В парламента - тихо, с надежда за 120 гласа за нова конституция

Всичко да се решава с добрия тон, призова Тома Биков
Обновена: 2 сеп 2020 08:45 | 2 сеп 2020 08:45, Петя Славова
23
В парламента - тихо, с надежда за 120 гласа за нова конституция
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На фона на протести  с ескалиращо напрежение, депутати стартират политическия сезон.  Пленарното заседание трябва да започне в 9.00 часа в подновения бивш Партиен дом, а депутатите влизат през задния вход за да стигнат до работното си място.

Една от най-важните точки днес е дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 гласа за нова конституция.

Още по темата

"Водили са се преговори с коалиционните партньори на ГЕРБ и се надяваме, че ще има събрани 120 подписа за нова конституция", коментира Тома Биков пред Нова тв и добави, че се надява полицията да си свърши работата.

"Всичко трябва да се решава в рамките на добрия тон или поне в рамките на това, че сме българи и не бихме си позволили да вкараме страната в такъв сценарий", обясни той и заяви, че президентът Румен Радев не бил фигурата, която да казва на парламента какво да прави.

"Никой от нас не е склонен да го слуша, защото се е вкарал до позицията, в която не иска да го чуем", каза той.

От "Воля" обещаха, че няма да участват в събирането на тези 120 подписа.

"Оставаме на позицията, че в момента на България й трябват велики българи, а не Велико Народно събрание. Необходимо е хора с обществено доверие, които да изведат държават от кризата", заявиха от партията.

От БСП Проданов коментира, че опозицията подкрепя протестите и се включва в тях, но призовават за мирни протести.

"Това, че протестиращите заплашват да не са мирни демонстрациите е, заради упоритостта на Борисов да не подава оставка.", заяви Проданов. Според него,  случващото се в момента е поредното паническо действие на Борисов за спасяване на властта. "Това, което смятаме, че трябва да има скоростно приемане на машинното гласуване и оставка на правителството", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: протестГЕРБТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари