Бесилките в София: Улиците - сцена на безпрецедентен ужас

Отговорността на хора, наричащи себе си "отровни"
263
Бесилките в София: Улиците - сцена на безпрецедентен ужас
Снимка: МВнР

На фона на непрестанните опити да бъде запазена стабилността и добрия тон в обществото, тази сутрин София осъмна с поредна нелицеприятна демонстрация на насилие - бесилки с висящи на тях кукли бяха провесени и издигнати по централни улици, булеварди, мостове и надлези.

В допълнение към тази „хореография“, собственици на автомобили, намиращи се в района на Орлов мост, намериха на предните си стъкла листовки, изобразяващи организаторите на антиправителствените протести, т.нар. Отровно трио, носещи ковчег пред сградата на МС. Текстът под снимките гласи „Оставка или ковчег“. Това заяви в позиция до медиите националния координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев.

Според него тази ужасяваща препратка, недвусмислено носеща белезите на послание и заплаха, е израз на тоталното отсъствие на мисъл и способност за формиране за съдържателни послания.

„Подобни прояви напомнят за сюжет от най-мрачните времена на световната история, когато репресиите са били норма, а човешкият живот - предмет в ръцете на диктатори и тирани. Авторите на гореизброените прояви, както и онези, които разстлаха черни чували пред частен дом, сякаш се опитват да ни убедят, че достиженията на европейската цивилизация днес нямат място в българското общество, а правила ще бъдат налагани с цената на човешки животи. Привидни борци за морал, чест и справедливост боравят с най-циничен и неуважителен език, използвайки изразни средства единствено подчинени на груб цинизъм, насилие и погазване на всякакви общовалидни правила и норми. Хора, наричащи себе си „отровни“, чрез действията си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на безпрецедентен ужас. Бесила бяха окачени на централни места, по кръстовища в столицата, пред обществени сгради. Религиозни храмове и паметници на културата бяха поругани, а светини-символи на националната чест и достойнство на България бяха превърнати в заложници на натрапена политическа пропаганда“, пише Георгиев.

„Дълбоко толерантен, българският народ винаги е заставал зад лицето на мира. Просперитет е бил граден чрез единение, а баланс в обществото никога не е бил търсен чрез отрицание. Омразата винаги е носила след себе си разруха и опустошение. Нетърпимостта към инакомислещия е белег на опасна душевна пустота, която в своята ескалация може да намери форми като вече изброените по-горе. Европейски град - символ на разбирателството и историческа арена на съжителството на различни раси, етноси, народи и религии от целия свят, не може и не трябва да бъде поругаван от представители на моментна конюнктура. Търсачи на сензация днес се опитват да привлекат към себе си внимание, но послания за смърт и репресии от средните векове не бива да остават незабелязани и не адресирани“, допълва той.

В позицията е посочено още, че историята ни е научила, че бездействието е най-прекият път към тържеството на злото и терора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИнтелигентенСъгласен съм!!!
199
0
 
4
 
! Отговори
Antinwo преди 3 години
Не трябват бесилки а гилотини за управляващите ! Иначе няма управия и вече залогът е или те или ние !
198
0
 
4
 
! Отговори
Интелигентен преди 3 години
Не така,не така,не така.Много Ви моля,ПОРЪЧАЙТЕ ДА СЕ ПРОИЗВЕДАТ и ИНСТАЛИРАЙТЕ по площадите ШЕСТ,бързодействащи електронни гилотини.Две в гр.София,по една в Пловдив,Плевен,Варна и Бургас,и.......почти всичките ГЛАВАТАРИ на мафията ГЕРБ,около 600-800 мръсни ***,да бъдат ПРЕКАРАНИ през тези гилотини(за около една седмица),като мафиотът-диктатор Бойко Борисов,да бъде обесен,разчекнат и първи да премине ПОД ГИЛОТИНАТА.После,след всичко това,Аз ще поема държавата,Аз,--само за ЕДНА година.
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 212"А когато вижда участващите в прайда извратени какички и батковци, лели и чичковци, тогава не те ли пита? Или по време на прайда ти я държиш затворена в къщи?"Че всеки има право на това да се самоопределя, стига да не пречи на останалите.Кажи сега за обяснението за обесените кукли.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какво трябваше да обясня на 7 годишната си дъщеря днес когато видя обесената кукла на моста зад НДК?!"----------------------------А когато вижда участващите в прайда извратени какички и батковци, лели и чичковци, тогава не те ли пита? Или по време на прайда ти я държиш затворена в къщи?
195
1
 
4
 
! Отговори
Абсолютна преди 3 години
Простотия !
194
9
 
14
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
Значи , некролози за Радев - може ( в Русе) , бесилки за правителството - не може ?!Нали пред закона всички сме еднакви или някои са по-еднакви ?!
193
8
 
7
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
След минути е 02.09. На оружие, братя! Мутри вън!
192
4
 
22
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До България България никога повече няма да бъде монархия!!! Избийте си го от кратуните!!!Монархията на кобургите е донесла само РАЗРУХА,ТРИ национални катастрофи за много кратко време,войни и смърт!!! Загуба на 1/3 от територията на РОДИНАТА ни,заради болните амбиции на монарсите! И не на последно място помним едни 800 дни,за които един,който продължава да си въобразява,че е цар ограби до шушка БЪЛГАРИЯ.В момента ни съди в международен съд този самозабравил се ***!!! НИКОГА МОНАРХИЯ!!!
191
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко по- на изток бесилките щяха да висят по крановете. И да се използват.
190
7
 
14
 
! Отговори
ТИКВУН 1-ви преди 3 години
Бой,ама яко за герберастите прости!Бяхте до тук ***....
189
2
 
16
 
! Отговори
Тракториста преди 3 години
С война никога не се е стигало до нищо добро но в България и без война пак не се стигна до нищо добро от 30 години едни и същи партии си разменят топката и крадът народ за мен тва е геноцид срещу хората
188
5
 
0
 
! Отговори
До Елена 184 преди 3 години
Много си проста, не се занимавай с политика, не я разбираш, по-добре си гледай манджите и плетките, явно за друго не ставаш, Ленче!!!!
187
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е че други мутри използват недоволството на народа, за да се докопат те до властта.
186
11
 
18
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Комунисти сър , пак ще взимат властта с терор и убийства .....
185
5
 
1
 
! Отговори
До Баи преди 3 години
2 cептември - празника Софлоуин. :))))
184
1
 
7
 
! Отговори
До всички доларджии преди 3 години
Плащаме в лева + 15 долара повече за участие в протеста срещу вашите сегашни феодали.Покриваме и всичките ви разходи и такси от Хъмерика за Булгария. Както се казва за няколко долара повече....редовните финансови инжекции са гарантирани. тел. 02 xx02x121
183
3
 
8
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Може да се организира хорьр фестивал в - софия това е една добра идея Бесилки ковчези гилотини , ще привлечем и доста туристи
182
21
 
12
 
! Отговори
България преди 3 години
Да живее Президента Радев !Да живее Путин !Долу всички доларджии и либерасти !Платени *** !България ще бъде отново Православна Монархия !
181
8
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А бе льохми, що не сте на контрапротеста, а само се плюнчите тука :)))))