Парламентът ще работи, проблем с кворума нямало да има

ГЕРБ се готви за предсрочни избори след месеци
Обновена: 8 сеп 2020 19:25 | 8 сеп 2020 14:06, Камелия Цветанова
31
Парламентът ще работи, проблем с кворума нямало да има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не мисля, че ще имаме проблеми с кворума, увери председателят на парламента Цвета Караянчева за утрешното пленарно заседание, предаде БГНЕС. В петък депутатите не можаха да стартират работа заради много отсъстващи, но Караянчева увери, че това е било заради болни и поставени под карантина депутати.

Още по темата

„Очаквахме, че колегите от опозицията ще се регистрират, защото петък е денят на опозицията, но кворумът е отговорност на управляващите. Утре ще имаме кворум, заседанията ще продължат нормално“, увери тя.

Председателят на парламента заяви, че ще бъде свикана среща с експерти конституционалисти, които да дадат препоръка как да се продължи напред с процедурата по приемане на нова Конституция, за да се върви напред към дебати в максимално кратки срокове.

„Този проект ще бъде изпратен до всички, които се интересуват – неправителствени организации, конституционалисти, академичната общност. Всеки да даде препоръка, за да може, когато в тези два месеца потърсим подкрепа от нашите колеги, да бъде аргументирани. Тази конституция ще се гледа от Велико Народно събрание, няма да се гледа от сегашното“, подчерта тя.

Относно промените в Изборния кодекс и машинното гласуване, Караянчева заяви: „Мисля, че ЦИК трябва да свърши тази работа, защото в пространството има много изказвания, че едва ли не управляващите ще правят изборите, че ще събират протоколи и бюлетини. Насажда се едно съмнение в изборния процес. За да бъде максимално изчистено то, нека ЦИК да го направят“.

Председателят на парламента заяви, че се очаква мнението на експертите, за да се прецени кога и как да се върви към въвеждането на дистанционно електронно гласуване.

"Готвим се за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца", допълни още Цвета Караянчева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ako ne rabotiat, vednaga im spirame zaplati i vsichko.a protestirastite da protestirat na bene banka.