Плевнелиев: Президентът не може да иска оставката на премиера и на НС

Единственият изход от кризата са редовни избори, убеден е той
5 сеп 2020 21:57, Анисия Иванова
365

"Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин, той е редовни избори, а не извънредни. Ако тръгнем към извънредни, каквото е желанието на немалко от действащите български политици, то тогава политическите партии със сигурност ще се замерват с компромати. Единствено редовни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази държава, да се държат нормално", заяви Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017) за "Опорни хора".

Според него протестите у нас са начин на някои политици да правят избори.

"Днешните протести са многопластови. Там има много сценаристи и сценарии. На сегашния протест има политици, които имат огромна изгода от извънредни избори, защото само тогава те ще спечелят. На редовни избори няма да имат шанс. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Румен Радев, но не само той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война", допълни Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма предпоставки за успех на протестите.

"Проблемът е, че тези протести са символ на двойни стандарти. От една страна хората протестират и казват "Искаме върховенство на правото, аз съм съгласен, подкрепям ги, но защо тогава организаторите на протеста не правят нищо поне протестът да върви законно. Защо не искаме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не спазва законите. Той нарушава законите ежедневно", категоричен е Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че държавният глава не може да иска оставката на премиера и на Народното събрание, и на главния прокурор. Плевнелиев припомни, че това е забранено на президента по Конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
6
 
12
 
! Отговори
- преди 3 години
Седял Радев на пейката пред президенството, минал Плювналиев приседнал до него и гордо казал, че лай но и орел немогат да седят на една пейка заедно. Да ралбира се, казал Радев и отлетял.....стар виц!
222
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разлика в жените.Синоптичката сключе брак с плевнята след като беше прецедент-значи има мъни и от там интереса.Кощрамбата Деса беше женена са радеф,като стана прецедент
221
8
 
9
 
! Отговори
До 257 преди 3 години
Плевнелиев беше недолюбван от червените кхмери , а и няма да се кандидатира за втори мандат.Сега обаче Радев си изчерпа и последната капка кредит на доверие.
220
5
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
дано този несретник чете коментарите тук, за да оцени народната любов.а вие продължавайте да популяризирате злобната му простотия, завист и жлъч.той е просто същият ***, като боце, Менда, Фандъкова, Краси Велчев и десетки други герберски ***.....Един по един, до един!
219
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев е много повече мъж от плу ж ек а Радев.И втората жена на Плевнелиев е сладурана , за разлика от кощрамбата на Радев
218
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее тази сутрин закъсняхте с руския хибрид-опорна точка.Аз обаче не съм подарявал куче на Путин.Нали знаете,че герп е създаден и подкрепян от Меркел,а тя строи северен поток.Нещо се объркахте.
217
11
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Плевнелиев е мразен от червената пачавура защото не му пукаше за руския интерес -мистериозно му умря дете , също като на Желев , когато трябваше да събори демокатичното правителство на СДС.Изобщо гадините не подбират средствата -справка отравянето на Гебрев защото заводът продавал оръжие на Украйна. ще трпим ли това в страната си ! това трябва да е причината за протест!
216
12
 
9
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
Винаги когато се засегнат руски енергийни интереси се пускат компромати срещу борисов -първо записи от тоалетните му сега когато цената на газта падна и има интерконекторна връзка с Гърция за по-евтин газ агентурата пак се задейства -компроматни снимки и записи , руски знамена на антиправителствените митинги , президент руско чучела и пр. комични хибридни театри на руската агентура.
215
7
 
23
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Четете биографията му-Плевнелиев става член на БКП и е избран в партийното ръководство на ВМЕИ " Ленин".....Петър Стоянов поне не беше комунист.Срам нямаш! Така е,като не направихме лустрация.
214
6
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Нефелно копие на мистър Бийн,по-добре си мълчи.
213
4
 
18
 
! Отговори
примат до 288 преди 3 години
Писането с главни букви само показва безсилието ти и опита да си натрапиш визията, която даже не е твоя, а спусната от Козяк...Аз поне знам и подкрепям твърдо настоящият Президент, който неминуемо ще се оака с такъв народ и хора желаещи само власт и пари..., но виж амебата от статията опорочи с появата си даже светлият празник на Съвокупленоето за партийните единици и Съединението за париите...
212
14
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на *** Н. с руския агент ген. Решетников и след неговото одобрение. -----Е, и?Какво лошо има в това?Не я разбирам тая точка от пропагандата?Звучи ми като глупостта "не може да иска оставки".
211
9
 
8
 
! Отговори
лицемери преди 3 години
герб не може да бъде забравен.Не се правете на разсеяни и вижте комунистите в редиците,че и техните деца.Няма да ги изброявам-знаете се.И поразиите които направихте са не по-малко от братчедите ви-червените гадове.
210
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
282- ГЕРБ Е ВЪЗМОЖНО ДА БЪДАТ ЗАБРАВЕНИ, НО ВИЖ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И НЕЙНИТЕ МУТРИ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАБРАВЯТ- 1995Г/1997Г СЪТВОРИХА НА СВОЯ НАРОД- ГЛАДОМОР- МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ, 1 ДЛ 2965ЛВ- ВИЖ БНБ 12.3.1997Г, МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ- 1.8ДЛ ЗА 22 РД, ИНФЛАЦИЯ НАД 2600%-ВИЖ В НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ, 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ СТОТИЦИ УМРЕЛИ ОТ ГЛАД И ТАКА ОБЯВЕНИ СЛЕД АУТОПСИЯ, НЕ ЯЛИ С ДНИ ЕТО ТОВА СА ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ И МАФИОТИ- НАРОДЪТ ГИ МРАЗИ, БЕЗ МИЛИОНИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ БСП НЯМА ВЛЕЗЕ ДА В НС
209
20
 
4
 
! Отговори
до 277 преди 3 години
Не бъди наивен, драги! Абсурдно е да обединиш грамотните българи-европейци с русо-робите-комунисти до един от село, драпащи за примитивна мюсюлманска Евразия-творение на кремълските колонизатори. Още повече, че това разделение на българите няма да е вечно, защото примитивна Русия, след космическа война, много скоро ще изчезне от картата на света. читател
208
4
 
21
 
! Отговори
Да се вижда преди 3 години
Вечният пaлячo плевнелиев
207
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА,БЕ- НЕ МОЖЕЛО ДА ИСКА ОСТАВКИ- Я ГЛЕЙ РЕЗИЛ ГАДЕВ КО ПРАЙ- КО СА ЗАПОВЯДАЛИ ГОСПОДАРИТЕ МУ ОТ КРЕМЪЛ...
206
23
 
7
 
! Отговори
Решетников преди 3 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на *** Н. с руския агент ген. Решетников и след неговото одобрение.
205
6
 
24
 
! Отговори
- преди 3 години
СРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААМ че това недоразумение герб го направиха президент- дори само за този причинен позор на България герберунгелите трябва да бъдат съдени и забравени!
204
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този м ух льо смята, че е по-добър от Радев, защо не се кандидатира срещу него? Да, знам отговора. Защото щеше да бъде разгромен по-лошо даже от леля Цецка. Човек, от който собствената му жена се срамува тръгнал да ни поучава и да се изживява, сякаш има рейтинга и одобрението на Радев. Една продажна мижитурка, която по време на целия си мандат слугуваше на чужди интереси, за да си осигури пост на Запад. Засъжаление Тръмп спечели и спря парите на всякакви такива пионки и той остана на сухо.