Плевнелиев: Президентът не може да иска оставката на премиера и на НС

Единственият изход от кризата са редовни избори, убеден е той
5 сеп 2020 21:57, Анисия Иванова
365

"Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин, той е редовни избори, а не извънредни. Ако тръгнем към извънредни, каквото е желанието на немалко от действащите български политици, то тогава политическите партии със сигурност ще се замерват с компромати. Единствено редовни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази държава, да се държат нормално", заяви Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017) за "Опорни хора".

Според него протестите у нас са начин на някои политици да правят избори.

"Днешните протести са многопластови. Там има много сценаристи и сценарии. На сегашния протест има политици, които имат огромна изгода от извънредни избори, защото само тогава те ще спечелят. На редовни избори няма да имат шанс. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Румен Радев, но не само той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война", допълни Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма предпоставки за успех на протестите.

"Проблемът е, че тези протести са символ на двойни стандарти. От една страна хората протестират и казват "Искаме върховенство на правото, аз съм съгласен, подкрепям ги, но защо тогава организаторите на протеста не правят нищо поне протестът да върви законно. Защо не искаме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не спазва законите. Той нарушава законите ежедневно", категоричен е Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че държавният глава не може да иска оставката на премиера и на Народното събрание, и на главния прокурор. Плевнелиев припомни, че това е забранено на президента по Конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименУспокой се,пийни си хапчетата, че много се излагаш........ментално.:):):):)----Тонка,вие ще паднете от власт,дори и да проведете редовни избори,насила хубост не става!
182
9
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Кажжи си Плевня, кажи си че бившия ти шеф за нищо не става ! ОСТАВКА !
181
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги Плевнята е абсолютно прав...Оказа се 100 пъти повече мъжкар от Фигуранта РадеФ...
180
14
 
15
 
! Отговори
Кон за кокошка преди 3 години
Тука някакъв туземен Шекспир, навярно вдъхновен от Ричард I и фразата му за коня неумело интерпретира изявленията на болната кокошка Плевнелиев опитвайки се да го представи за жребец.
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименУспокой се,пийни си хапчетата, че много се излагаш........ментално.:):):):)
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБългаринът да се радва на избора си...-------Българина не е подозирал какво ще му сервират или какво му готвят,да не говорим,че тези изобщо не са печелили избори,а ЕНП ги печелеха чрез натиск,заплахи,принуда, манипулация
177
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за БСП,АБВ,ДПС и не гласувайте за ЕНП!ЕНП е проклятието на България,хората в България страдат и умираха масово от ЕНП!
176
4
 
9
 
! Отговори
Христо преди 3 години
*** отново се появи в ефир
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът да се радва на избора си...
174
5
 
23
 
! Отговори
примат преди 3 години
Всеки гражданин на Република БЪЛГАРИЯ има правото да изрази мнение и Президента, като институция НЯМА право да поиска или иска оставката на НС и МС, но Президента, като гражданин на Републиката има право да изрази своето мнение и позиция!ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!Махнете това жалко подобие на амеба, че е една полюция след ракия това дето беше президента на БиБи....
173
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая пародия пак обедини българите срещу себе си.
172
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя колко пъти се покаже по телевизията, рейтингът на Радев скача с 10 пункта... пускайте го по-често!
171
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевналиев 2014: искам оставката на орешарски и нс!Плевналиев 2020: президентът не може да иска оставки!
170
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЗОПКакъв орел може да е този ***?Хахахахаха
169
5
 
26
 
! Отговори
ЕЗОП преди 3 години
Роденият да пълзи в слуз Плювналиев не може да държи сметка на орела Радев.
168
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един от мнозинствотоКажи го на Бабикян,на който не знам какво са му направили,но е припаднал на протеста,кажи на Копейкин,който го арестуваха здрав и излезе болен от ареста!В България се извърши и извършва ГЕНОЦИД от ЕНП!Хора гласувайте за БСП или ДПС,но не и за ЕНП!
167
3
 
15
 
! Отговори
примат до 223 преди 3 години
и ти ли Бруте разделяш на наши и ваши, свои и чужди?! Кажи англо-саксонски новопристигнал емигранте в собствената си страна?!Защо не цитираш някой от нашите автори, а Шекспри?!
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пич, ква е прогнозата?
165
27
 
7
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 3 години
Виждам, че не им харесва на метежниците това което казва Плевнелиев, но то е самата истина !Добър бил, лош бил - това един ден ще го каже историята.Но на фона на сегашния властолюбив цър-вул е като Кентърбърийския епископ сравнен с Дявола.Това е истината !Дали ви харесва си е ваш проблем !
164
1
 
15
 
! Отговори
примат преди 3 години
...ами те и червени и зелени и сини и най вече РАЗДЕЛЕНИ това им е работата от римско време да ги мразим, а те да ни лъжат и скопяват и ний народе безпомощно да гледаме как такива жалки млякотели ни мачкат и унищожават и делят ...Рая би казал и отново би хванал пумпала и Вазов и Левски и Ботев....язък за народа ни уйде си и така 30 години неосъзнато го лашкаха демократично и свободно лабаво и от лево и от десно най вече, че той у-я се и най вече в десният крачол стои...без ваз-елин