Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България

България няма нужда от вътрешна война, заяви той
141
Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България
Снимка: БГНЕС

България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на Отечеството ни, заяви в своя позиция заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в деня на Съединението.

В нея той назовава и темите от стратегическо значение в дългосрочен план, които да залегнат в основата за разговорите за бъдещето на Отечеството ни – демография, грижа за възрастните хора, здравеопазване, образование, опазване на земеделските земи, правата на българската диаспора по света и др.

Още по темата
"Днес е денят на Съединението. Навремето Съединението на български земи беше реализирано, защото имаше съединение между българските политици и между различните групи и прослойки в българското общество срещу зловредната политика на т.нар. Велики сили. Това стана възможно, само защото през 1885 г. двете основни партии бяха заедно на площадите в Пловдив. А после – заедно и под знамената, в Сръбско-българската война.

А днес? Днес какво показваме ние, българските политици, на своите сънародници?

Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била „смазала“ хората – по принципа на сто пъти повторената лъжа, която ставала истина. Че се искат безусловни капитулации.

Опомнете се! Абсурдно е политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия.

България няма нужда от вътрешна война, господа. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там!

Но преди това, аз Ви призовавам за друго: нека президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети в предстоящата тежка зима и тежки политически времена.
Един път и завинаги да бъде изработена една национална доктрина с най-важните пет, десет приоритета пред нацията като:

- Демографската катастрофа, която всички вече виждаме;

- Изграждането на средна класа и защита на средния и дребен бизнес, а не интересите на един или друг олигарх, който е за или против протестите в момента – както беше досега;

- Проблемите на българската земя, която става собственост на все по-малко хора, но за сметка на това пък и на все повече чужди фирми;

- Гарантиране достойните старини на възрастните хора;

- Проблемите на здравеопазването, което колкото повече милиарди гълта, толкова по-лошо и недостъпно става;

- Образованието на българите, което става все по-нефункционално и поражда все повече неграмотни българи;

-     Проблемите на над 2 млн. икономически емигранти и другите 2 млн. етнически българи от традиционните исторически общности в чужбина.

Така се решават проблемите, а не с ултиматуми и насилие. Така трябва да решаваме проблемите, вместо с омраза и разделение.

Това е урокът от 6 септември 1885 г. Седнете на този светъл ден и прочетете поне една книга от българската история и ще разберете истината – че партии в България е имало много, но България е една. Че няма смисъл от политически партии, ако политическата омраза унищожи България.

Единственият добър сценарий за България днес е диалогът. И тук се сещам за едни думи на Васил Левски, писани до Иван Кършовски през 1871 година: „За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
13
 
! Отговори
V преди 3 години
Няма ко да си ги казваме проблемите. 10 години все ги казваме .Оставка за да се направи нещо за България ,а не само да си приказваме.
92
1
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Пътят на Съединението минава през вашата оставка, понеже пътят на Разединението се извървя заради вашето управление!
91
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До Само питам"Кривици" е стара българска дума, която един ден ще върнем в говорът, мойто момче, употребявана е още по времето на Възраждането и си е българска. А проблем, проблема, проблемация, проблемастика, проблематичност;))) български ли са?;)))
90
0
 
15
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Късно е. Държавата я фалирахте. Как ще върнете толкова емигранти? Средна класа още от гредата на 90-те изчезна с идването на мутрите. Здравни работници няма. Медицински сестри пенсионерки и доктори емигранти.
89
3
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Каква е тая дума ,,кривици"? Звучи като карфици. Тоя Каракачанов като Бойко,измисля си или ползва диалектни,или остарели думи. Можеше да каже нещо като: Основни проблеми и как да ги разрешим.
88
0
 
5
 
! Отговори
изнасяй си преди 3 години
кирливите ризи
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами то точно Ти-Шкембе войвода закопа България с купуването и плащането на 6-те стари щайги и ред други мероприятия във военното дело
86
1
 
14
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Като полежиш 10 години в затвора ням вече да криволичиш.
85
14
 
2
 
! Отговори
Радев да си каже преди 3 години
Кажи си Румене, какво злодеяние ти тещи на съвестта. Защо те използват по такъв мерзки начин? Те така или иначе ще те предададт. Просто са те назначили да бъдеш Юда Искариот за Българите.Не го крий, признай си! Ние така или иначе ще научим.
84
15
 
3
 
! Отговори
Радев се провали преди 3 години
Радев трябва незабавно да подаде оставка.Отлагането само утежнява положението му.
83
2
 
19
 
! Отговори
Хохохооо преди 3 години
Мутри, ВЪН и в ЗАТВОРА!Два месеци си ви го казваме, а вие си ни отговаряте арогнтно. На днешната дата БЪЛГАРИТЕ да не са се помирили с османците случайно, че апелирате за разбирателство?! Башибозуци!
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Радев е руски шпионин,Борисов е турски шпионин пък!Колко пъти се качи на Шипка през 11-те си години управление и колко пъти ходи при Ердоган?
81
0
 
16
 
! Отговори
111 преди 3 години
Каракачанов и Левски!Мравка и Слон!Цаца и Кит!Нищожество и Титан!
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да намалим ДДС -то на българското гражданство!Криза е все пак!
79
7
 
3
 
! Отговори
те не искат мир преди 3 години
Те не са Българи. Идеолога им е арменец. Василий II Бългaрoyбиeц е бил от Арменската династия. Чувал си: "да отидеш да се оплачеш на "Арменския поп".Радев е руски шпионин. Кое те кара да си мислиш че можеш да се договориш с тези?
78
2
 
17
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Каракачанка,бихме ти повярвали,ако по тази телевизия дето показа среден пръст ,покажеш как същият този пръст си го завираш на онова място, ти знаеш кое!Как не те е срам,че създаде организация за продажба на българско гражданство,напапка се, никакво разследване,присъди и т.н.!Срам и позор за такива лицемери!!!
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шишко бе ,ми вия я затрихте нашата родина бе ! Ми вие с Бойко трябва в хага да ви съдят бе ....Направих те ни миячи на чинии и берачи на маслини бе ***.....Виж демографията и спри да дразниш хората с твоите тъпотии
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нагъл връзкарски *** ракажи доган бей как си загражда българска държавна земя с път строен от моите данъци и как мутрите му хвърляха българското знаме ти какво направи по въпроса господин свински
75
2
 
21
 
! Отговори
баце преди 3 години
Ти не виждаш ли, че си част от затриването на БГ заедно със Симеонов. Никой нормален човек не желае да говори или работи с тебе, освен амбициозни калинки, които още повече ще забатачат нещата. Няма вечна далавера - омитай се!
74
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните избори ги прави Радев. Те нечестни ли бяха? Русия подклажда активно протестите у нас, заедно с изгонените олигарси. Накрая обикновения работещ Българин, пак ще се окаже с прът там дето не огрява, за съжаление. Разединението разбива България! И турците така са ни завладели!