БСП се впуска в битка за нов лидер, но готова ли е?

Повечето местни структури са полубили бюлетините
9 сеп 2020 20:08, Петя Славова
12

В събота БСП трябва да избере своя нов лидер. В битката за председателското място сигурните кандидати са Корнелия Нинова и Кирил Добрев, припомня Bulgaria ON AIR.

Вчера двама от кандидатите призоваха да не се гласува, а трети се отказа от надпреварата. Повечето местни структури вече са получили и бюлетините, с които ще гласуват.

Последните събития в БСП показват, че левицата не е готова да избира лидера си по този начин, смята Калоян Паргов. Промяната в устава беше направена през 2017 година, но досега не е прилагана. Според Паргов социалистите подценяват случващото се в страната, защото са заети с вътрешните избори.

В Русе вече се готвят за първите преки избори за председател на левицата. В дунавската общината по списък право на глас имат 910 души.

"В своята демократичност като партия влизаме чак в детайли и всичко го правим публично, защото няма такава партия с такава публичност, каквато е нашата. Нещата в други партии стават по-скрито. При нас малко се създаде напрежение, но то не е за друго, а защото имаме усещането, че като партия, която за пръв път го прави, може би не са изпипани всички неща", коментира председателят на общинската структура на БСП в Русе Пламен Рашев.

Бюлетините в Русе са пристигнали вчера и са предадени на общинските съвети на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
оцелял от СДС-Чумата преди 3 години
Изгонете Бесовицата от редиците си с камъни,за да останете в Историята и защото ако не го направите, ще си скубете косите след изборите за парламент.
9
0
 
5
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Що не гласуват с машини?Нали са големи радетели на машинното гласуване?
8
0
 
2
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До OffТе затова я издигат - защото никой не иска да бъде начело...Партията е пълен провал, а не е приятно да си начело в такъв момент - умните се крият, но все пак се надяват на чудо и държат въженцето, значи....Гледай и сега кои са кандидатите - все неудачници с дълъг стаж!...
7
0
 
5
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Който и да стане лидер, тази Партия трябва да си отиде от политиката - колкото по-скоро, толкова по-добре и за тях и за нас! Мъчат себе си и си го изкарват на нас - никой не иска такава жертва....Всеки трябва да знае къде е силата му и къде не трябва да припарва Те стават жалки с опитите си да ни убедят колко са велики - видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака!..Съсипаха страната с този преход, мафии, мутри, мошеничества, интриги, мръсотии - не знаят какво да правят, да си ходят
6
0
 
4
 
! Отговори
ЖАБЛЯНОВ КАЗА: преди 3 години
"БСП--НЕ Е ПАРТИЯ"..... ХАХАХААААМИ, ИСТИНАТА ГОВОРИ ЧОВЕКА!!!!!
5
0
 
7
 
! Отговори
Off преди 3 години
А съм за *** да си остане лидер. Никой друг на нейно място не е съсипал "лявото" така, както успя тя.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бюлетини? А защо не машинно?!
3
2
 
15
 
! Отговори
БСП са гадове преди 3 години
Тези се готвят да фалшифицират собствените си избори, а представяте ли си какво може да направят на парламентарните ако тяхното протеже радеф ги организира.
2
2
 
9
 
! Отговори
Защо не викнат Мая преди 3 години
Манолова-Костинбродска-братГалева-чушкопекбуркановарска-спасила ни от топлофикация-системоубийствена-конопеномарихуанска-арестуваноплачещодетска-машиногласуваща да им направи изборите?С тези честни сини очи като на млада скандинавка,развела този-онзи?А-а,няма да стане,бивша е,отлъчена е от другатавидна БСП харпия и не се дишат с нея.Жалко,щеше да е по-добро от цирк Дьо Солей,който фалира и освободи място за шоу.Няма лошо,Мая още дълго ще низабавлява с наивно-нелепите си конспиративни истории.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ни интересува това нас, нормалните хора ?