Ще се реши ли кризата с оставка или властта ще овладее улицата?

Вече 60 дни протестите не затихват
396

Вече 60 дни протестите не затихват, дори и в седмицата на Съединението е факт политическото разделение. В четвъртък се очаква втора част на Великото народно въстание, което миналата седмица изправи протестиращи срещу служителите на реда и се стигна до сблъсъци.

Управляващите остават категорични - за тях оставката не е тема на дневен ред, ще търсят допирни точки за нов обществен договор.

Ще удържи ли властта улицата?

"Въстанието едва ли ще доведе до оставка на правителството. До оставка могат да доведат гафове, които могат да взривят общественото напрежение", каза в "България сутрин" социологът Кольо Колев.

Според него управляващите се радват, че са преминали 2 септември и ще могат още да "тупкат топката", но вероятно се лъжат, тъй като недоволството продължава.

"Виждаме едно гражданско недоволство, което донякъде е подхранвано от политически интереси. Нормално е да очакваме, че представителите на управляващите партии ще използват случилото се на площада, за да поддържат свои политически тези", обясни от своя страна в ефира на Bulgaria ON AIR журналистът Михаил Кръстев от Института за дясна политика.

Той смята, че е важно да се види дали политическата класа ще успее да изнесе една криза на собствените си плещи.

"Ясно е на всички, че тези "лакърдии" около Конституцията са залъгалки за печелене на време. Единственото решение са нови избори", подчерта Колев.

"Политическата криза няма да бъде решена с една оставка, кризата се предизвиква от липсата на диалог. Кризата е в политиците и техните отношения", отбеляза Кръстев.

Според него Радев не извлякъл ползи от срещата с ръководствата на ДАНС и МВР, а напротив - вреди.

"Когато политиците влязат в диалог, те се подлагат на риск. Важно е политиците да не изключват възможността, че те ще говорят помежду си. Техните институции са задължени да комуникират. Обществото трябва да оказва натиск в посока да не се прекъсва диалогът", посочи той.

"За да има работещо управление, често трябва да се намерят опорни точки между формациите. Умерен оптимист съм", каза от своя страна социологът Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велико народно въстание щом ще бъде то трябва да премине през Велико народно събрание като по ред,който трябва да осъществи,което е по лесно как вариант,който е описан в Конституциите приемани и действали до сега за свикване,учредяването му как вариант за разрешаване на въпроси от несполучливи управления довели икономически кризи и други форми на отклонения от приети договорни начала за които тихичко не се споменава за да е по изявена класовата борба как революция вид на класите по ред на изява.
231
5
 
13
 
! Отговори
големи диванета сте преди 3 години
В момента рейтинга на Бойко е с почти 10% по-висок!Е,как става тая работа!?Той това и иска,страхливите мишоци дето само крякат да му свършат работа!На изборите ще видите кон боб яде ли и магаре-дренки!
230
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стоян- 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ- ПРАВ СИ СТОЯНЕ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ДА СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА И ДА ПОЛУЧАТ ПРИСЪДИ ЗА ТОВА ЧЕ ОБРАХА НАРОДА СИ.
229
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато един премиер не смее да излезе сред хората на улицата се превръща в обикновен страхливец.
228
2
 
19
 
! Отговори
РЕЗИЛ РАДЕВ РЕЧЕ преди 3 години
МУТРИ ВЪН...АМА СЕДНА ДО СЪЗДАТЕЛЯТ НА СИК МАРИНОВ ДА ПИШАТ СТРАТЕГИЯ ЗА БГ...МУТРИ ВЪН- АМА ВСИЧКИ ЛИ...
227
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофила винаги ще лъже и маже само и само да сдаде властта на Царя си. Винаги имайте 3 на ум, когато ви говорят комунисти. Там няма морал и граници.
226
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКЪПИ ПРОТЕСТИРАЩИ- ОНЯ С ВДИГНАТОТО ЮМРУЧЕ НЕ ГО СЛУША ГЛАВАТА- ГОВОРЯТ МУ ОТ КРЕМЪЛ- ПОМНЕТЕ ПЛАМЕН- ЖИВОТЪТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ НЯМА НИКАКВА ЦЕНА- ПОМНЕТЕ МАЯ МАНОЛОВА, КОЯТО ВИКАШЕ НА МЕД СЕСТРА ИЗЛЯЗЛА НА ПРОЗОРЕЦА - ''СКАЧАЙ, СКАЧАЙ''- ТРЯБВА ИМ КРЪВ ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ МИЛИОНИ ОТ ДУБАЙ....
225
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКЪПИ ПРОТЕСТИРАЩИ ПОМНЕТЕ ПЛАМЕН- ГОСПОДАРИТЕ МУ ОБЕЩАХА ДА ГО ИЗГАСЯТ- ДА ДЕ АМА НЕ- ТАКА ИЗГОРЯЛ Е ПО ЕФЕКТЕН ЗА ЦЕЛТА ИМ- ОСТАВИХА ГО ДА ИЗГОРИ СИРОМАХА- ТАКА ИЗГОРЯЛ ОТПАДА МОМЕНТА НА ОБЕЩАНОТО ПЛАЩАНЕ!
224
2
 
17
 
! Отговори
руски поодлоги преди 3 години
И Слави Трифонов и Ахмед Доган са стар и вкиснат руски борш и от неговото претопляне манджа няма да стане, но вие дерзайте друзя .
223
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКЪПИ ПРОТЕСТИРАЩИ- ЖИВОТЪТ НЯМА ЦЕНА- НЯКОЙ ЩЕ ВИ ДАДЕ 50 ЛЕВА, НО ТОЗИ НЯКОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ МИЛИОНИ...ПАЗЕТЕ ЖИВОТА СИ.
222
16
 
2
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Скъпи протестиращи българи,не си губете времето,целта и енергията. Излъчете водачи и конкретизирайте борбата си и исканията си. Както виждате "управляващите" се гаврят с вас и опитват да криминализират протеста. За тях ние сме кучетата а те кервана. За това, генерална стачка! И не допускайте да бъдете в Ада с казана за българите. Властта няма да падне само от крясъците....Ефективни действия!
221
26
 
11
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Всички достойни българи на 10-ти в 8 ч.ще бъдем пред парламента.Управляващата мафия трябва да бъде изметена и изправена на трибунал.
220
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС са прави за едно,ВМРО няма място в управлението на правова държава.Борисов баш на ли-ди-те даде военното министерство.
219
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идея си нямате какво ще стане на 10.09.Ще се изсипят въоръжени четници от провоенните организации, ще влязат в сградите на властта,А на сутринта няма да можете да отидете на работа, защото по улиците ще се водят военни действия.Най-гадното е, че същите тези мускулести патриоти се опитват да си скрият зад цивилния протест на гражданите.Луганск, граждани, в София!
218
0
 
17
 
! Отговори
радефф преди 3 години
Какъв е този израз мутри вън та ТЕ ОДАВНА СТАНАХА БИЗНЕСМЕНИ.
217
18
 
11
 
! Отговори
аман от крадливи гер преди 3 години
До АнонименПо скоро е превърната от няколко години в Султанат...всичко решава султана!!! Няма Народно събрание, няма Прокуратура нямаше и Президенство /недоразуменеието Плевналиев-мекият чехъл).Някой вярва ли, че Министерски съвет заседава а не се решава всичко от Еднокнижника Пожарникар Буда? Няма Държава има Султан, който решава и разбира от всичко. Ефектът от това е СМЪРТ по улици и магистрали, тотална разруха и липса на реална икономика и....пълни чекмеджета!
216
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво предлагат КНС "Васил Левски"?Предлагат кръв по улицата, предлагат смърт.Смъртта оре ли?Смъртта сее ли?Смъртта лекува ли?ДПС ще предложи защита на своите сънародници живеещи в България с помощта на членуващата в НАТО Турска армия и никой от цивилизования свят няма да ги упрекне.Дами и господа, България под влиянието на проруски военни формирования ще бъде превърната във втори Луганск!
215
5
 
21
 
! Отговори
Касндра преди 3 години
Погледнете клиповете и текстове те на Комитет за Национално Спасение "Васил Левски".Това са над 50000 обучени военизирани елемента, които предричат сриване на света, предлагат закрила на граждани в техните зони на действие, пледират за завземане на властта, разпускане на партиите иВОЕНЕН ПРЕВРАТ.Това изобщо не са протести, а прелюдия към втори 9-то юнски преврат.
214
5
 
21
 
! Отговори
Добруджанец преди 3 години
Е как тъй се краде пък държавата е в разцвет?Ами крадете и вии бе, що ви спряха еврофондовете? Щото нямате мяра и авторитет в Европа!
213
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете,че свърши вече бате ви Бойко,ясно е на всички.Каквото беше -беше!Сега в момента само сваля рейтинга на партията си.