Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези

Премиерът честити Съединението на България
Обновена: 6 сеп 2020 09:56 | 6 сеп 2020 09:14, Александър Попов
699
Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов честити днешния празник на Съединението на България. Той използа социалните мрежи, за да отправи своето послание, като не пропусна да направи аналогия и с актуалните събития в страната.

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество.
Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ.

Още по темата
Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.

Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!".

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно, заяви по-късно Борисов и в официалното си изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Труповете, ковчезите, мутри,*** и др за гербаджийско изобретение не на президента И делата викат и заглушават думите на Герб и никой не може да им вярва т.к, са противоположни на твърденията и обещанията им и само клеветят с лъжи невинни и посягат противозаконно дори на президента това е също доказателство че действа като банда а не като управляващи на правова държава. А това че подават бг земи плажове хотели злато на турски олигарси а внасят *** от Италия и има незаконно оръжие също
446
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подай си оставката, не дразни хората. После и теб ще те изхвърлят и вкарат в затвора и всички около теб ще страдат, защото народът ще знае,че ще стояли да крадете до като не е имало как повече и ще страдат и децата ви, ама вие няма да сте живи да го видите, мутри
445
6
 
11
 
! Отговори
според мен... преди 3 години
ВИКОВЕТЕ "ОСТАВКА" тоЗ ГИ "ТЪЛКУВА"(тоест "РАЗБИРА")се едно да ОСТАНЕ НА ВЛАСТ,демек ИНВЕРСНО,ТОВА БЕШЕ и ЦЕЛТА с "ПОКАЗНОТО" на внуците мУ, НА тоз ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВИКА "НА БЕСИЛКА" белким "схване" и ЗАГРЕЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!!!
444
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко знае как се постига крадливост, а не справедливост.
443
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога Чаушеску се беше вкопчил така във властта, както сега го прави Борисов. Това ще доведе народа до ярост, а знаем какво направи разярения народ в Румъния.
442
4
 
12
 
! Отговори
Човек преди 3 години
прочети за чаушеско и пак си помисли...къде са румънците,къде сме ние
441
5
 
16
 
! Отговори
Богат - беден преди 3 години
Справедливост не се постига с юмрук и ковчези , а с аванта и далавери !
440
8
 
18
 
! Отговори
чекмеджето е преди 3 години
мерзавец
439
6
 
10
 
! Отговори
99874-000 преди 3 години
ЩЕ ПОСТИГНЕМ СПРАВЕДЛИВОСТ АКО НАПЪЛНИМ И нашТе ШиКАВЧЕТА С кюлчеТа,ЕВРа и ПАТЛАЦИ,АЗ ЛИЧНО ХАРЕСВАМ АК 47,ЧЕ НЕ ЗАСИЧАТ,НАПРАВО "КОСИ" жУНГЛАТА,СПРАВКИ ВИЕТНАМ - ВОЙНАТА,КОЯТО америка НЕ СПЕЧЕЛИ!!!!
438
8
 
31
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Справедливост може да има САМО след оставка и възмездие, за злините които ТИ причини на България...
437
7
 
34
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Баш бивша мутра охранител,въртял бухалка дава акъл да не вдигаме юмрук. Ами Бойко хората то се молихме,молихме, а ти викаше:,,Ще ми счупите държавата ".
436
5
 
27
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
Със средствата на демокрацията видяхме кой дойде да управлява, какви калинки и послушковци назначи.. как окупира прокуратура, данс, компито и как раздава концесии и обществени поръчки на приятелски кръгове, как рекетира бизнесмени.. и като откажат да снасят ги затварят..и още и още.. та какво каза, че не те разбрах нещо?!?
435
7
 
28
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Бойко,Орешарски като хората казаха,че не то искат( макар причината да е била Пеевски, не пряко Орешарски) той как си подаде оставката? Постъпи достойно, защото не искаше да се стига до бомбички,вандалщина, мерене с домати и павета и вдигане на бесилка. Теб като не иска народът,защо не се оттегли. И на Запад като почнат подобни протести, премиерът или президентът го правят.
434
7
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Кправедливост се постига с излизане от лицемерните ес и нато... после - може и без съд за пoдлoгиге им.
433
5
 
11
 
! Отговори
НямаИдаИмаСкоро преди 3 години
В края след по-боя на журналиста се чуват думите: "Ето ти сега Борисов"Sofia, Bulgarian Anti-Government protest day 59Не казвам, че датчанина наполовина българин е светец. Той си има своите недостатъци. Но какво е справедливост? Справедливо ли е ако кажеш за Радев - оставка и да те бият на трибуната до шадравана? Справеделивост ли е да нападат хора минаващи си покрай UDO? Журналиста извика полиция на мястото. 20м. патрулката се забави. Блъскаха го. Обиждаха го. Караха го лайфа да изтрие.Уж.ас!
432
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвал в мъдростта на българсикя народ???По-скоро се надява в тъпотата на избирателите му от малцинството, благодарение на които той и 2 в ОПГ ГРОБ - Фандъчката все още са на власт.Дон Вито Корлеоне, след смачкване унищожаване и ограбване на редица бизнеси, след гигантски далавери и корупция, сега облечен в бяло се опитва да мине за ангел. Не мерси, знаем, че нямаш толкова акъл, че да измислиш това, което уж си казал. Но поне една оставка подай и се махай!!!
431
7
 
12
 
! Отговори
Справедливост няма преди 3 години
Има сценарии и Щаба на протестите си следва указанията.Едно от указанията е, който каже 1 дума положителна за Борисов-да бъде пр.ебит.ДОКАЗАТЕЛСТВОТО може да видите в канала на Crazy Bulgarian.Снощи на Орлов мост непознат отива да разпитва датчанина и уж неволно какво ще каже за Борисов. Crazy каза: "Не подценявайте Борисов. Той се прави на Бай Гьньо нарочно" След 1 час го провокираха пред пицария. По- късно го преб-иха по поръчка на един друг мост: Sofia, Bulgarian Anti-Government protest day
430
3
 
10
 
! Отговори
Думите му преди 3 години
са като на попа: не гледай какво правя, слушай какво ти говоря!
429
6
 
26
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 3 години
Ти ли говориш за справедливост бе.... ? Справедливост ще има , когато си разделиш милиардите / по думи на обкръжението ти са три / с простия електорат - аз съм *** и вие сте прости .... , ама те са най прости ....!!!Справедливост ще има , когато се произнесе съд , не български , за творенията ти .... Честит празник на народонаселението , не на политическата клика разединила и докарала до разорение и отчаяние този нещастен народец !!!
428
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално са му написали умни неща, да ги избълбука пред медиите. Да се престори на умен и загрижен за България и българите, след като повече от месец си парви екскурзии из Европа, докато тук заслужено му искат оставката и да се маха час по-скоро от управлението на страПрез влеме на разходките основна грижа му бяха троеморието на поляците, терминала за американски газ в гърция и западните балкани - навсякъде закопа наши пари в полза на чужди интереси.