Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори

"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитети
Обновена: 31 авг 2020 15:10 | 31 авг 2020 15:10, Анисия Иванова
129
Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На площад "Славейков" в столицата тя обяви, че няма да създава нова партия, а партньорската мрежа застава твърдо зад исканията на протестиращите.

В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото, като в листите си ще разчитат на експерти и млади хора, а платформата е отворена за участието на гражданите.

Партньорската мрежа се обедини около меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, в който основа са повишаването на доходите, електронното управление, гаранция за чиста околна среда, достъпно образование и здравеопазване, преосноваване на институциите, промяна в Конституцията и ревизия на управлението.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Всички срещу ГЕРБМая най-много да направи мръсотия на БСП,а не на ГЕРБ,защото ако някой се излъже да гласува за нея изобщо,ще е някой заблуден ляв или човек от БСП,така ще отцепи гласове от БСП,които и без това имат проблеми с диктаторката Нинова.
22
0
 
21
 
! Отговори
НК преди 3 години
До Всички срещу ГЕРБАха ... въпроса е какво става после. Как тези всички ще разделят кокала до който иста да се докопат. Тогава ще лъсне цялата истина ,,,
21
31
 
4
 
! Отговори
Всички срещу ГЕРБ преди 3 години
Този път мотото на изборите ще бъде "Всички срещу ГЕРБ". И платформата на Мая Манолова също ще помогне да се оттървем от Бойко и дружинката му. Да и пожелаем успех.
20
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно как човек който е бил три мандата депутат, заместник председател на парламента, шеф на законодателна комисия и .... ще се бори със статуквото
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото" ..............кой ***? Ти ли не си от статуквото,*** Майо или онези стари ***,които не могат да докопат процентите да влязат в парламента?
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това същество Татяна Дончева от "Движение 21" от глухия коловоз,още напира за власт.Мернах я при учендолеца преди една ,две седмици.Заприличала е на запуснала се квартална 100 килограмова лелка клюкарка.Заедно с него хвърляха плюнки защото само това умеят.Точно са си лика прилика и заедно с Мая избеГалева.И тримацата си падат по мутрите.
17
27
 
3
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Отстраняването на крадливата и некадърна гербаджийска дружинка не е политическа, а национална задача. Само когато това стане, тогава ще можем да се отлепим от дъното. След три мандата на Бойко вече изоставаме и от предпоследните в ЕС. Необходимо е единодействие между всички партии, които мислят за бъдещето на България.След изборите може да се наложи да се направи експертно правителство, а след като се стабилизира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,, Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата Системата ни убива, Движение България на гражданите и Движение 21 на Татяна Дончева. "Майките на децата инвалиди ще продължават ли да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали?
15
11
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА НЕЯ НО АКО УЧАСТВА ОТКРИТО С БСП НЯМА ДА СТАНЕ!
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оу,Майо,никой не те иска,***!Божков спря да ти плаща и сега пак проституираш,като си завъртя задните части в друга посока и чакаш аванта!Или влез в БСП,ако изобщо те искат там или се разкарай!
13
4
 
27
 
! Отговори
тероризирани отмесец преди 3 години
Не искаме но само заради протестите ще гласуваме за ГЕРБ.
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхте ли за какво била борбата - за да се намърда отново Майчето с компанията и в парламента...... а вие дремете в палатките и чакайте конския великден.
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със стари ... нова партия не се прави,Довиждане!
10
19
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа: По-голяма п'ростотия не можа ли да измислиш? ГЕРБ имат най-много пари, те ли ще спечелят изборите? Не и този път.
9
22
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
аз ще гласувам за мая
8
1
 
13
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
АБЕ , ЧАЛГАРО ПЛАТИ ЛИ СИ ТАКСИТЕ ЗА ТВ-то...ХА,ХА,ХАААААААА...НЕМА ЛИ ДА ВНЕСЕ МАЛКО ПАРИ ОТ НЕГОВАТА ФАНДАЦИЯ В САЩ---ИЛИ И ТОВА Е ЕДНО МЕНТЕ...??!
7
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИНЦИПНО Е ЖАЛКО НО ТОВА, ЧЕ ЩЕ УЧАСТВАТ В ОБЕДИНЕНИЕТО НА БСП НЕ Е ИЗНЕНАДА!)
6
4
 
37
 
! Отговори
промяната преди 3 години
Манолова & братя Галеви.
5
3
 
30
 
! Отговори
Васко преди 3 години
Нява пари .....свършиха !
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отива с партньори на избори"...и какви са тия партньори - който даде повече ли ?...че то туй нещо прилича на онова другото нещо.