Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори

"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитети
Обновена: 31 авг 2020 15:10 | 31 авг 2020 15:10, Анисия Иванова
129
Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На площад "Славейков" в столицата тя обяви, че няма да създава нова партия, а партньорската мрежа застава твърдо зад исканията на протестиращите.

В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото, като в листите си ще разчитат на експерти и млади хора, а платформата е отворена за участието на гражданите.

Партньорската мрежа се обедини около меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, в който основа са повишаването на доходите, електронното управление, гаранция за чиста околна среда, достъпно образование и здравеопазване, преосноваване на институциите, промяна в Конституцията и ревизия на управлението.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
21
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
МАЯ СМЕШНА СИ
62
3
 
22
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Тази не се ли вижда колко е смешна защо не се скрие някъде да не се излага повече.
61
22
 
2
 
! Отговори
Отиваме на избори преди 3 години
Добра новина: ДПС е против кьорфишек конституцията и ВНС.Отиваме на избори. И да оп'лювате тук Мая Манолова, хората не са забравили какво направи като омбудсман. И ще го покажат на изборите. Някой сеща ли се за предният омбудсман Константин Пенчев? Наш човек, нищо не правеше и всички гербаджии му се радваха. Но Мая Манолова много ги настъпваше по мазолите в парламента, та затова гласуваха за нея да стане омбудсман.Да, кадърните хора и гербаджиите не виреят заедно.
60
2
 
23
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Бареков в женски вариант.Този филм /резил/вече сме го гледали. Тази ку ку мявка е по досадна и от конска муха.
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подкрепата и са около 20-30 електорат
58
1
 
7
 
! Отговори
А преди 3 години
Как ще изглежда тази само след няколко години,няма какво да изправи на най най.....!
57
3
 
10
 
! Отговори
13000 преди 3 години
До Има шанс за Мая- Е ко направи алашата мая ,че не разбрах.И Софето не е БЪЛГАРИЯ БЕ ГОСПОЖА !
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Има шанс за Маяда, ама там нямаше далаверка!
55
27
 
5
 
! Отговори
Има шанс за Мая преди 3 години
До Едно е сигурно: Сигурно е това, че си жалът гербаджийски ***.А Мая Манолова като омбудсман доказа, че може да работи за хората. Много неща направи, и за надутите сметки на топлофикациите, и за таксите им за адвокати, и за безумните лихви на бързите кредите, и за майките на деца с увреждания, и за неизплатените заплати на работещи.. Но наглите гербаджийски *** (като теб) разчитат на късата памет на хората.
54
3
 
30
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Майчето да каже за бодигарда на братя Галеви, който затри човек в Дупница! Те я финансират нея!
53
7
 
23
 
! Отговори
гост преди 3 години
Застава твърдо зад исканията на протестиращите , което означава начело на протестите. Тази е много нагла и ще яде бой някъде. Пуснете мажоритарен вот да я оствирим.
52
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Куцото може ли да участва в "Изправи се". Раздават ли патерици и виагра за изправяне?
51
5
 
28
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 3 години
Отвратителна креатура,не става да води масите.Дано кукловодите сесетят и я махнат от сцената.С каквото и да се заеме тя го проваляи става за посмешище(освен за личното си облагодетелстване.Стананарицателна с предизборни машинации-Костинбродската афера.Доверенчовек на братя Галеви,чистила мръсотиите им,а се изтъква като високоморален(развела е само двама)човек.За да срази враговете си използва клевети,слухове,лъжи-то не бяха чушкопеци и буркановари,полета смарихуана(оказа се техн.коноп).
50
22
 
3
 
! Отговори
Честито преди 3 години
Добра новина: ДПС е против кьорфишек конституцията и ВНС.Схемата на Бойко беше проста: Ако се съберат 2/3 (160) гласа се правят избори за Велико Народно събрание. Когато се приеме конституция (след половин или даже след една година) се правят избори за обикновено Народно събрание.И през всичкото това време щеше да управлява (и провежда изборите) настоящото гербаджийско правителство. Дори и Бойко да подаде оставка, правителството щеше да управлява като правителство в оставка.Но няма да мине
49
5
 
33
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Платформа на сестра Галева е зле скована и ще завлече в канализацията тези дето са се накачулили на нея ... граждански организации като нейната могат да излъчат само такива като Иванчева, родени на улицата и закърмени от нея - зли, агресивни, алчни, не особено интелигентни и готови на всичко за да захапят кокала си ... !!!
48
2
 
25
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Ще се обедини и със последните ***,само за да влезе в парламента.
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах я оня ден по телевизията ... в 3 часа сутринта подскача по клин по улиците на София ... Бог да пази от такива като нея.
46
24
 
6
 
! Отговори
Всички срещу ГЕРБ преди 3 години
Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но за преодоляване на кризата може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
45
4
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Сестра Галева осъзнава мизерната си аудитория, затова се опитва да яхне някой протест или в партия. ***!
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партньорска мрежа видиш ли - десет фейсбук страници с *** с по 20 акаунта, това и е политическата организация.