ДПС: Оставка на Борисов и Радев, експертен кабинет и избори

Премиерът от ГЕРБ, вицето от БСП
Обновена: 2 сеп 2020 10:52 | 2 сеп 2020 10:45, Камелия Цветанова
160
ДПС: Оставка на Борисов и Радев, експертен кабинет и избори
Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството, на президента Румен Радев, експертен кабинет и нови избори поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него трябва да се спаси държавността, която се разпада.

„Ако Радев иска да се прояви като политик, има време да регистрира партия и да се яви на избори“, посочи той.

Според Карадайъ е нужно да се състави експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни антикризисни мерки, както и да организира честни и свободни избори.

Министрите в него трябвало да са онези, които с наясно за приоритетите на ЕС за следващия оперативен период, за да се подготви усвояването на парите от Брюксел.

Още по темата

„Предлагаме премиерът да е посочен от първата по големите партия, а вицепремиерът да е от втората, за да се гарантират честни и свободни избори“, каза Карадайъ.

Според него България не трябва да пропуска своя исторически шанс по пътя на Европа.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Войната между институциите е причината да достигнем до днешната ситуация, до критичната точка на хаоса. Ние веднага след изборите предупредихме ГЕРБ да съставят еднопартиен кабинет с ясна програма за управление, която да има широка подкрепа в НС. Без да участваме във властта, да подкрепяме програмата за управление. Изборът на ГЕРБ беше този популистки кабинет, направиха един коалиционен договор, за който те твърдят, че е програма за управление“, коментира лидерът на ДПС.

Той добави, че Румен Радев беше избран за президент като контрапункт на модела на управление на ГЕРБ, но вместо да е обединител на нацията, той е избрал модела на противопоставянето.

„Избра реваншисткия модел на ГЕРБ, избра политическото противопоставяне и барикада. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт. Така ерозира и институцията президент и днес имаме протести в крайна сметка“, каза Карадайъ.
Той добави, че от едната страна на барикада се искат оставки и служебен кабинет без ясна визия какво се случва след това, от другата страна се иска импийчмънт на президента.

„ДПС 4 години повтаря това, което днес го виждаме като факт, ние призовавахме основните поетически сили да седнат на масата и да определят приоритетите на държавата, но това не се случи. От 2016 г. ДПС повтарят основните приоритети - чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, високи технологии, включването на свободните и активни граждани във формирането на политическите решения и контролът на тяхното изпълнение“, отсече Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
5
 
! Отговори
Руски слуга преди 3 години
Радеф, как да ти дадем да правиш служебно правителство като си на служба и в друга държава!
123
6
 
9
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Даже Решетников разбра, че руската пионка Радев е пресолил манджата толкова, че вече никой не го ще и за нищо не става, освен за мъж на Деситу. Русия се самопрецака с този погрешен избор на пишман патриота Радев. Сега повече хора мразят Русия, както очевидно се вижда и от Москва. Оттеглят Го.
122
1
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
СМЕШЕН СИ. ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КОЙ ДЪРПАШЕ УХОТО НА РАДЕВ И ТОЙ СТОЕШЕ КАТО НА.ПИ.КАНО МУШКАТО. ОЩЕ СЕ СМЕЯ.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя па, тоя па.............тия все още продължават да плещят за някаква еуропка!!! Османската и Руската империи така са подхванали този район, че от нас нищо няма да остане!!! А ние сме се хванали с едно недоносено образование, което ни ограби, прибра и още прибира младото, що-годе кадърно население, разруши ни икономиката и ни изпрати в девета глуха! Я се стягайте, че НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА! Особенно от тия от дсп!!!
120
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ви е оставката на Радев? За да изпълните детската мечта на една тиква, която с помощта на "професор" мишо да стане служебно президент?Тога ва ще цъфнем и вържем съвсем.Президенството е единствената оцеляла институция, в която мафията не може да командори още, а не може да се направи паралелна структура, само ги предупредиха.Може близашки да измисли с мазната си муцуна нов вариант.Радев не е овардалян в мръсотия и не позволява да му дърпаш ухото като на плевнелиев...
119
1
 
10
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Тези много хитрички,всичко да остане за тях?????
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на всички и ДПС на власт. Да ама не. Вашите уйдорми всеки ги знае.
117
2
 
10
 
! Отговори
З преди 3 години
все още не са постигнали желаното, но това ще се случи в момента в който Бойко отново подаде оставка. Това ще бъде голяма крачка назад, но той показа два пъти слабостта си да се обижда лесно. Дано този път ме изненада приятно
116
0
 
10
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Айде у анадола дьонме !!!
115
11
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Колкото и да са неприятни ДПС в случая май предлагат правилното решение.
114
4
 
8
 
! Отговори
умрук преди 3 години
дпс декларираха, че са му сложили наморник, но е трябвало хирургическо зашиване на устата на умрука
113
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радев са му предложили да прави правителство в Москва
112
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС като подръжник на мутрите все пак разбра, че Борисов трябва да подаде оставка. Останалото е с цел оцеляването на мутрите.
111
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала ДПС - най-българската партия!
110
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците от ДПС никога не говорят празни приказки. Това май беше началото на края на Румен Радев- Фигуранта
109
13
 
18
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Хахахаа, ДПС се дистанцира от РЕЗИЛ Радев :D Шансовете за втори мандат започнаха много бързо да се изпаряват!!! Руския агент "Резилек" ПРЕИГРА СЕРИОЗНО, като типичен фуражко :D:D:D
108
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да българи се бият с българи и отговорен за това е фигуранта румен радеф, който насъска българи срещу други българи. Точно румен радеф е позор за България!
107
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС, отново иска да играе водеща роля.Вън и вие от парламента. Мафиотска организация, обвита в партия.
106
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма оставка, която да е поискана от ДПС, която да не е подадена и да не е приета. Дойде редът и на фигуранта!
105
0
 
11
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Петата колона ДПС подаде паролата за следващите действия на мафията под прикритието за зелена иконоимика!Дръндарското философче подготвя поредните врътки с еврофондовете със задкулисието!Врътката с искане на оставката на Радев е ход за здушване с предателските и антинародни мекерета окопали се по върховете на БСП,да свалят Нинова и заедно пак да грабят народа под евроатлантически лозунги за демокрация и зелена икономика!Братя мюсюлмани лъже ви дръндарчето!