Евродепутат: Туск не е наричал Борисов "диктатор"

Никой не питал Андрей Новаков дали наистина има записи с премиера
Обновена: 11 сеп 2020 12:45 | 11 сеп 2020 12:22, Нели Христова
71
Евродепутат: Туск не е наричал Борисов "диктатор"
Снимка: БГНЕС

Дебати в Европарламента има за всички страни и изслушването на зам.-председателя на ЕК Вера Йоурова не е нещо историческо. Това коментира в отговор на критиките на евродепутата Елена Йончева - евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков пред bTV.

Той добави, че евродепутати от няколко европейски партии са отчели влошаване на ситуацията с върховенството на закона в България.

"Създава се едно усещане, че извън София, големият брат някъде е седнал да заседава - да видим дали ще ни поощри или ще ни накаже, в зависимост от това дали сме били послушни или не", каза Андрей Новаков.

Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС, посочи той.

Според него едно абсолютно рутинно заседание на Комисията за права и свободи е представено като изслушване, на което са привикали някой да му се скарат.

"Еврокомисари идват непрекъснато в ЕП и участват във всички комисии постоянно на всякакви теми. България не е първата държава, която е обсъждана в тази комисия, няма да бъде и последната", отбеляза Андрей Новаков.

"Странно ми е да гледаме на Брюксел като на класния ръководител, който ще ни каже дали сме слушали или не. Трябва да се държим със самочувствие и достойно, каквото и да се случва в европейския парламент.

"Критиките са полезни, но да го представяме като катаклизъм, след който България няма да съществува, само ни потиска", смята евродепутатът. "Оттук нататък механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни. Доклад за България не се готви", заяви той.

А на въпроса дали Борисов е определен като "диктатор", Новаков каза, че председателят на ЕНП Доналд Туск никога не го е представял като такъв и досега никой в Европарламента не е спирал в коридорите да го пита дали има наистина записи с гласа на българския премиер Бойко Борисов.

Андрей Новаков отговори на Йончева, която сравни ситуацията в България с тази в Беларус, че няма как при 64 дни на протести в страната, в които всеки прави каквото си иска - ситуацията да е сравнима и репликира, че скоро сравнение на България ще очакваме и със Северна Корея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Ко речи Ко?! Радо шишарката бил възпитан и интелигентен хахахаха! Та ние по-глупaв и безличен президент не сме имали ве байно. Само като каза "мутри вън" и удари дъното. Тоя има интелект на 20 годишен. Ходи се върти по лостовете като улав. Остави си семейството заради една прocтакеса.
55
1
 
2
 
! Отговори
Все тая преди 3 години
Всички знаят че е. За това са и тези оправдания! Но Борисов има сестра! Така че! Борисов е *** и *** преди всичко и ще свърши зле. Сега краде за да се откупи като загуби изборите
54
1
 
5
 
! Отговори
до Туск, преди 3 години
И МУТРА ДА ГО НАРЕЧЕ,НЯМА ДА СБЪРКА!
53
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не разбрах:-какво ни интересува нас дали Доминус Туск е нарекъл или не "диктатор" Тиквата?!..какво?..НИЕ сме го нарекли отдавна така тоя,това е важното!.....Впрочем,самата Тиква са самоназначи за диктатор с това ОТВРАТИТЕЛНО-"бориссофф нареди,бориссофф забрани,бориссофф разреши,бориссофф даде,бориссоф отне,бориссов откри,бориссоф закри,бориссов уволни,бориссофф назначи..,бориссофф,бориссофф..."..какво ще да е това ,ако не ОТКРИТА ДИКТАТУРА?!..ама народеца си знае:-"Преклонена глава саб
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакъв дикатор е Борисов, щом ти е позволено 2 месеца да пикаш пред парламента и да блокираш цяла София, докато полицията ти се мазни. Та чак и по-лош бил от Лукашенко. Ше видиш ако БСП дойдат на власт, как ше се държи полицията и колко дена ше ги сваляш.За справка 2013: полицията ни посмаза няколко пъти, и протеста беше над 400 дена.По 3 дена помните, като маймуните. После що не сме сме Германия, еми зашото сме прости, затова.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След асфалтовите кражби на Бойко Асеновград на протест заради разбити пътища, които трошат колите на народа
50
2
 
10
 
! Отговори
Кака Мара преди 3 години
Гледах интервюто/телевизия не гледам, но днес по изключение/.Господинът демонстрираме самочувствие и бързаше заучени фрази. Чудя се ако го отбият от вимето на ГЕРБ дали може да изкара пет лева. Народът е казал"Пази Боже *** да стъпи на асфалт"
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ти представяне на ниво... Президент, достоен, представителен, визуално с излъчване на европейски лидер, с възпитано поведение и без преводачка..... Няма имам торта па тортата е Сахер... С умен човек разговора е еди с про стак друг... Да не допускаме про стака Боко с дисагите вече по света....
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50- НО ПЪК БАБА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА- КАЗА НЕ ГЛЕДАЙТЕ САМО МАТЕМАТИКАТА/НА ЕВРОСТАР, НА БНБ, АГЕНЦИЯ ''ОДИТ НА СРЕДСТВАТА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ''/, СЛУШАЙТЕ МОИТЕ, НА ЧЕРЕПА, НА РЕЗИЛ ГАДЕВ ФЕЙК НОВИНИ....
47
8
 
4
 
! Отговори
непукист преди 3 години
Борисов може да е ***, може да е корумпиран, може да е мутри, може много други ужасни неща, но не е диктатор. Точно това "пресоляване" на манджата дразни в БСП и показва платените писачи. За проста справка да се провери как се справят с опозиция и протести в Русия или Китай. Има някои разлики. Време му е за оставка, но позицията олеква като се сравнява с диктатор или говорим за "въстание".
46
4
 
9
 
! Отговори
Ми... преди 3 години
Туск не е казвал, че Борисов е диктатор. Не е искал ЕНП да го подкрепи.За записи не е питано. Казано е, че всеки в ЕС знае, че Гешев е бухалка и дава на Борисов оперативна информация за Барселона, за да се прикрива.Малки нюанси, но дават бая по-различна картина.
45
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Истината е че ЕвроПарламентът си мислеха че БГ Народът е про-ст и е доволен от Борисов който го краде всяка секунда-Та Брюксел не познава България!-бяха в УЖАС че Председателството ще е в София! Питаха -има ли Дтески Градини там? ЗА ТЯХ българите са някакви хорица ходещи да берат ягоди и грозде-да гледат крави и да копаят тор и да мият чинии-И в един момент Брюксел вида че там явно в България живеят Интелигентни Хора които са против Статуквото! И лошото че е ВСИЧКИ ЕВРОГРАЖДАНИ ВИЖДАТ ПРОТЕСТИТЕ
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директно може би няма да го каже , защото е политик , а и той не е съвсем чист.Но Борисов е такъв - диктатор.Освен това е по лош от Лукашенко, защото Лукашенко е загрижен за страната си и там не е разруха като у нас.Това у нас може да се сравни с някои африкански държави .Лошото е че както изглежда без кръв няма да променим ситуацията.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е българския Лукашенко, абсолютен Нагъл, отвратителен ДИКТАТОР
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аверите на Хитлер управляваха до смъртта си в Испания и Португалия още 30 години след края на ВСВ.Сегашните диктатори да не са по-лоши от Франко и Салазар?
41
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е неприятен тоя.Същия мишок,като шефа си.Как само са се събрали-хвани единия,удари другия.Със свещ да ги беше търсил вожда,нямаше да ги намери.Все юнаци с умни калпаци.
40
4
 
15
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Ами да г-н Продаков, политическия етикет налага това да не се питат такива работи. Не е тяхна работа да питат по коридорите истина или не е.Туск и да не го казва, той го вярва, че Бойко е диктатор. Всички го знаят. Йончева и половината евродепутати сравниха България с Беларус, както и много други европейски комисии за които криете. Само в Българските медии не пише нищо, някой който разбира поне малко английски ще отвори една западна медия и вижте в последните месеци кой всъщност е топ тема.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядо Джон от Европа ще ни освободи.
38
8
 
14
 
! Отговори
Всички преди 3 години
Всички в Европа го наричат диктатор, но не официално.
37
4
 
7
 
! Отговори
АБЕ преди 3 години
До Ф.С.В.ти наистина ли си вярваш или си скъпо платен т рол - срещу колко копейки, аааа..... може би рубли. Досаден си, едно и също по различни начини. Така ли ти диктуват или толкова си можеш ???