Валери Симеонов: Днес е време разделно

Обединени българите са непобедими, заяви лидерът на НФСБ
7 сеп 2020 18:55, Нели Христова
98
Валери Симеонов: Днес е време разделно
Снимка: БГНЕС

"Добричката епопея е добруджанската Шипка" - това заяви в Добрич зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той участва в честванията по повод 104 години от сраженията за освобождението на Южна Добруджа през 1916 година. Кръвопролитните тридневни боеве, в които България дава над 1000 жертви, са придобили публичност като Добричка епопея.

"Обединени българите са непобедими. Това послание е изключително важно и днес, в тия дни на разединение, на противопоставяне и на омраза. Но ние имаме великите страници от своята история само когато сме били обединени", заяви Валери Симеонов.

"В Добрич идвам винаги с чувство на признателност и преклонение, синовно преклонение, бих казал. Дядо ми се е сражавал тук. В момента разравям историята на другия ми прадядо, който, се оказва, че май също е бил тук при тези сражения, макар че през 1917 година е убит при Битоля. Той е бил в състава на Четвърти опълченски полк, който също, доколкото знам, е имал участие в Добруджанската епопея", каза Симеонов и сподели, че се чувства горд за тази велика победа на българското оръжие.

Той определи сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.

"Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, но мисля, че този етап ще отмине. За съжаление, не с положителна оценка в исторически аспект ще бъде този период на стихийни протести и немотивирани искания. Този период по-скоро няма да доведе до нищо", коментира ситуацията в страната днес Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе къде отиде онази релса?
87
2
 
2
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Анонимен ти 18 годинки имаш ли...Ми че комундело крадлив, той е най подходящ за твоята шайка. На такива като мен дето им обраха спестяванията твоите хора 97 година няма как да разчиташ. Аз винаги ще гласувам за мафията ГЕРБ щото за времето на тяхното управлене не бях ограбван.
86
1
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До стоянСлушам другарю..
85
2
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До КартофчоТи само бъди наясно кое е колектива. Твоята група или това множество което е гласувало за Граждани за Европейско Развитие на България. Не за азиатско...
84
2
 
3
 
! Отговори
моля спрете, преди 3 години
да цитирате какво е казал тоя .кой е той в крайна сметка?това, че заема някакви постове в момента благодарение на нагаждачество и *** не го прави някой.това е мижатурка с десетина ибр1кчии около него.днес ги има утре ги няма.
83
6
 
2
 
! Отговори
само Русия ли? преди 3 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯАми англо-американската помощ? Т-34 са американски и самолетите с Ролс-роис моториАми втория фронт?
82
0
 
1
 
! Отговори
разделно? преди 3 години
До гостВ навечерието на съединението и вечно победени във световните войни......Луд!
81
3
 
4
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Да, наистина е време разделно! И то ще продължава да бъде такова, докато такива като теб и Каракачанов се подлагате на Борисов и му лижете.......... подметките! Нямате ли малко достойнство? Или по- важни са кражбите, оградата по турската граница, хотелите, сделките! Срам, не позор сте вие. Утре Борисов ще си замине, вие какво ще правите?
80
3
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Да, времето е разделно. Дължим го на такива като тебе.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продажник ,а преди време в предаванията по тв ,постоянно говореше за герб ,че били крадци и корунпирани,а сега гласуват и крадят заедно
78
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и хората знаят,че ти бе инициатора за 2.09...ти се ербап еничара тръгнал с еничари против Народа ни...ти ги насъска...с децата в не равностоино положение се изгаври...ще ви съдим справедливо и безкомпромисно...еничари...1400 г сме наказвали предатели и айдуци...справка История на България
77
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не питай Америка какво е направила за теб,а ти какво си направил за Америка/България/...Симеонов....къде са арабите с които плашеше бабичките...те децата на България бягат от грабежите ти ти...араби...верно е разделно времето...чуждопоклонници и обичащи България...та какво направи за България Симеонов...некви милиони от кръвта на децата им...децата на България се роби в преяждащите икономики на господарите ви...майките ни ровят из кошовете...ограбени...лишени от мед.грижи ...отрекохте Бог...
76
1
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Нищо не си разбрал от живяното в Силистра. Натиска през комунизма усилията да се забрави ,да заличи историята на Добруджа, бяха огромни. Къде в учебниците се е писало за Добричката епопея или за бомбардировките в Балчик и Варна , кой беше ген. Иван Колев ? Знаеш ли колко време им отне на добруджанци да върнат историята си, да се говори за това, осъзнавайки нейното осакатвване? Едва от преди 3-4 години в Добрич има паметник на ген. Иван Колев.
75
2
 
14
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Едва ли има Българин, чиито деди не са се сражавали по фронтовете. Този песоглавец каква заслуга има за това?
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе ЗОЗО.Какво ти пречи да напишеш др БОРИСОВ?! Що оставяш хората да гадаят какво искаш да кажеш? Пишете нещата в прав текс бе хора!!!
73
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Мазният джуревец ще види парламент само по телевизията
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 67 Случайно живях 7 г в Силистра.И НЕ МИ ГОВОРИ ЗА ДОБРУДЖАНЦИ! Там властват ДЪРТИ КОМУНИСТИ!Вървях към Дунавската градина и гледах надписи в син фонд.за " ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ"! -:( Имам в предвид СИНЯТА ВЪРХУШКА ЗА ГЕРБ! В малките общини като Силистра примерно.За да имаш работа,си с този който е на власт в момента! ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ! И НИЩО ДРУГО! А хората от коя истинска партия са НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ! -:((( За съжаление! Важни са силните на деня! А те бяха едни и същи уви!!!-:((((
71
0
 
13
 
! Отговори
дедко преди 3 години
няма как да се обедия с крадци и продажници
70
0
 
9
 
! Отговори
Вачо преди 3 години
И за теб ще дойде продажник.
69
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Добруджанци,но и тикви не виреят,в Добруджа.