Политика, протести... какъв ще е изходът от кризата?

Антоанета Христова и Иво Инджов пред Bulgaria ON AIR
3 сеп 2020 12:28, Анисия Иванова
86
Политика, протести... какъв ще е изходът от кризата?
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ внасят проекта си за рестарт на системата и нов обществен договор - 127 подписа има под предложението за нова Конституция. Ще успеят ли да убедят ДПС и БСП да ги подкрепят за свикване на ВНС?

"Много се използва тезата, че има нелегитимност на правителството. Чисто институционално правителството има стабилност. Видя се, че повече от парламентарно представените играчи предпочитат редовни парламентарни избори, а не избори тук и сега", каза в студиото на "България сутрин" политологът доц. Антоанета Христова.

Експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов не се съгласи с тезата, че това управление е легитимно.

"То не се ползва вече с подкрепа от преобладаващата част от населението, това показват и социологическите проучвания. Полицията използва насилие срещу журналисти, вчера полицията допусна един час да се хвърлят бомбички, след като казаха, че знаят кои са ултрасите", настоя той.

Според доц. Христова кабинетът не се опитва да печели време. "Зад президента Радев наднича Кремъл", смята тя.

"ГЕРБ печелят време и си подават топката с ДПС. Велико народно събрание няма да стане по ред причини, ще има и нов натиск от улицата. Това е подигравка с исканията на хората, които са на улицата над 50 дни", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR експертът по политически комуникации.

Според него вчера сме станали свидели на наливане на бензин в огъня, а протестът е антикорупционен и морален.

"Конституция се обсъжда, когато има нормален диалог. И БСП, и ДПС заявяват, че няма да подкрепят свикване на Велико народно събрание, затова се тупа топката. Недоволството се подценява от управляващите", добави Инджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
35
 
! Отговори
До28 преди 3 години
Тука още по-идеално ще стане. Но виждам, че не знаеш какво е сарказъм и за какво служи.########Знам много добре за ,какво служи сарказма. И, какво печелиш ако станем като в Украйна ,например.И не ти ли идва на ум ,че може и да не видиш този момент.
32
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можах да разбера,, какъв е изходът от кризата"
31
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сливането на "партията-държава" се случва често. Някоя недемократична партия овладява всички държавни, общински постове и се самоподдържа като верижна реакция. Държавата гласува за партията и партията гласува за държавата. Получава се порочен кръг партия-държава. Този порочен кръг трудно се преодолява чрез избори.
30
8
 
41
 
! Отговори
Краят преди 3 години
Снощи Бочко си подписа оставката!И никой няма да го помни.....
29
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека алчият дебел *** от СИК продължава да си управлява като султан, щом протестиращите са платени и са 20-30 човека. Защо обръща внимание, да си раздава милионите на приближените фирми и да обяснява как се е преборил с пандемията.
28
1
 
40
 
! Отговори
До26 преди 3 години
Е, като имате такава голяма подкрепа от народа защо се страхувате от избори? Печелите доверие и пак ще си "диктувате правилата".#######Май ти е трудно да схванеш ,какво съм написал. Явно няма смисъл.Лек ден и отивай да си заработиш надника.
27
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изходът е само един-оставка на крадливата шайка и незабавни избори.А тази пишман професорка,която обслужва задните части на вожда,вече стана смешна и на кокошките,нейните посестрими.
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До19Каква класация. На първо място са по просперитет, но ние много лесно можем да ги стигнем, че и да ги минем. Не ти ли се вярва?##########Да в Украйна е 80 долара средната заплата. Идеално.Тука още по-идеално ще стане. Но виждам, че не знаеш какво е сарказъм и за какво служи.
25
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом сме "два файтона безделници" не се занимавайте с нас! Продължавайте да живеете хубавия си живот, в който няма гладни и недоволни и не ни обръщайте внимание. Нали сме никои.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предсрочните избори са си избори като всички други. Къде ви е драмата тогава?########Драмата е,че сте два файтона безделници и нямате подкрепа от народа. Ако сега позволим на шепа платени да диктуват правилата, утре ще има пак недоволни.И така до безкрай.Сега стана ли ти ясно!?Е, като имате такава голяма подкрепа от народа защо се страхувате от избори? Печелите доверие и пак ще си "диктувате правилата".
23
0
 
32
 
! Отговори
До19 преди 3 години
Каква класация. На първо място са по просперитет, но ние много лесно можем да ги стигнем, че и да ги минем. Не ти ли се вярва?##########Да в Украйна е 80 долара средната заплата. Идеално.
22
5
 
42
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Довечера всички които искатОставка на ГРОБ на площада!
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС искаше "Закон за лустрацията'. Сега е моментът да се гласува "Закон за лустрацията" за новата перестройка.Как без лустрация ще има ново начало?
20
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предсрочните избори са си избори като всички други. Къде ви е драмата тогава?########Драмата е,че сте два файтона безделници и нямате подкрепа от народа. Ако сега позволим на шепа платени да диктуват правилата, утре ще има пак недоволни.И така до безкрай.Сега стана ли ти ясно!?
19
0
 
34
 
! Отговори
може би преди 3 години
само Чък Норис да оправи работата :)
18
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така нарачените протестиращи са 2000-3000 максимум, огромната част от които от който професионални протестъри от партии и НПО-та плюс платени агресори-провокатори. Така че това не е обществото в България, това е един цирк, организаран от едни човечета в изгнание и подкрепен от разни политически мижитурки, готови на всичко да си вдигнат рейтинга и да влязат в следващия парламент. Аз масово недоволство не виждам, да не говорим за диктатури и т.н. глупости.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБе продължавайте да се подигравате с хората на площада и ще разберете какъв е изхода от кризата. Даже и армия нямате да ви пази от народната любов. Сирия и Украйна са добър пример какъв е изходът от ситуацията.#######И къде са сега Сирия и Украйна в твоята класация,отворко!?Каква класация. На първо място са по просперитет, но ние много лесно можем да ги стигнем, че и да ги минем. Не ти ли се вярва?
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да продължавате с безобразията си, драги гербави крадци!Няма да ви търпим!
15
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе продължавайте да се подигравате с хората на площада и ще разберете какъв е изхода от кризата. Даже и армия нямате да ви пази от народната любов. Сирия и Украйна са добър пример какъв е изходът от ситуацията.#######И къде са сега Сирия и Украйна в твоята класация,отворко!?
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКойто е мераклия да управлява да се яви на избори и да ги спечели.Предсрочните избори са си избори като всички други. Къде ви е драмата тогава?