Правилни ли бяха действията на президента Румен Радев?

Според журналиста Михаил Кръстев той е направил грешен ход от самото начало
4 сеп 2020 22:30, Нели Христова
490

Политическа и площадна вихрушка - накъде ще ни отнесе стихията?

От всички кризи има изход, каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Румяна Коларова и допълни: "Много силно щеше да е президентът да покани журналистите на срещата с полицаите".

"Конституциите не се правят от един човек, от една институция. Трябва да има различни варианти на един и същи текст. Може да се направят конституционни промени, но да се пише нова Конституция е безумие", обяси тя.

"Радев влезе като говорител на улицата, но не му е работа да казва какъв кабинет ще прави парламентарното мнозинство. Той влзиа в парламента като ментор, казва какво трябва да направят, но....няма такова нещо. Те са избрани също като него, имат същата легитимност. Гласът на парламента е най-силният глас и се обедини да подкрепи най-силното решение - то е най-силното", посочи Румяна Коларова.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Михаил Кръстев заяви: "Да, Румен Радев направи грешен ход от началото на протестите, а досега той извличаше само полза. Прояви желание да бъде арбитър, но няма такъв капацитет. Началниците на службите за сигурност в крайна сметка му се накараха на него".

По думите му виждаме защо политическите играчи отказват да влязат в дебат помежду си - нямали такъв капацитет.

"Президентът се държи повече като политически лидер, отколкото като държавен глава", подчерта събеседникът.

Според него липсата на желание за комуникация е проблем.

"Когато говорим за изготвяне на основен закон, не може да се действа безотговорно. Опозицията трябва да изиска какво налага подобен тип промени. В тази обстановка трудно може да се стигне до консенсус", подчерта Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Радев демострира пред Шефовете на българските службите отговарящи за общественият ред, че става по-скоро за надзирател в концлагер, но не и за Президент, а камо ли за Премиер.С тази студена, отблъскваща, оцъклена физиономия той спокойно може да бъде взет за първи инквизитор в подземията на КГБ.
332
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се карайте,важното е протестите да не създават конфликти и да се избиват хората помежду си,заради олигархични интереси!Много от хората,които протестират днес срещу Бойко,бяха в управлението заедно с него в първите две правителства на ГЕРБ и не знам с какво право протестират срещу ГЕРБ и как,точно когато вече не са в управлението, разбраха,че Бойко е лош управленец,след като Доган още през 2009г. предупреждаваше,че ГЕРБ ще управлява силово и Бойко е неспособен за управленец?
331
6
 
27
 
! Отговори
Az преди 3 години
Крадеца вика дръжте крадеца. Е по голяма наглост едва ли има. MADE IN BG!!!!
330
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, давате ли си сметка, че насилие имаше от страна на протестиращи към униформените, които пазят и твоята институция? И питаш защо? Ами погледни си отрепките, които дни наред гърмяха и прокламираха насилие! Ревяха по медиите, че вече няма да има мирни действия! Ти, вместо да ги призовеш, за мирен протест, само наливаше масло в огъня! И накрая питаш защо се е стигнало дотук?! Наглост! Ти си основния провокатор! Ти!
329
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам,че и Радев,както и Бойко,мислят доброто на България,но не могат да действат според убежденията си или българския интерес,а според това какво им диктуват(заповядат),като им натиснат копчето отзад!Така,че не се карайте,важното е протестите да не създават конфликти и да се избиват хората помежду си,заради олигархични интереси!Много от хората,които протестират днес срещу Бойко,бяха в управлението заедно с него в първите две правителства на ГЕРБ и не знам с какво право протестират срещу ГЕРБ
328
9
 
44
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До 408....... Роденият да пълзи,не може да лети...... Роденият да бъде подлец и интригант не може да бъде държавен глава. Радев го доказва.
327
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изгоним кремълската Мутра от Президентството !
326
10
 
36
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Каква ще бъде по-нататъчната съдба на вече бившия президент Радев,когато изтече мандата му?Според мен той ще се възползва от всички привилегии,които му се полагат по закон,а след година или две ще замине със семейството си в чужбина,където не го познава никой,и там ще потъне в блажена анонимност.Според мен това е най-вероятната прогноза.
325
3
 
8
 
! Отговори
До ани преди 3 години
Ако ти трябва мьж насреща сьм - разбирам , че ти е трудно и нервно - ще помогна сьс каквото мога
324
11
 
24
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Този Радев ми е един такъв никакъв . . .Аз отдавна пиша тук че на следващите избори ще гласувам за мъж.
323
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 408Добре,че има хора,които не харесват тази поговорка, защото още щяхме да сме под турско робство.Но има и друга поговорка:"Роденият да пълзи,не може да лети".И тя се отнася за всички ***,които за пет стотинки ще продадат и майчиното си мляко.-------Така е,обаче всеки,който се е опитал да защити българския интерес несъвпадащ с интереса на великите сили е умирал(убиван) или както казваше Бай Тошо - "да се снишим,докато отмине бурята"!
322
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такова нещо като президента Радев. Има една марионетка!
321
6
 
14
 
! Отговори
До 408 преди 3 години
Добре,че има хора,които не харесват тази поговорка, защото още щяхме да сме под турско робство.Но има и друга поговорка:"Роденият да пълзи,не може да лети".И тя се отнася за всички ***,които за пет стотинки ще продадат и майчиното си мляко.
320
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Коко''Хората на бъдещето са на различно мнение''Ако тези на площада,са хора на бъдещето...тежко ни!
319
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да издигнем златен паметник на доблестния полицай!Руският шпионин в затвора!
318
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите нямат право да протестират! Всичко им е дадено наготово от Бойко!
317
15
 
46
 
! Отговори
истина преди 3 години
Радев искаше радикализация на протеста и я получи чрез мутрите си.Поздравявам полиция и жандармерия които понесоха удари от мутрите, но опазиха гражданския мир.
316
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев да арестува всеки, който казва лоша дума за Герб и за Бойко!
315
11
 
30
 
! Отговори
Мунчо Радев преди 3 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като ***. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
314
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова чудо като пРезидент на чуждо разузнаване няма никаде по света. Да се подиграваш на службите за сигорност в угода на поръчковия убиец Божков черепа е позор и национално предателство. Този човечец си заслужава затвора.