Хората на улицата от ляво и от дясно, но лидери няма

Протестът се разединявал според Васил Тончев от "Сова Харис"
Обновена: 1 сеп 2020 09:19 | 1 сеп 2020 09:18, Александър Попов
104
 
На улицата протестират хора и от ляво, както и от дясно. Улицата не излъчи своите лидери, някакъв субект, който да застане и да обедини усилията. Виждаме, че протестът се разединява, заяви в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR шефът на "Сова Харис" Васил Тончев.
 
"Картината, която регистрираме, е, че всички опозиционни партии разширяват своето влияние за сметка на управляващите. Промените не са такива, че да кажем, че изцяло се променя политическата структура. Ако изборите са днес, виждаме, че ГЕРБ имат пълни шансове да останат първа политическа сила. 180 000 души по-малко ще подкрепят ГЕРБ, но това не е радикална промяна. Има размествания в политическата структура, но това до голяма степен зависи и от това, което се случва на улицата", каза още Тончев.
 
По думите му всички политически сили говорят от името на народа и това им носи определени негативи, а БСП не може да бъде реална алтернатива на управлението на страната.
 
"БСП като основна опозиция - на нея отдавна ѝ беше времето да стигне до управлението на страната. Те пропуснаха на два пъти този шанс. Очевидно имат проблеми и не могат да се превърнат в алтернатива на управлението. Диалогът между двете големи групи в партията очевидно е прекъснат. Това е много лош знак. Разликата между ГЕРБ и БСП е много малка", обясни той.
 
Тончев добави, че президентът Румен Радев върви към това да възстанови обичайния рейтинг за президентската институция. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Ало-ооо, Фандъкова, жандармерията, полицията, изметете ги тези платени катунари. След две седмици децата тръгват на училище, как ще пътуват? Какво чакате, бащите ли да разкарат тези лежащи безхаберници. Това да е Тръмп, Макрон или Путин, само перушина ще остане от тях.
64
3
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКИ НЯМА ДА ИМА! преди 3 години
БЕГАЙТЕ У КРЪЧМИТЕ НА ХЛАДНО!
63
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** ефендиДа трябва след няколко години управленир на ГЕРБ да дойдат БСП и да напомнят за себе си. Хората бързо забравят ограбените банки, хиперинфлаацията, рекордната безработица, купоните за храна и гориво. Кое от това изброено съществува сега? Сега протестират мързеливите и простите, на които не им се работи. Който и да дойдае на власт мързелите ще си останат мързели и прости чакащи някой да им даде, че и в устата да им сложи.
62
2
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 69И защо да го правя?
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Програмистспиш ве брат, и излез малко от зоната си на комфорт.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с тея лидери, автономни сме
59
1
 
6
 
! Отговори
мо преди 3 години
Лидерите си трайкат и чакат да видят на къде ще духне вятъра
58
2
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКИ НЯМА ДА ИМА преди 3 години
ОТИВАЙТЕ В КРЪЧМИТЕ!
57
4
 
22
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Каквито и лидери да има , ще чакат до новите избори!До Коледа ще бъде така , както го нареди НС -с ГЕРБ начело.След Нова година , я камилата , я камиларя....НЕ МОЖЕ УЛИЦАТА ДА ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е МНОГО ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ.ТОВА ОЗНАЧАВА , ЧЕ И СЛЕДВАЩИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ ОТ УЛИЧИНИТЕ БЕЗДЕЛНИЦИ , И ХРАНТУТНИЦИ!
56
4
 
19
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Ей така, на инат ще си гласувам за герб за пръв път в живота си. За да накажа протестърите, че ме вадят от зоната ми на комфорт и ме карат да обикалям по околовръстното вместо през орлов мост. Щом искат да сменят едни господари с други - тяхна воля. Ама няма да им простя блокираните кръстовища.
55
5
 
4
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
Социолозите удобно не взимат предвид един важен фактор, "ако изборите бяха днес".А той е, че изборната активност скача ДВОЙНО на 80%. А тези 40% ще са ПРОТЕСТЕН ВОТ, който ще иде в Слави, ДБ и Манолова.40% са 2 милиона гласа и поне 50% отиват в ИТН. Това означава, че допълнително 1 000 000 гласа отиват за ИТН.И така! Като теглим чертата, ИТН ще излязат с МИНИМУМ 2 000 000 гласа, а това означава, че ще са ПЪРВА политическа сила, ДБ отиват ПРЕД ДПС.Честито на ИТН!
54
5
 
19
 
! Отговори
Реалността преди 3 години
Мисля че на всички вече е ясно, че тези които останаха пред президенството са провалените политици и мераклиите около тях за бърза метежна власт, платените *** на криминални типове криещи се в чужбина и вечните лузъри излизащи на улицата "заради спорта"Младите и красивите одавна разбраха, че в началото бяха употребени и се покрихаОстанаха лъжците, манипулаторите, рекетьори, изнудвачи и терориститеТрябва да целуват г-за на Бат Бойко, че им катализира протестите с необмислените си ходове
53
12
 
6
 
! Отговори
Пурко :D преди 3 години
"Слуги трябват на народа, не лидери" - от филма "Господин за един ден"Нито ни трябват нови лидери. Трябваше да приемете Референдума - сега народа ви НАКАЗВА за това, че сте се самозабравили.Кърлеж не се сменя, той се изхвърля.За това ИТН е на 3-то място, а ще бъде и на ПЪРВО след втори, когато започва разпада на ГЕРБ...Приятен ден!
52
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога започнаха протестите - когато Прокуратурата влезе в предателското пРезиденство ...!Кремъл се брани от Истинара за Радев и ***!
51
2
 
10
 
! Отговори
Руми преди 3 години
До *** ефендиСъгласна съм стеб за ГЕРБ. Ама е много наивно да си мислиш, че другите са нещо по-различно! Същите л..на! Комунистически пребоядисани номенклатури , реваншисти и либералофашисти.
50
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Политически ?! Как точно става тая работа, драги ? Излизат десетки хиляди, от вашето пендерче се виждат 200-300. Хора млади и образовани, вие виждате пияници и наркомани. Казват точно три неща от както са почнали оставка на правителство, оставка на Геши, предсрочни избори, вие не чувате нищо и се правите на объркани. Сега - дай да си изкара мандатчето, че да ползват всички институции да си ги купят изборите. Гнилоч, пълна гнилоч.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53Лъжеш.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50- КВИ ДВУПОЛЮСНИ МОДЕЛИ СА ТИ СЕ ПРИВИЖДАТ- СЕГА УПРАВЛЯВАЩИ- ГЕРБ, ПАТРИОТИ, ВОЛЯ, ОПОЗИЦИЯ ДПС, БСП- ТА КЪДЕ ВИДЯ ДВУПАРТИЕН МОДЕЛ?!
47
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са политически. Мафията ги подкрепя и плаща на 200-300 екстремисти за да бутнат правителството, фигуранта да състави служебно такова и след това да могат да се докопат до еврофондовете. Има някакви, които се водят лидери- отровеното трио и мая галева- но те са твърде жалки. По-добре Бойко Борисов да си изкара мандата. А на редовните избори- каквото сабя покаже!
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОРАТА НА УЛИЦАТА СА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ, БЕЗРАБОТНИ, АЛКОХОЛИЗИРАНИ, ЛЮБИТЕЛИ НА БЕЛОТО.... И ОТ ВСИЧКИТЕ ТИЯ ДРУГАРИ, ЕДИНСТВЕТО ХУБАВО НЕЩО Е ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА МИЛИОНИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ СЕ ПОВИШАВА ПОТРЕБЛЕНИЕТО...И ТАКА ДО МАРТ, МОЖЕ И ПОСЛЕ- ДЕМОКРАЦИЯ Е.