ДПС: Оставка на Борисов и Радев, експертен кабинет и избори

Премиерът от ГЕРБ, вицето от БСП
Обновена: 2 сеп 2020 10:52 | 2 сеп 2020 10:45, Камелия Цветанова
160
ДПС: Оставка на Борисов и Радев, експертен кабинет и избори
Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството, на президента Румен Радев, експертен кабинет и нови избори поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него трябва да се спаси държавността, която се разпада.

„Ако Радев иска да се прояви като политик, има време да регистрира партия и да се яви на избори“, посочи той.

Според Карадайъ е нужно да се състави експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни антикризисни мерки, както и да организира честни и свободни избори.

Министрите в него трябвало да са онези, които с наясно за приоритетите на ЕС за следващия оперативен период, за да се подготви усвояването на парите от Брюксел.

Още по темата

„Предлагаме премиерът да е посочен от първата по големите партия, а вицепремиерът да е от втората, за да се гарантират честни и свободни избори“, каза Карадайъ.

Според него България не трябва да пропуска своя исторически шанс по пътя на Европа.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Войната между институциите е причината да достигнем до днешната ситуация, до критичната точка на хаоса. Ние веднага след изборите предупредихме ГЕРБ да съставят еднопартиен кабинет с ясна програма за управление, която да има широка подкрепа в НС. Без да участваме във властта, да подкрепяме програмата за управление. Изборът на ГЕРБ беше този популистки кабинет, направиха един коалиционен договор, за който те твърдят, че е програма за управление“, коментира лидерът на ДПС.

Той добави, че Румен Радев беше избран за президент като контрапункт на модела на управление на ГЕРБ, но вместо да е обединител на нацията, той е избрал модела на противопоставянето.

„Избра реваншисткия модел на ГЕРБ, избра политическото противопоставяне и барикада. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт. Така ерозира и институцията президент и днес имаме протести в крайна сметка“, каза Карадайъ.
Той добави, че от едната страна на барикада се искат оставки и служебен кабинет без ясна визия какво се случва след това, от другата страна се иска импийчмънт на президента.

„ДПС 4 години повтаря това, което днес го виждаме като факт, ние призовавахме основните поетически сили да седнат на масата и да определят приоритетите на държавата, но това не се случи. От 2016 г. ДПС повтарят основните приоритети - чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, високи технологии, включването на свободните и активни граждани във формирането на политическите решения и контролът на тяхното изпълнение“, отсече Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
9
 
! Отговори
умрук преди 3 години
ДПС избират президента, на кого не е ясно това, с когото са те към тях накланят везната имат пълно право да поискат оставката на УМРУКА, след като го избраха това недоразумение. Боже, на нас ли трябваше точно да се случи президент - рогач, да даде за пример поне един скандал от учителите му МЕДВЕДЕВ И ПУТИН. Този нашият е за лечение, колкото по-бързо, по-добре за всички.
63
3
 
6
 
! Отговори
ДПС преди 3 години
ДПС е про-руска това е ясно от земята в Росенец и стана още по-ясно при руско-турския конфликт преди години! Тогава Доган застана на страната на руснаците!! *** е, че българските турци вярват на Доган и ДПС, вместо да поставят собствените си интереси! Трябва НОВ модел, нови партии включващи умни и стратегически ориентирани хора от всякакви етноси - българи, турци, роми и т.н
62
0
 
7
 
! Отговори
амет преди 3 години
Я съм експерта бре, който иска изгодни консултации в областта на хидроинженерството и космическите технологии - ето тук съм.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
69 по тази логика не трябва да се провеждат избори. Промяната не може да стане отведнъж, но ще стане с постоянен натиск
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците са работливи и честни хора, но не са много силни в главите. Карадайъ не прави изключение.
59
0
 
10
 
! Отговори
гого преди 3 години
Приоритетите ви ги знаем Освояване на европейски средства и ако може повече за нас за къщи за тъщи из делиормана. айде чупка.
58
2
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Хубаво, но на тизи честни избори ИГРАЧИТЕ / ПАРТИИТЕ/ СА СЪЩИТЕ С ЕДНА- ДВЕ МАЛКИ ПАРТИИ, КОИТО НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ. ТАКА САМО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ МАНДЖА С ГРОЗДЕ - ПАРЛАМЕНТ. КОЕТО Е И ЦЕЛТА НА ВЪНШНИТЕ ИГРАЧИ, ЗА КОИТО ВИЕ НЕ МИСЛИТЕ ВЪОБЩЕ.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибрал е чекмеджето в гардероба и се снишава там. :) Като го питат: Къде си?, отговаря веднага с уплашен глас: "Няма никой вкъщи." ;)
56
3
 
16
 
! Отговори
999 преди 3 години
РАДЕВ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЯСЕН И НЕГО ЩЕ ГО ПОЛЗВАТ КАТО ПИОНКА ДОНЯКОЕ ВРЕМЕ И ЩЕ ГО ИЗХВЪРЛЯТ ЗАД БОРДА КУКЛОВОДИТЕ МУ. ТОЙ НЕ РАЗБИРА ТОВА И СЕ МИСЛИ ЗА ВЕЛИК РЕФОРМАТОР.
55
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и антибългарската етническа ДПС са заедно, искат експертен кабинет пак те ДПС и ГЕРБ да раздават парциите на техните фирми , да си узаконят вилите и резиденциите и къщите зя гости които са незаконни. Мафията Вън. Оставка. служебен кабинет назначен от президента и честни избори. Това е спасението на България.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя не разбра ли че на хората им писна от партии партии наши ваши, връзкари некадърници, хората трябва да се гласуват от народа а не партията да си назначава дебелян и приятелите мутри да управлявали щото били много велики
53
0
 
14
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 3 години
ДПС Е НАЙ- РУСКАТА ПАРТИЯ В БГ. ВИЖТЕ САМО ЗЕМЯТА НА ДОГАН В РОСЕНЕЦ Е НА ЛУКОЙЛ.
52
5
 
7
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Къде е плъшока от Банкя- Тиквун Лъвското сърце?
51
10
 
5
 
! Отговори
Съжалявам, че ще го преди 3 години
Кажа, но ДПС е най-българската партия. Браво за позицията им. Подкрепям ги напълно и на следващите избори ще бъдат първа политическа сила.
50
1
 
13
 
! Отговори
ДПС управлява преди 3 години
Целта е да се запази системата,кой разбрал,разбрал!А дали ще Бойко или Филен Кешията все тая!
49
2
 
6
 
! Отговори
ДПС управлява преди 3 години
Целта е да се запази системата,кой разбрал,разбрал!А дали ще Бойко или Филен Кешията все тая!
48
2
 
8
 
! Отговори
ДПС преди 3 години
в кризисни моменти винаги е с БСП. Друго не може - те са тяхно творение.
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев си го приберете при вас, всеки се досеща за плиткоумните ви планове.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли хора от ГЕРБ, кабиненът не може да е "експертен". Същото важи и за БСП, и за всички партии. Политиците в България са събрани от кол и въже.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е смешно и комично-на протеста срещу олигаргхията пред парламента е Сащо апашо.