Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори

"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитети
Обновена: 31 авг 2020 15:10 | 31 авг 2020 15:10, Анисия Иванова
129
Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На площад "Славейков" в столицата тя обяви, че няма да създава нова партия, а партньорската мрежа застава твърдо зад исканията на протестиращите.

В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото, като в листите си ще разчитат на експерти и млади хора, а платформата е отворена за участието на гражданите.

Партньорската мрежа се обедини около меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, в който основа са повишаването на доходите, електронното управление, гаранция за чиста околна среда, достъпно образование и здравеопазване, преосноваване на институциите, промяна в Конституцията и ревизия на управлението.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
10
 
6
 
! Отговори
Кекс инструктор преди 3 години
Чи то партньор на Мая е Боко! С него ли ще се коалира?
42
4
 
34
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
На тоя червен кърлеж пак й се смуче държавна кръвчица.
41
2
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Не бе! Мая М. няма да прави партия. Само партийна организация, която ще се нарича другояче, но все пак ще я вкара в Парламента. Не, Мая М. не социалистка. Само пее в един хор с червените.
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените пак ни пробутват експертно правителство като на Любен Беров може би, тогава се краде най-много. И с лозунга на Дубайския беглец, няма сини, няма червени.За 30 милиарда евро са готови да затрият България, червените маймуни.
39
0
 
20
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
А така, вие сте новото ляво ОФ.
38
19
 
1
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
До Анонимен 41: Има читаво. Но читавите успяват при други условия, извън България. А трябва да могат да успеят и тук. Ето това няма как да стане докато управляват гербаджийските калинки.
37
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
В 90% си прав, но не бива да обиждаш тези 10-% които не ги чуват и не желаят да ги чуват.
36
5
 
13
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Алтернативата сме ние безпартийните, а не вие бесепари,костовисти,чалгари ,Божков,Манолова и всякакви дето искат да се набутат в парламента за пари, за вас ще гласуват няколко хиляди човека максимум, народа няма да гласува за никой ще се емигрира тия са абсурд и няма да влязат в парламента бесепари,костовисти,чалгари,Божков,Манолова и тнт на изборите ще разберат народа ще им го сложи
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаааа, всеки напира да влезе в парламента, да пръди на завет и да плюcка на купаня. Отвън е кофти - трябва да се работи
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаааа, всеки напира да влезе в парламента, да пръди на завет и да *** на купаня. Отвън е кофти - трябва да се работи
33
1
 
27
 
! Отговори
АнаТема Айдуци,родни преди 3 години
Кикимората, позната още и като Разтури семейство огладнЕ и иска още да е на държавната софра.
32
23
 
2
 
! Отговори
Всички срещу ГЕРБ преди 3 години
До Анонимен 39: Първо трябва да се изметат Бойко и гербаджиите от управлението. Тогава ще се отлепим от дъното на ЕС.
31
6
 
2
 
! Отговори
Нови калинки? преди 3 години
До анонимус: Нови хора ли ни трябват? Е, Бойко все вкарва в оборот нови калинки. Нещо да се е променило?
30
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, брей... То комитети, организации, сдружения, партньорска мрежа.... свят да ти се завие от бутафорно нищоказване / правене
29
8
 
5
 
! Отговори
в стария бг бардак преди 3 години
- Изправи се малък Бойко ...рекъл вожда-Ама той е умрял .. се засмяла Майчето
28
1
 
18
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Не ни трябват партии, а нови хора! Със стари*** нов бардак не се прави!
27
1
 
26
 
! Отговори
Каква партия преди 3 години
Каква партия? Какви 5 лева? Около нея има един файтон хора!
26
21
 
1
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
До НК: Експертно или програмно правителство. Ако искат да работят в интерес на избирателите си, ще намерят около какво да се обединят.Най-лошият сценарий би бил ако сега започнат да се делят на леви, десни, либерали консерватори, русофили и русофоби. Така ще ни докарат пак банкянският хитрец Бойко.Първо трябва да се оттървем от крадливата гербаджийска дружинка, заради която сме все на дъното на ЕС. След това, лед нови избори ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа.
25
0
 
28
 
! Отговори
Напреееед! преди 3 години
Мая, Радан, Татяна Дончева и някой друг с розово знаменце, представител на Прокопов. Към партизанския отряд може да присъединят и някоя цяла фейсбук група на бг-***
24
2
 
32
 
! Отговори
Nick преди 3 години
.... и по един лек автомобил на всяко семейство и къща с градинка. Аман от комунистически тъпотии.