Румен Радев: Политиците са виновни за сблъсъците, трябват дела

Днес всеки да осмисли своята отговорност, призова президентът
512
Румен Радев: Политиците са виновни за сблъсъците, трябват дела
Снимка: БГНЕС

"Показали сме, че можем да постигаме важни за страната ни неща, когато сме единни. Промяната към по-добро е възможна, когато сме единни и в отстояването на свободата, справедливостта и върховенството на закона", заяви президентът Румен Радев в Първенец, където участва в тържественото шествие по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Още по темата
Той заяви, че в днешния ден не иска да прави политически коментари и призова всеки българин да осмисли своята отговорност.

"И най-вече политическата класа, защото тя е отговорна за всичките тези сблъсъци. Трябват дела за висок морал, за действие в името на доброто на българите, а не на политици, партии и олигархични кръгове", добави Радев.

Президентът наблюдава историческа възстановка и ще поднесе цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението.

„В нашия исторически път има събития, които добавят смисъл с годините към отстояването на нашата национална идентичност. Към съкровения стремеж към свобода, равенство, справедливост. 135 години ни делят от съдбовния 6 септември, когато българите взеха в свои ръце съдбата на родината. И това събитие не беше дело на външни сили, на висока дипломация, на политически  пазарлък. Това беше народно дело. Дори в онези славни дни политиците успяха да бъдат на висотата на въжделенията на българския народ”, заяви още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: протестиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
математическите кретеноиди смятат, че ако няма женски род, никой англичанин математик няма никога да ги безпокои с това, че е по-добър от тях, защото покрай .... u know понякога се навъртат
327
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е шефът на лекаро-медиците и е много досаден, математическите кретеноиди го харесват, защото е мъжо-шовинист и не смята че има женски род
326
2
 
27
 
! Отговори
18+85 преди 3 години
До пасарела- президента е ГОЛА ВОДА!
325
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си виновен, не прехвърляй вината , защото всички видяхме свитото ти юмруче!
324
3
 
19
 
! Отговори
Ефект на Дънинг Крюг преди 3 години
Ало, докторе - сега диагнозата на Летящия с дрон Му.нчоо как да я напиша на рецептата? Нали няма лечение?
323
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този подсъименник на Бесилка Радева не ме кефи и не иска да се държи поне като Плевнята, тоя е някъв авторитарен древен лекаро-медик хахалекаро-медик хаха, като другите
322
2
 
32
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
Румка никога не е късно човек да стане за резил ,ама ти много подрани. Кефиш ли на това което става в момента на празника в Пловдив,кефиш ли се докъде докара страната
321
6
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Вярно е , че са виновни т.н. политици, ама мутрите и корумпетата в управлението няма да си го признаят и ще търсят друг да набедят за виновен. ***!
320
1
 
32
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Тоя с вдигнат юмрук и призив за бунт обедини българските самозабравили се богаташи: Божков, Ц. Василев, Миню Стайков, Бобоков буклуцит, Баневи и др. срещу народа! Срам.
319
2
 
38
 
! Отговори
Доцента преди 3 години
Освен фигурант си и интригант. След като два месеца насъсква хората един срещу друг, сега другите са виновни.
318
2
 
24
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
За психиатър е,но Той не знае и никой не му казва,а и някой да му каже Той няма да вярва и слуша защото е болен и,,,,,
317
2
 
38
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Ех, Руменчо , не си за тая работа ,ама не смеят да ти кажат ,като в приказката за царя , щото тия около тебе са добре и ти си сляп !!
316
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв велик летец, ти добре ли си, Антон Тодоров му изкара бакиите по време на служба- многократно мъмрене и наказания, потрошил е самолет за 180млн а после е потулил случая с връзки. *** айдук, ама *** като джапанка!
315
2
 
34
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
ГЛЕДА ,КАТО БРАКУВАН КОН ,
314
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великата пролетарска културна революция на Фигуранта. В действителност тя представлява радикализация на българска революция, оглавявана от Бандата на четиримата. Това са: Тримата глупа.ци от Щаба на Черепа и Вожда им Лук.овата глава М.унчоо. Основните цели на Културната революция са утвърждаване на възгледите на Черепи и вълци. в ръководството на БЪЛГАРСКАТА комунистическа партия. Сякаш получавам дежа вю. Мао Дзъдун можеше да им потърси сметка за авторско право.Пълно копие на неговите идеи. 1:1
313
1
 
27
 
! Отговори
Тито преди 3 години
Дай да видим, какви дела ти е написала Нинова?
312
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, как имаш лице да сие изтъпаниш точно днес и да говориш за съединение, обединение и пр.Скрий се и не се показвай след всичко, което надроби.
311
1
 
42
 
! Отговори
КНСБ преди 3 години
Кого заблуждаваш,г,син президжент ?! Единственият виновен политик за положението сега е твоя милост - именно президента поведе *** и неориентираните срещу целия народ ! Не си достоен да бъдеш повече наш президент! Отивай си! ОСТАВКА !!!
310
23
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Приемане в еврозоната означава финансов контрол от Франкфурт.------Демек администрацията на Бокаса е неспособна да контролира?Аз по друг начин не го разбирам.
309
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДСП предложиха най-разумното ,а именно - да се състави експертно правителство,така ще се помирят страните,също предложи и дразнителите Борисов и Радев да се сменят,за да няма дразги,а има помирение,но вие не искате да има помирение,Радев!