Румен Радев: Политиците са виновни за сблъсъците, трябват дела

Днес всеки да осмисли своята отговорност, призова президентът
512
Румен Радев: Политиците са виновни за сблъсъците, трябват дела
Снимка: БГНЕС

"Показали сме, че можем да постигаме важни за страната ни неща, когато сме единни. Промяната към по-добро е възможна, когато сме единни и в отстояването на свободата, справедливостта и върховенството на закона", заяви президентът Румен Радев в Първенец, където участва в тържественото шествие по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Още по темата
Той заяви, че в днешния ден не иска да прави политически коментари и призова всеки българин да осмисли своята отговорност.

"И най-вече политическата класа, защото тя е отговорна за всичките тези сблъсъци. Трябват дела за висок морал, за действие в името на доброто на българите, а не на политици, партии и олигархични кръгове", добави Радев.

Президентът наблюдава историческа възстановка и ще поднесе цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението.

„В нашия исторически път има събития, които добавят смисъл с годините към отстояването на нашата национална идентичност. Към съкровения стремеж към свобода, равенство, справедливост. 135 години ни делят от съдбовния 6 септември, когато българите взеха в свои ръце съдбата на родината. И това събитие не беше дело на външни сили, на висока дипломация, на политически  пазарлък. Това беше народно дело. Дори в онези славни дни политиците успяха да бъдат на висотата на въжделенията на българския народ”, заяви още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: протестиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.