Решено! ДПС не иска ВНС и новата Конституция на ГЕРБ

Проектът не съдържал общочовешките ценности
Обновена: 31 авг 2020 16:23 | 31 авг 2020 15:34, Камелия Цветанова
414
Решено! ДПС не иска ВНС и новата Конституция на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проектът за нова Конституция на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от ДПС.

От движението са и против свикването на Велико народно събрание.

Още по темата


"Проектът се отрича от общочовешките ценности - свобода, мир, хуманизъм, равенство,справедливост и търпимост. Новата Конституцията категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него проектът за нов основен закон е поредният удар срещу демокрацията и държавността.

Карадайъ призова всички политически сили да подходят с необходимата отговорност към предложението на управляващата партия.

„Новата Конституция трябва да се приеме като нов обществен договор, след спокойни дебати, в нормално политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданите, както и на академичното общество“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
1
 
1
 
! Отговори
свобода преди 3 години
До турски вилаетТогава се учехме в чужбина и се връщахме обратно заедно с чужденци - специалисти
339
0
 
2
 
! Отговори
ma4enik преди 3 години
Благодаря господин Председател.Наистина,ако бяхте приели предложеният проект за Конституция на Република България щях искренно да се разочоровам. Действащата Конституция не е цвете за мирисане, но при сегашните политически условия, участието на фашисти във властта и парламента ще ще създаде условия за още по-несправедлива Конституция.От тук, като гражданин на РБългария смея да предложа проект за чл.1 от Новата Конституция: Чл1.България е демократична, правова, социална, светска Република.Точка..
338
2
 
1
 
! Отговори
Хаферим! преди 3 години
До турски вилаетДОЙДОХА ЛИ НАШИТЕ!?!
337
4
 
1
 
! Отговори
Ромелията преди 3 години
До турски вилаетКрайно време е да върнем краденото на майка Турция! Ще ни донесе благоденствие!
336
1
 
2
 
! Отговори
Прозрение: преди 3 години
ДПС вече не харесва Гешев...
335
0
 
1
 
! Отговори
парлама преди 3 години
До Няма воляВсичко друго но не и парламент!
334
1
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 3 години
До ашколсунТова се казва опозиция!
333
1
 
1
 
! Отговори
турски вилает преди 3 години
До АнонименНе сме никаква държава!
332
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 365Бабената ти трънкена ...
331
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И толкова ...
330
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да не ги харесвам ДПС-то, за едно са прави..................от нова конституция няма нужда, нито от ВНС.....................имаме нужда само от едно..................съд и затвор за крадците от всички партии........................но няма кой да го направи...............знаете защо.................съдебната система е прогнила отвсякъде!!!
329
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбрахте ли защо властта опрости на главното мюфтийство милиони дългове..............да.............................тия се имат за недосегаеми от турската партия...........ДПС.................и това стана скоро, преди има няма 2 години.................гарантирано от ГЕРБ.....................хаха!!!
328
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите партии се карат, накрая каквото кажат ДПС................това става на територията.................замислям се държава ли сме или турски вилает!!!
327
5
 
7
 
! Отговори
До ПроСоТо 289 преди 3 години
Абсолютно прав си..................свалиха Орешарки, защото искаше да тегли 1 милиард заем..................после ГЕРБ взеха над 20 милиарда заеми........................ама не дават оставка, защото нямат наяждане, алчнотиите !И аз не съм нито от БСП,нито съм купен от хората Путин.....................хаха..........................да е ясно това................това са фактите!!!
326
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте плашили с коалиция БСП-ДПС...................кой позволи на Доган да купи 70 % от ТЕЦ-Варна??Май наши хора от ГЕРБ, нали, защото това стана много скоро................не е било преди 10 години.............да!!!
325
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте плашили с фалити на банки........................има само една българска банка- БНБ.......................другите банки са чужди и състоянието им не зависи от това кой е на власт..............дали БСП или ГЕРБ!!!
324
2
 
1
 
! Отговори
До Mda 332 преди 3 години
Няма как да има образователен ценз, за това забравете.....................това, че някой е с по-високо образование, не го прави автоматично патриот и мислещ за България...............освен това си е дискриминация!!Още малко ще кажете само доцентите и професорите да гласуват, нали???
323
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 333 преди 3 години
Не , още не е научил български Мустафата..................и няма изгледа да го научи скоро, важно е да слуша Доган от Сараите!!!
322
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 352 преди 3 години
Не искаме президентска република, нито нова конституция, нито ВНС....................искаме оставка, съд и затвор за всички корумпирани политици , мафиотите и олигарсите...................от всички големи партии- ГЕРБ, БСП и ДПС..................да се разследва колко и къде имат пари................искаме възмездие за това, че сме най-бедната държава не само в ЕС!!
321
3
 
5
 
! Отговори
До Решетников преди 3 години
Повтаряте едно и също като стари грамофонни полочи, но истината е следната:1.Румен Радев беше избран с гласовете на над 2 милиона българия, Алтернативата беше баба Цецка Цачева!!2.Ген. Решетников е един руски пенсионер, от когото нищо не зависи, нито в Русия, нито в България!