на Данаил Кирилов, защото е личен акт. Знам, че са провели разговор с премиера и са взели това решение заедно. Не мисля, че тази оставка е под натиска на улицата, по-скоро има съображения, които и двамата са имали предвид, заяви Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, в предаването „Опорни хора“.

Тя коментира политичечската обстановка, като беше категорична, че няма тупане на топката.

"Има отговорност, която трябва да бъде изпълнена, и бих се радвала, ако започнем да говорим не да има или няма оставки, а в дискурса на това, какво следва и какво трябва да се направи. Ако до този момент сме отстоявали тезата, че трябва да продължим да работим, правили сме го със следните аргументи - че е необходим действащ парламент, за да бъде извършена актуализация на бюджета, за да бъдат потвърдени поетите ангажименти за увеличаване на възнагражденията, стойността на стандартите за социални услуги, обезщетенията за безработица, ратификацията на заемите. ЕК одобри заем от 511 млн. евро, който ще ни подпомогне в изплащането на парите по програмата 60/40. Как си представяте да влезем догодина без бюджет за 2021 г.? Дали съм мислила за поста премиер, моят отговор е категорично „не“! Не се виждам в такова кариерно развитие", отрече твърденията на някои медии Деница Сачева.

Тя счита, че е на мястото си в системата на труда и социалната политика.

"Започнах работа в нея още през 1994 г. и по един или друг начин цялата ми кариера е минала в сектора на социалната политика. Не се виждам начело. Политическа партия ГЕРБ си има своя премиер. Той се казва Бойко Борисов. Премиерите обикновено са лидерите на партиите. Ние не се притесняваме от оставка, допълни министърът на труда и социалната политика. В някаква степен, оставката би била по-доброто решение за нас, от гледна точка на това, че ще престанем да губим доверие, ще се спре личният натиск върху нас, обиди, агресия и т.н.", допълни тя.

Тя допълни, че партията не се притеснява от служебен кабинет, защото е печелила избори в подобна ситуация.

Темата за машинното гласуване и кои ще плаща машините, министър Сачева коментира, че на 2 септември ще бъдат внесени промени в Изборния кодекс, за да се изясни, как ще се извършва следващото гласуване, какви ще бъдат машините, кой ще ги поръчва и кой ще носи отговорността. Колеги от други държави изказват скептицизъм по повод мантрата за машинното гласуване, допълни Сачева.

По повод хората с увреждания и „Системата ни убива“ Деница Сачева риторично попита - "Считате ли, че това е система, която убива?".

"Защото това е система, която подкрепя средно с 1000-1100 лв. на месец тези хора. Над 3 млрд. лв. даваме за хората с увреждания. Разпределението не е правилно и трябва да оптимизираме системата. Парите трябва да отиват при най-нуждаещите се. Ние постоянно се занимаваме с фетиши – с черни тениски, с палатки, с бесилки, вуду-куклички, яйца, риба. Не намираме време да се скараме по сериозните теми", каза още министърът пред Bulgaria ON AIR.

Според Деница Сачева протестите няма да спрат, a блокадите са нарушаване на закона.

Целият разговор с Деница Сачева гледайте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще оправи до финансовата подкрепа? Защо който не е работил получава чак 206 лв., а градивните хора, които дори болни се стараят и да работят, 55 лв. от Социалните. Сачева, сложете край на тези помощи за отопление, само лентяите покриват критериите.
65
0
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...kash ma !!!
64
0
 
1
 
! Отговори
Сачи преди 3 години
Ти отдавна мечтаеш за този пост,каки тервелска замина.кметица се борите за власт,пари и .... Но в живота не всичко е пари.и бедни и богати отиват там където никой не се е върнал.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази боже!
62
0
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
След изказването на другарката звеновод сачева веднага паднах от коня
61
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Сата НАТОс баба Менда от точката на дузпата ше фръкне в .."странично хвърляне"..
60
0
 
9
 
! Отговори
джо преди 3 години
Това момиче, се взе на сериозно. Не знам по какъв критерий ги назначават за министри , но при всяко интервю и статия се вижда , че е безнадежно положение.Бойко, подавай по - бързо оставка щото ще я грабне някой таз мома и ще заблъска всички министри с нея. Преди байрака го държеше Лилето ,сега се сменят на поста сачева и захариева. Аман от хора паднали от МАРС.
59
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тази жена става за надзирател в мъжкия затвор,защото в женския всички жени ще получат паник атака.
58
0
 
9
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Ко каза,ко?
57
1
 
18
 
! Отговори
bms преди 3 години
Хубавото е че тази мазна мутра няма да я гледаме още дълго.
56
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Сачева,не се изявявай,като премиер,вече имаме в правителството на Борисов-***!***,калинки и преводачки бол в парламента и в министерствата!Явно,вече имаме остра нужда от ПСК-проста селска коза!
55
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Цачева-"президент",Сачева-"Премиерин",Магарето на Боко-"Придсидатиль на всенародното собрание"....сред трагедията винаги може да се прокрадне и малце КОМЕДИЯ....майтапи!..Поне развеселяват не чак до там изпадналите в депресия от вилнеенето на Хунтата индивиди.......А Тиквата постъпи ли вече в болница?..Викате :-"Утре"?...Да не стане късно утре,ей?!
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази уродлива жаба може да бъде само премиер на чистачките в Северна Корея и след няколко дни Ким да я "уволни" по неговия специален начин.
53
1
 
6
 
! Отговори
баце Коз преди 3 години
Е само това оставаше! Бойко предложи оная плевенска магарица за президент, хората се ядосаха и оттам тръгна всичко. Ако беше предложил Данчето, Румбата и Деса *** никой нямаше и да ги знае.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева премиер??? Ужас!!! Спрете с протестите бе хора, моля ви, дръжте Боко!
51
0
 
17
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Госпожата не може да мисли изобщо, вие за премиер я питате.
50
0
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Днес две статии с двете звезди на ГЕРБ - Сачева и Томислав. Явно тест на рейтинга. За съжаление, греда. Пардон, две греди. Пробвайте с баба Менда.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая пък кой я спрята за премиер изобщо?Не спряхте с бъзиците значи...
48
0
 
4
 
! Отговори
Съветник преди 3 години
за 48. Наско, първо прочети коментарите на тези 47 участника във форума и след тогава решавай .... Понеже ти си единственият фен до тука на г-жата и правителството, аз си правя някакви изводи: имаш нещо ош-беш с Деница. Изобщо някаква роднинска връзка... А ако ти е любовница, любете се но бъде нащрек! И бъди готов да обличаш бързо гащите че финалът наближава. И търси си друга!!!
47
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Под заплахата тази да стане премиер ще ида да го моля Бате на колене да си остане.