Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

Иска ли Румен Радев президентска република за известно време?
12 сеп 2020 10:56, Елка Василева
101
Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", заяви Красимир Велчев от ръководството на ГЕРБ пред БНТ.

"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвидиш какво може да се случи", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокурор и цялата власт сега е в неговите ръце, даде своята версия на изявленията на президента Велчев. И попита ако нараснат случаите на COVID-19, значи ли това, че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна в защита на правителството Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието. Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

Още по темата

Ако има извънредно положение, ако по една или друга причина се забавят изборите, може да стане така, че да поискат да направят следващите избори заедно с президентските.

"Единственото решение е диалог между президентството, парламента, Министерския съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента", каза Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората три пъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единни институции" - попита той и посочи, че това сега е война на институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Спокойствие преди 3 години
Ще има ,само когато ви видим в затвора, осъдени,и върнати откраднатото.
86
1
 
1
 
! Отговори
- преди 3 години
НАГЛИТЕ!!!!
85
1
 
6
 
! Отговори
Спокойствие преди 3 години
Само в случай, че направите герберастко жертвоприношение на незаменимия ви т.ю.фл.ек.
84
0
 
5
 
! Отговори
Спокойствие преди 3 години
Само в случай, че направите герберастко жертвоприношение на незаменимия ви ***.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ви позволим да го осигурите от затвора. Оставка, крадливи ненаситници!
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десет години ни осигурявате спокойствие, да сме спокойни, че сме на дъното и ни пращате да дълбаем още надолу, за зелен хайвер.Хайде сега се махнете възможно по-скоро и си осигурете спокойствие на вас самите, защото ако нормални хора сменят ГЕРБ, ще има и съдебни процеси за вас.
81
0
 
4
 
! Отговори
АИДУЦИ И СЪВЕСТ! преди 3 години
ОСТАВКА,РЕВИЗИЯ И СЪД НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ!
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви щем вашето спокойствие.ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА.
79
2
 
7
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 3 години
"Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата". Като гледаме, какво спокойствие цари в държавата по добре без вас. С вас се вижда какво е протести нонстоп. Не се мислете за незаменими. И без вас Гербери ще съмне. Подавайте си оставката и вън, ама не смеете, че на изборите при вас ще е тотал щета. Каквото и да правите вие вече сте НИЩО. Дойде и вашето време да изчезнете от политическата сцена точно като СДС и НДСВ това ви е съдбата. Който крал, крал вашата свърши. Бунището ви чака.
78
1
 
3
 
! Отговори
До съградителя преди 3 години
Аз не съм видял комунист да гради!Той ръководи и ни казва на нас незнаещите как да работим!А разпределянето не е наша работа!Принципът е:Не ме гледай какво правя ,а ме слушай какво ти казвам!Ако не стане ,ти си виновен!
77
1
 
10
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Вие да осигурите спокойствие! Та това са само брътвежи, след като твоя вожд и учител почти разпали гражданска война! Или не е истина?
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хайде стигаА след шумкарите дойде боко бекапееца и доограби де що е останало.Демек-време е да се съгражда,та да може пак някой да граби.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да е бил Красимир,но сега е Грозимир.
74
6
 
1
 
! Отговори
Хайде стига преди 3 години
С това крадене!У нас се краде откакто има хора по тези земи!Откривате топлата вода!През Османско хайдуците станаха хайдути,после шумкарите партизани,но накрая кашкавала го няма и Андрешко нац. Герой!
73
2
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Нямам никакво желание да възхвалявам Живков. Правя сравнение между ефективността на държавното управление. Преди имаше контрол на държавата над некадърниците в управлението. Сега некадърниците и крадците в управлението са неконтролируеми. Което се вижда с просто око по ниския стандарт във всички сфери. Ако има една свястна прокуратура ще вкара доста министри и шефове на агенции отговарящи за парични потоци в затвора. Не само това ами ще им конфискува имуществото на цялата рода.
72
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върти суче, но оставка не иска да подава. Друго си е да краде чрез държавната власт.
71
2
 
7
 
! Отговори
Гледам Тв преди 3 години
Ох, девствените те! А 2013г. защо го направи Слънцето ББ след два дни викове? Ама знаят, че залязват, залязват.....
70
2
 
6
 
! Отговори
ретранслатори преди 3 години
Каквото им спуснат това говорят ,и сто гербера да питате, едно и също повтарят като латерни ! Мъжкар изглежда ,явно само така изглежда или с нещо ги държат ,оставям настрана парите ?
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали това е плана на Москва чрез Рублев!Разбиваш институциите,създаваш криза и хоп в Евразия!
68
5
 
8
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
АРМЕНЦИТЕ СА ВСЕИЗВЕСТНИ, КРАДЦИ И ТЪРГОВСКИ МОШЕНИЦИ!ТОЧНО ЗА ТОВА, ТУРЦИТЕ ГИ МРАЗЯТ И КОЛЯТ. СБАБИКЯН Е СЪЩИЯ ДАЛАВЕРАДЖИЯ. ПЕЧЕЛИ И ПЕРЕ ПАРИ ОТ ПРОТЕСТА!