Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори

"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитети
Обновена: 31 авг 2020 15:10 | 31 авг 2020 15:10, Анисия Иванова
129
Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На площад "Славейков" в столицата тя обяви, че няма да създава нова партия, а партньорската мрежа застава твърдо зад исканията на протестиращите.

В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото, като в листите си ще разчитат на експерти и млади хора, а платформата е отворена за участието на гражданите.

Партньорската мрежа се обедини около меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, в който основа са повишаването на доходите, електронното управление, гаранция за чиста околна среда, достъпно образование и здравеопазване, преосноваване на институциите, промяна в Конституцията и ревизия на управлението.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата Системата ни убива, Движение България на гражданите и Движение 21 на Татяна Дончева"Демек тези ще променят системата
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова,Рада Д.Ицо Иванов.Слави??Хора ,добре ли сме да допуснем това нещо в парламента и властта.
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха ето я алтернативата на Бойко, не мерси