ЕК следи за употребата на сила по време на протестите

Комисията следи ситуацията в България отблизо
3 сеп 2020 14:49, Елка Василева
102
ЕК следи за употребата на сила по време на протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Полицейското насилие при протестите трябва да се упражнява пропорционално на действията на протестиращите .

Това заяви говорителят на Европейската комисия Кристиян Виганд в отговор на въпрос за действията на органите на реда в София снощи.

Още по темата

"Комисията е наясно за протестите в България и продължава да следи ситуацията отблизо. Винаги ясно сме заявявали, че мирните демонстрации са основно право във всяка демократична страна и ние го подкрепяме.  Макар националните власти да са отговорни за прилагането на законните действия, всяка употреба на сила трябва да се прилага пропорционално на действията на протестиращите", каза Виганд, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
razreshavam protestite samo vatre v stadionite!
71
2
 
14
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ - АМИ ВИДЯХМЕ И РАЗБРАХМЕ !!! А ТОЗИ НАШИЯ АНТИДЪРЖАВНИК ДЕТО СЕ НАДУПВА И ЗАКОПАВА ДЪРЖАВАТА - НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ С НЕГО САМИ !!!!
70
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа не, насилие нямаше от страна на органите на мвр! Само биха хората с метални боксове, подчертавам полицията би хората с метални боксове, не обратното, но според ЕС това не е насилие, в Беларус е диктатура, но тук това е демокрация, и няма проблем.
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като погледна пълните заведения и хубавите автомобили по улици и паркинги ... изобщо не сме бедни.Всяко семмейство има поне 2 коли - разходите за тях не са малко ;)
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо комисията следи само Бг.Защо не казва нищо за боевете в Париж ,Берлин и Испания!Всъщност в Испания се опита да каже бещо,но Мадрид им каза да си гледат работата и Испания е суверенна монархия!
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи полицаите трябваше да бият и гърмят срещу протестърите !
66
4
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До До КартофчоОткога стремежът за независимост Украйна и Беларус от имперска Русия е нещо лошо? Нима и ние, българите трябваше да останем зависими от Турция?
65
11
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
"прилагането на законните действия, всяка употреба на сила трябва да се прилага пропорционално на действията на протестиращите" Това е един вид критика към п о лициата, че е действала прекалено но меко към шпицкомандите на Радев, които вчера хвърля бомби по полицаите и проляха кръв а полицията дори не задейства водното оръдие.
64
7
 
12
 
! Отговори
ъцз преди 3 години
EK *** долни...видяхме реакцията на тези мишоци спрямо Беларус и спрямо Българиясякаш тук нищо не се случва помиярии
63
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинските герой от *** протести са униформените момчета и момичета от първа линия. Само докато гледах репортажите ми идваше да се кача на колата и да мина през протестиращите...Евала за самоконтрола и сдържанието дори и при явни наранявания!!!!
62
7
 
12
 
! Отговори
Разбрахме къде сме.. преди 3 години
Днес ЕК показа на целия скапан съюз най висшата Евроатлантическа ценност, НЕНАКАЗАНАТА КОРУПЦИЯ, като не спомена нищо за Гешев, Правосъдие, снимки, записи и живи все още свидетели за 65 млн в Дубай, записи на жив Министър Танева за кражби и т.н. Ще го имаме в предвид драги еврокомисари. Палачинката се обръща и ЕС не е вечно благо както ни лъжете от 2007 .... Днес си научхме поредния горчив урок за лицемерието мафията лъжите и детските играчки с бомби..
61
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу какво ще кажат чуждите журналисти? Ти БТВ ли имаш предвид? Всички видяхме как покриха полицаите със слама и се опитаха да ги ПОДПАЛЯТ! Ако някой журналист каже, че това не го е имало то спокойно може да ходи да ... чуждестранната си майка! Само се питам ако това беше направено с немски полицаи какво ли щеше да е нареждането, за американските полицаи няма и да подхващам, защото всички знаем какво щеше да им се случи на протестиращите. И за Москва знаем!
60
16
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 3 години
Бат ви Бойко е диктатор и мафиот.................това е ясно!!!
59
10
 
12
 
! Отговори
гост преди 3 години
Мутрата просто го е страх, че ще го еват ако се махне от управлението. Тия дето са му ортаци на Боко ги е страх, че Боко ще ги предаде ако се махне за да спаси себе си - Боко винаги така прави. Помийна яма.
58
10
 
14
 
! Отговори
До До??? преди 3 години
Прав си 100 %....................за съжаление, ЕС подкрепя един мафиот и дикататор ББ!!!И една вредна партия като ГЕРБ, заедно с ДПС......другата вредна партия!!
57
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви фалити!?От спокойна просперираща държава искате да направите пустиня!?Подлги на Фигуранта.Боко е авторитет в ЕС!Радеф е метежник!
56
1
 
9
 
! Отговори
До Картофчо преди 3 години
Да, така е , искат да падне Беларус, както падна Украйна..................за да отслабят Русия..................на това му викат борба с руското влияние............затова са тия цветни революции и майдани, знам!!!
55
4
 
3
 
! Отговори
До??? преди 3 години
Защото ЕК Е КАПО ДИ ТУТИ КАПИ на най корумпирания съюз, С Корея, Сащ, Китай и Русия могат да се учат. ЕК си позволи да защити МП за който има снимки и записи не от вчера, а от 20 г че е мутра мафиот и го зашитиха днес публично, значи те са същите ***, при това началници на мутрата. Брюксел са нещастни корумпета!
54
2
 
8
 
! Отговори
ззз преди 3 години
До Ко? Не!Сега се сети при кои политчески сили ЕС ни спира еврофондовете :)) Лека подзказка, не е при Боко