Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България

България няма нужда от вътрешна война, заяви той
141
Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България
Снимка: БГНЕС

България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на Отечеството ни, заяви в своя позиция заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в деня на Съединението.

В нея той назовава и темите от стратегическо значение в дългосрочен план, които да залегнат в основата за разговорите за бъдещето на Отечеството ни – демография, грижа за възрастните хора, здравеопазване, образование, опазване на земеделските земи, правата на българската диаспора по света и др.

Още по темата
"Днес е денят на Съединението. Навремето Съединението на български земи беше реализирано, защото имаше съединение между българските политици и между различните групи и прослойки в българското общество срещу зловредната политика на т.нар. Велики сили. Това стана възможно, само защото през 1885 г. двете основни партии бяха заедно на площадите в Пловдив. А после – заедно и под знамената, в Сръбско-българската война.

А днес? Днес какво показваме ние, българските политици, на своите сънародници?

Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била „смазала“ хората – по принципа на сто пъти повторената лъжа, която ставала истина. Че се искат безусловни капитулации.

Опомнете се! Абсурдно е политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия.

България няма нужда от вътрешна война, господа. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там!

Но преди това, аз Ви призовавам за друго: нека президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети в предстоящата тежка зима и тежки политически времена.
Един път и завинаги да бъде изработена една национална доктрина с най-важните пет, десет приоритета пред нацията като:

- Демографската катастрофа, която всички вече виждаме;

- Изграждането на средна класа и защита на средния и дребен бизнес, а не интересите на един или друг олигарх, който е за или против протестите в момента – както беше досега;

- Проблемите на българската земя, която става собственост на все по-малко хора, но за сметка на това пък и на все повече чужди фирми;

- Гарантиране достойните старини на възрастните хора;

- Проблемите на здравеопазването, което колкото повече милиарди гълта, толкова по-лошо и недостъпно става;

- Образованието на българите, което става все по-нефункционално и поражда все повече неграмотни българи;

-     Проблемите на над 2 млн. икономически емигранти и другите 2 млн. етнически българи от традиционните исторически общности в чужбина.

Така се решават проблемите, а не с ултиматуми и насилие. Така трябва да решаваме проблемите, вместо с омраза и разделение.

Това е урокът от 6 септември 1885 г. Седнете на този светъл ден и прочетете поне една книга от българската история и ще разберете истината – че партии в България е имало много, но България е една. Че няма смисъл от политически партии, ако политическата омраза унищожи България.

Единственият добър сценарий за България днес е диалогът. И тук се сещам за едни думи на Васил Левски, писани до Иван Кършовски през 1871 година: „За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
ЛЕЛЕЕЕЕ преди 3 години
Какви кривици?Те одавна са казани,но няма кой да ги чуе,а България е затрита от поредицата корумпирани бандити. И как не ви е срам да говорите точно това?
112
0
 
4
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
Какво да ви казваме, нима вие не си ги знаете ,ами се правите на улави? Просто се погледнете отстрани и ще се ужасите самите вие от себе си .
111
0
 
4
 
! Отговори
Тепърва преди 3 години
Започва. Вие политиците я предизвикахте.Погазихте всички закони и народа.Измислихте си заплати големи ,а умствено сте бедни.Корупция до гуша.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България може и да няма но някой друг има.
109
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Почвай от себе си агент-иване,кажи си за паспортите,оня индивид,ще си каже за чекмеджетата,Барселонската къща,балевски за Великата българска ограда и мотел "Козия рог".
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да ти кажа кривиците, защото сайта ще ме цензурира. Затова оставка и марш във фитнеса на затвора!
107
1
 
7
 
! Отговори
Депутат преди 3 години
Ами седнете с Борисов, имам предвид вицепремиерите и министрите, ако искате на кръгла, а ако искате може и правоъгълна маса. Напишете си оставките и си ги занесете на Председателката на парламента. После ще ви ги гласуват и няма да има подобна вътрешна война. Толкова са прости нещата, но само за хората, които ги разбират правилно.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя череп , На кого е другарче от миналото , кой му разписа за хазарта и му лигитимирано бизнеса ?! Кой цоца от париците му всеки месец в продължение на години ?! Борисов ,Е ! От аверчита станаха врагове , защото вече като премиер се почиства силен и посегна на паницата и на стария другар Божков !Борисов вън , бе мутро !Оставка !
105
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
може,а почни с твоите...признай си,че те купиха,парите и власта те главозамаяха,признай си,че не си патриот...а обслужващ персонал...ако го направиш ще ти простим,крепиш мафията убиваща Народа ни...извършваш геноцид,историк си и знаеш,че ще ни има и,че ще ви търсим отговорност...на вас...на децата ви...на внуците ви,или се бориш за интересите и просперитета на Народа ни или си...***...империи сме погубвали...вие ОПГ с малко късмет и пари..децата ви ще платят сметката..Нема правда нема мир!!!
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусен лицемер и демагог
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нагъл ! Ти подиграваш ли се с протестиращите? Хората ви искаме оставките! А ти бръщолевиш за някакво сядане и говорене? И то да си изкарате жалкото мандатче,щото това ще ви е последното? Бе я бегай бе човек! Подавайте оставка и не ни губете времето повече!! ОСТАВКА МУТРИ!Времето ви просто изтече!
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Била ,на тебе каква ти е далаверата.Другите ги знаем плажове чекмеджета сараи вили ..
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По точка 2 -защита на средния и дребния бизнес ,видяхме оня ден как държавата защитава хиполенд .ОСТАВКАИ то безусловна !!!!!
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие бавно но сигурно я затривате. Във всички положителни класаций сме последни, а в отрицателните сме първи.
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО и пълнежа й,са срам за истинските българи.Там се подвизават демагози,гьозбояджии,които излъгаха възрастите хора с прословутите 300 лв.минимална пенсия и милиционер във всяко село да се "грижи" за спокойствието на самотните и беззащитни хора.Министър искам да съм бабо,за това ще дам мило и драго,казал КК. Верни кучета на Борисов,днес те погазват желанието на хората от площадите,за да останат още няколко месеца и смучат от парите на пенсионерите.Позор "войводи" измислени.
98
2
 
2
 
! Отговори
До 98 от само питам преди 3 години
Извинявай, но тая дума кривици не се използва в съвременния език. Каракачанов на Левски ли се прави?
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами кажи си за хотелите в Трявна , къщатата-прогимназия в Горни Стоевци, апартаментите и тн. беееееееее....
96
1
 
12
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
И като ти кажа кривиците, нима ще се откажеш от подлизурската си роля! А тя е- да се лиже г.....за на Борисов! И вие се пишете патриоти!Не просто сте срам за БЪЛГАРИЯ! Не можете да се погледнете как изглеждате отстрани, заедно с онзи хулиган В.Симеонов- Позор!
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията и безконтролната прокуратура?
94
0
 
17
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Те са казани и вие вече затрихте България какво повече от това?