Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България

България няма нужда от вътрешна война, заяви той
141
Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България
Снимка: БГНЕС

България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на Отечеството ни, заяви в своя позиция заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в деня на Съединението.

В нея той назовава и темите от стратегическо значение в дългосрочен план, които да залегнат в основата за разговорите за бъдещето на Отечеството ни – демография, грижа за възрастните хора, здравеопазване, образование, опазване на земеделските земи, правата на българската диаспора по света и др.

Още по темата
"Днес е денят на Съединението. Навремето Съединението на български земи беше реализирано, защото имаше съединение между българските политици и между различните групи и прослойки в българското общество срещу зловредната политика на т.нар. Велики сили. Това стана възможно, само защото през 1885 г. двете основни партии бяха заедно на площадите в Пловдив. А после – заедно и под знамената, в Сръбско-българската война.

А днес? Днес какво показваме ние, българските политици, на своите сънародници?

Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била „смазала“ хората – по принципа на сто пъти повторената лъжа, която ставала истина. Че се искат безусловни капитулации.

Опомнете се! Абсурдно е политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия.

България няма нужда от вътрешна война, господа. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там!

Но преди това, аз Ви призовавам за друго: нека президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети в предстоящата тежка зима и тежки политически времена.
Един път и завинаги да бъде изработена една национална доктрина с най-важните пет, десет приоритета пред нацията като:

- Демографската катастрофа, която всички вече виждаме;

- Изграждането на средна класа и защита на средния и дребен бизнес, а не интересите на един или друг олигарх, който е за или против протестите в момента – както беше досега;

- Проблемите на българската земя, която става собственост на все по-малко хора, но за сметка на това пък и на все повече чужди фирми;

- Гарантиране достойните старини на възрастните хора;

- Проблемите на здравеопазването, което колкото повече милиарди гълта, толкова по-лошо и недостъпно става;

- Образованието на българите, което става все по-нефункционално и поражда все повече неграмотни българи;

-     Проблемите на над 2 млн. икономически емигранти и другите 2 млн. етнически българи от традиционните исторически общности в чужбина.

Така се решават проблемите, а не с ултиматуми и насилие. Така трябва да решаваме проблемите, вместо с омраза и разделение.

Това е урокът от 6 септември 1885 г. Седнете на този светъл ден и прочетете поне една книга от българската история и ще разберете истината – че партии в България е имало много, но България е една. Че няма смисъл от политически партии, ако политическата омраза унищожи България.

Единственият добър сценарий за България днес е диалогът. И тук се сещам за едни думи на Васил Левски, писани до Иван Кършовски през 1871 година: „За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
20
 
! Отговори
ъррррррп преди 3 години
Шкембе Войвода каза ли нещо, оригна на мазно ли или пьрдна, не можах да разбера...
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименапропо като споменахте българите в македония,та прокуратурата в р.македония трябва много сериозно да се заеме с тях...в смисъл да се разбере как така в бедна македония тези хора имат такива доходи и то единствено и само от писането на статии и постване във фейсбук.в повсеместната бедност на хората в македония,тамошните българи демонстрират охослоство и високомерие без почти нищо да работят...и най-важното какви данъци са платили.тук става въпрос за пране на пари.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментози пък какви българи в македония бе?естествено,че го нямат за нищо...те българите от македония се интересуват само от сухата пара,която идва от българия...не даваш ли пари вън.погледни само биографиите им на тези българи от македония-до разпадането на югославия са били едни от най-големите югославяни с просръбски възгледи.спират парите от белград и хоп ние сме българи.парадоксално е,че за бедна македония "българите"там имат едни завидно високи доходи без да правят почти нищо.
50
0
 
22
 
! Отговори
РБ преди 3 години
*** България не е ваша собственост , махайте се !!! Честит празник българи !!!
49
0
 
16
 
! Отговори
Еййй Глейй преди 3 години
Ей Каракачанов ще показваш ХУЙЙЙ на Майка си само 0битак селски ТОЛУП !!Повните ли как показа среден пръст по телевизията ?
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та вие я затрихте с общи усилия! Вече дори българите в Македония ви нямат за нищо! За какво говориш изобщо? Що за приказка хортуваш, аланкоолу???
47
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Пълвата кривица е, че си потомствено ченге.Втората кривица е че хабер си нямаш от това, с което се занимаваш (освен да ближеш г--а на началникОт си, естествено, и да харчиш народните пари).А третата: че нямаш нищо общо с истинската ВМРО и само черниш името й.
46
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутрите искат диалог.... Неее те само от бой разбират.
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2009 мутрите управляват България, а сега искали рестарт на системата! Те даже не осъзнават, че така признават, че са унищожили България.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съединението не са го направили тези, които най много са го искали и партията им е била наречена ,,съединистка", от тези на които великите сили са разрешили и поощрили! Иначе може да си плямпате, че това е ,,единствения чисто български акт"! Обществото ви и тогава е било разделено, защото едни Киряк Стефчовци с Освабождението се настаняват във властта и за тях са ,,всички световни облаги, а за политическите им противници - сухоежбина" - Вазов!
43
0
 
6
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Вчера по бтв в едно предаване казаха че сме в студена гражданска война...
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е искала силна България приятел на Русия, за да има силно влияние на Балканите, но Германия, Франция, Австро-Унгария и най-вече Великобритания са били против. Последиците всички ги знаем.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диалог и съединение с мутрите!Този чува ли се какво говори?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сети се! Като му се разклати министерското кресло започна да мисли за народа. И как точно ще я затрием с ново правителство? Хайде, стига сте баламосвали хората с апокалиптични сценарии, че след вас ще дойде потоп!
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов, какви кривици очакваш да си каже Фигуранта ?... та той е безпогрешен, самата вода ненапита и целомъдрен като "Майка Тереза" !
38
1
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Каракачанка - Я кажи -шефът който си назначил на СВИ--Служба военна информация -полковник Велко Атанасов - е бил на топ среща на НАТО секретните военни служби в Брюксел -и накрая е отишъл да боцка леки жени -И са го заснели ГОЛ по Пищов -- Слава Богу "сабята" му е токлкова малка -че все едно е облечен ! аххахахахахахахахахахаснимките може да ги видите в Афера -хахахахахахахах
37
3
 
1
 
! Отговори
Vale преди 3 години
До 27 Споделено..България ще бъде разделена на 4. Аз съм в тази четвъртина между Сърбия и Румъния. Може би ще бъдем по-добре...
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.....................каза Шкембе Войвода.....................хаха!!!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България в голяма степен е затрита благодарение на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, демократи , либерали, реформатори, СДС, ДСБ, НДСВ и други вредни партии и личности!!!
34
7
 
4
 
! Отговори
Рачев преди 3 години
Като гледам как са се разпищовили разни *** тук - явно Черепа е пренасрочил средствата от уличните бандити към празноглавите драскачи тук.Там явно не му мина номера и сега опитва тук.Жалки продажници !