Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет е минало

"Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори"
12 сеп 2020 14:20, Елка Василева
354
Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет е минало
Снимка: архив, БГНЕС

Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ. Според нея той ще носи белега на задкулисието, нещо, което в момента не отговаря исканията на хората.

Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори, каза още вицепрезидентът.

"Президентът Радев избра по-честния подход - не зад завесите, а пред завесите. Излезе с всички рискове, които може да има един президент и един лидер, да каже това, което мисли, с ясното съзнание, че то не може да се възприеме от всички", каза тя.

Още по темата

По думите на Йотова президентът е спечелил и продължава да печели.

"Мостът много отдавна е изгорен между двете институции. Още буквално няколко месеца, след като ние стъпихме в президентската власт, очевидното нежелание на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат цели, интереси, национални цели, едно противоборство, което беше несериозно и до голяма степен подрива интереса на собствените ни институции в България, след това се чудим защо хората не ни вярват", заяви Йотова.

Вицепрезидентът е против ситуацията да се представя като конфликт между две личности. "Нещата са много по-сериозни. Хората, които протестират, тези 60 000 или повече, които излязоха на 10 септември, те не са там, защото са на страната на Радев или защото са на страната на една политическа сила, това е едно спонтанно решение", продължи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
7
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Времето на столетницата също е минало не е ли вече за пенсия
226
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мис Пиги се изказа. Румен никой не го слуша и сега тя е наред.
225
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори, каза още вицепрезидентът.#######Да другарко ,избори са нужни за демокрацията. Месец март ще има избори. За това спор няма.
224
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще разберете че вашето време е минало
223
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФИЦИАЛНО !!!БСП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ,но когато козата роди лъв !!
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички в управлението им трябва диета май - стават все по дебели - Йотова вече прилича на Пиги от кукленото шоу...
221
2
 
11
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
ДОКОГА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ СЕ РЕШАВА НА УЛИЦАТА ПО БОЛШЕВИШКИ??!!!СТИГА ТИЯ ГАВРИ С НАРОДА!ИМА РЕДОВНИ ИЗБОРИ---ЗАЩО СЕ НАРУШАВАТ ОСНОВНИ ЗАКОНИ У НАС???!!!КОЙ СЕ ГОТВИ ЗА ДИКТАТУРА ПО ПУТИН СКИ????????
220
1
 
9
 
! Отговори
До 230 преди 3 години
я пак?В чужбина не работят КАТО ТУК ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ)))абе всичко ще си признаете##########Казвам го от личен опит .Още от зората на така наречената демокрация ,когато работех за пет долара на месец при другарите си хванах пътя за Австрия.Сега съм пенсионер в България с австрийска пенсия и не се оплаквам. Няма лошо хората да идат в чужбина а да видят как се работи и живее в страни ,където не са имали БКП-БСП да управлява.
219
1
 
9
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Че каква беше тази сватба? Къде събра 60 хил.човека? Да не си смятала актива на БСП?
218
1
 
8
 
! Отговори
До Дидо преди 3 години
Дидо,прав си за всичко ама къде видя 60 00 човека на протест ???
217
0
 
8
 
! Отговори
до 226 преди 3 години
Не съм в час в правосъдието но доколкото те разбирам предишните прокурори са гонили до дупка олигархиите а този Гешев толерира червените олигархия и не си върши работата като предишните.Възможно е аз съм *** човек и не следя съдебните бюлетини, обикновено получавам информация от пресата обикновено там пишат като убият някой олигарх а явно като прокуратура се занимава с тях журналистите не намират за интересна тази информация и я пропускат,така съм останал не информиран за предишните прокурори
216
1
 
12
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Демокрация не е 60 000 на паветата да решават съдбата на 7 000 000 в държавата!!!! Има избори, излизате, гласувате!!! Радев като беше избран изборите бяха честни въпреки, че бяха организирани от ГЕРБ, те като спечелиха избори организирани от Радев - изборите били нечестни. Е, нови предсрочни избори нали пак от Радев ще са организирани?!?! Излезте 80% да гласувате и вижте как ще се променят нещата!!!!
215
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит кабинет БОРИСОВ 4 !
214
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов призовал Президентството на партия канадска борба.От там пратили Йотова. :)))
213
2
 
12
 
! Отговори
До 219 преди 3 години
Мисля ,че Радев е творение на КГБ. Мисля ,че руснаците много професионално със съгласието на Нинова ни го пробутаха за президент съобразявайки се с народната психология.Мисля ,че Радев има ангажимент към Путин да свърши една определена работа разбира се срещу много пари.Мисля ,че онази история с еврата и чекмеджетата беше сътворена от НСО под ръководството на Радев за да бъде свалено правителството.Мисля , че Радев е национален предател.
212
4
 
9
 
! Отговори
До 219 преди 3 години
им дойде до гуша да слушат глупости и да гледат как се въртят едни пари затова са на улицата. Някъв лигльо си купи 10 апартамента, някъв си друг тиквун раздава милиони на разни Догани, суджуци########И,точно сега ли им дойде до гуша!?Когато Гешев погна чер ве ни те олигарси.Хайде по сериозно ,моля.
211
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Йотова, има ли в момента връзка Румен Радев с жена действащ пилот от гражданската авиация? Тази жена-пилот ли ще е в служебният Ви кабинет? Въпросната жена пилот е семейна с 2 деца. :)И президента ще ми говори за морал на всяко излизане от бункера.Айде, бастаааааааааа
210
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може ние симпатизантите на герб да чакаме да изтече мандата на фигуранта и след това да гласуваме за нов президент, а вие не можете да изчакате 6 месеца до избори ?
209
1
 
7
 
! Отговори
до219 преди 3 години
Мислиш ли че Радев е безгласна буква , о пич само да получи цялата власт ще свърши повече чудеса отколкото царя свърши за 800 дни.Естествено голяма пречка е че държавата има главен прокурор които е защитник на държавните интереси,но пък е хубаво че прокурорите не са защитници на народа а на държавата , т.е. работят срещу народа защитавайки държавните интереси срещу интересите на народа, така че това май може да се използва и да свърши работа и ще се получат нещата.
208
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези протести разбрахме че партийните членове на бсп и техните семейства мразят Бойко.