Радев пак поиска оставка: Времето за диалог изтече

Управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът
Обновена: 12 сеп 2020 21:50 | 12 сеп 2020 19:00, Красимир Ангелов
646
Радев пак поиска оставка: Времето за диалог изтече

Времето за диалог изтече, трябваше управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът Румен Радев от Трявна, където посети традиционните Славейкови празници.

По думите му властта е трябвало да води регулярен диалог с гражданите, а не „да ги залива с пропаганда за небивали успехи“.

Още по темата
"Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление", заяви Радев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Според президента единственият изход от политическата криза е оставка и то веднага.

По думите на Радев дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Румен Радев изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството. "Това упорство в момента тласка България към безизходица. Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората", заяви президентът.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви в Кърджали, че уважава протестите и никога не е отказал на протестиращи да се срещне с тях.

"След ден-два им е бил решен проблемът. Но безспорно тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите", заяви министър-председателят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари