Плевнелиев: Президентът не може да иска оставката на премиера и на НС

Единственият изход от кризата са редовни избори, убеден е той
5 сеп 2020 21:57, Анисия Иванова
365

"Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин, той е редовни избори, а не извънредни. Ако тръгнем към извънредни, каквото е желанието на немалко от действащите български политици, то тогава политическите партии със сигурност ще се замерват с компромати. Единствено редовни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази държава, да се държат нормално", заяви Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017) за "Опорни хора".

Според него протестите у нас са начин на някои политици да правят избори.

"Днешните протести са многопластови. Там има много сценаристи и сценарии. На сегашния протест има политици, които имат огромна изгода от извънредни избори, защото само тогава те ще спечелят. На редовни избори няма да имат шанс. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Румен Радев, но не само той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война", допълни Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма предпоставки за успех на протестите.

"Проблемът е, че тези протести са символ на двойни стандарти. От една страна хората протестират и казват "Искаме върховенство на правото, аз съм съгласен, подкрепям ги, но защо тогава организаторите на протеста не правят нищо поне протестът да върви законно. Защо не искаме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не спазва законите. Той нарушава законите ежедневно", категоричен е Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че държавният глава не може да иска оставката на премиера и на Народното събрание, и на главния прокурор. Плевнелиев припомни, че това е забранено на президента по Конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
10
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ситуацията в страната е Престъпници срещу Престъпници. БОЙКО срещу Божков. Разни безработни и такива, които не си плащат нито данъците, нито осигуровките, паркират и карат както им ски не са креснали срещу тези, които ги оставят да си правят, каквото поискат. А ние, които работим и си плащаме всичко - търпим едните ***, които ни мачкат, защото не подкрепяме протеста и другите ***, които ни мачкат, че не подкрепяме ГЕРБ. България не е само двете ***.
202
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и този беше много повече президент от колкото сегашната *** на БСП! Ама така е, умен шапкар няма и никога няма да има!
201
2
 
12
 
! Отговори
примат до всички преди 3 години
Българи, народе, хора и човеци...бай ви Васил Иванов Кунчев само на деня на обесването му ли ще го почитате или всеки божи ден, а?!?ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКАОсъзнайте се хора, малко останахме къде там къде тук.....Като нация ще изчезнем ако не се обединим и да покажем и на руснаци и на англо-саксонци и на турци, че България и Българи обединени могат чудеса и не са зависими и не са рая!
200
0
 
10
 
! Отговори
примат до трольо преди 3 години
Еех трольо трольо даже и зад клавиатурата си оставаю безличен и бездарен с липса на елементарен речников запас и вместо да се осъзнаеш и да разбереш, че всички вие можете задружно да изГЕРБете ***, то това няма да е държава, а васална ***, която даже и турците няма да поискат!Задайте си сами въпроса и ми кажете в коя ЕС страна има етническа партия и не нямам нищо против турците имам даже много приятели турци, но Българска партия няма даже в Македония, нали трольо?!
199
4
 
14
 
! Отговори
примат преди 3 години
Аз да си призная, че също съм предател щом напуснах родината заради такива недоразумения, но пък имам право на глас и настоящият Президент колкото и да не им се иска на много хора е в пъти повече човек от това нещо и от мен самият!Много от вас са по силни и достойни от мен щом търпят, без значение леви или десни, а аз избрах пътя на бягството ив името на достойно бъдеще за децата ми.ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Парадоксът при "демокрациятя" е либералната демокрация. Трябва да се върне християндемократичния модел на обществото
197
1
 
12
 
! Отговори
примат до 265 преди 3 години
Разбрах, както уточних малко или много за 30 години съм еволюирал, докато централната гигура в статията си е останала полюция, а Деси Банева да си каже в ефир от коя семенна банка забременя, че не вярвам и не.ми се и иска да вярвам, че има това нещо наследник носещо негово бездарно ДНК и продажна отрова....
196
0
 
13
 
! Отговори
До 266 преди 3 години
А той кога е имал достойнство?
195
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роска,дори на самочувствито си да стъпиш,пак ще бъдеш по-ниско от сегашния президент.
194
1
 
12
 
! Отговори
примат преди 3 години
Всички без изключенив мъже, жени и ***, като този в статията за 30 години назад заслужават да наторят стадион Васил Левски, че опорочиха завета на Апостола - ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!...язък за надписа над парламента - Съединението Прави Силата, за този тук е съвкуплението докато освен за<>гъ си продаде и Родината ни....
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До приматНо сега имаме ***, които са заляли ефира с потресаващо безчестие и долни лъжи.
192
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роската е жалко подобие на човек.Защото едноклетъчните няма как дори да се оприличат на хора.
191
3
 
12
 
! Отговори
примат до 254 преди 3 години
Фигуранта поне е фигура с осанка, а ако стъпи на къмутрето на амебата тя ще запищи и Деси Банева ще се чуди да не еот ЛГБТ движенивто и си е взела момичка....За такива като теб съм склонен да сляза на вашето ментално ниво и с думи да ви укритя ....по Достоевски сте, това е!!!!
190
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой би понасял гаврите и бичана времето, неправдата на силния,на гордия презрението, мъкитегорчиви на отвъргната любов,потъпкването на законите,безочието на властта, онуйпрезрение, което получавасмиреното достойнство във наградаот недостойнството кой би търпялтова, щом може да намери мирс едно замахване? Кой би желалда носи това бреме и да страда,да стене в тоз мъчителен живот?Но ужасът пред нещо след смъртта страната неоткрита, от коятоне се е връщал никой пътник още смущава волята и ето, чепо-скоро сме готови да търпимсегашните злини, отколкото
189
5
 
18
 
! Отговори
примат преди 3 години
През 2014 едно едноклетъчно - амебичката РосПли обикаляше де що има студио да свалят и сменят Орвшарски, а Монката Паси му пригласяше от трабанта и тоз беше президент!Сега имаме Президент изразяващ своята лична позиция, като гражданин на Рвпублика България, а не позицията на Президентската институция правете разлика герберски манипулатори и погледнете как сумъм изписал думата ПРЕЗИДЕНТ за РосПли с малко п, че му е и много....Не съм комунист, а осъзнат ***, който за 30 годинй еволюира...
188
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парадоксът при "демокрациятя" е, че недоразумения като този щъкат на свобода и свободно сеят отрова, а свестните хора са принудени да ги търпят, вместо да го натикат там, където му е мястото.
187
4
 
17
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Откъде измъкнахте тази карикатура?!
186
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият той, не знае какво говори и къде се намира.Да му помогнем да го приберат пак там, откъдето е избягал.
185
3
 
5
 
! Отговори
ФедеросенСтрапонлиев преди 3 години
е генератор на омраза. И ний сме дали нещо на света.
184
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев лети, Росен пълзи.