Радев пак поиска оставка: Времето за диалог изтече

Управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът
Обновена: 12 сеп 2020 21:50 | 12 сеп 2020 19:00, Красимир Ангелов
646
Радев пак поиска оставка: Времето за диалог изтече

Времето за диалог изтече, трябваше управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът Румен Радев от Трявна, където посети традиционните Славейкови празници.

По думите му властта е трябвало да води регулярен диалог с гражданите, а не „да ги залива с пропаганда за небивали успехи“.

Още по темата
"Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление", заяви Радев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Според президента единственият изход от политическата криза е оставка и то веднага.

По думите на Радев дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Румен Радев изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството. "Това упорство в момента тласка България към безизходица. Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората", заяви президентът.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви в Кърджали, че уважава протестите и никога не е отказал на протестиращи да се срещне с тях.

"След ден-два им е бил решен проблемът. Но безспорно тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите", заяви министър-председателят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
3
 
21
 
! Отговори
И а разлика преди 3 години
Борисов няма имунитет и никой в нищо не го обвинява , за разлика от Радев, на когото чакат само да му изтече имунитета и да го обвинят !
452
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов още отсега му треперят мартинките като на третото въстание вече ще трябва да си ходи...само един герберастки *** все още си мисли,че това няма да се случи и паричките от шкафа на толупа ще секнат...
451
4
 
27
 
! Отговори
Оставка Радев ! преди 3 години
Времето на този Фигурант Радев наистина изтече без да свърши вече 4 години нещо полезно за обикновенните българи !
450
3
 
27
 
! Отговори
Уплашен Радев преди 3 години
Голям страх е обзел Фигуранта - остава му само една годинка !Гешев чака само да му изтече имунитета !
449
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 524"Борисов е миналото,Радев е бъдещето.."Тва Путин ли ти го каза?
448
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е миналото,Радев е бъдещето...и от това им става лошо на герберастите,защото ще им секне грабежа и ги чака затвор...
447
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхът и отчаянието са жестоки фактори, които могат да съсипят всеки...Затова РадеФ е в паника. Чака го съд и евентуално затвор. Всичко започна след визитата на Гешев в Президентството.
446
5
 
22
 
! Отговори
АЙДЕ РАДЕВ.. преди 3 години
ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ ....МЪНАТА ОТ ТАМ!ФАЙДА ОТ ТЕБЕ ....НИКАВА ЗА БЪЛГАРИТЕ!
445
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си Доценте! Радевите хора организираха изборите, на които бе избран Борисов! И ако това не е гаранция за прозрачност!
444
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bungar"...да му мислят които са ги взели"Тия дето вземат може и да си мислят, че това са "хепънинги" и всичко е "фрий".Скоро ще започнат "хепънингите" и за тях.
443
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли каква е разликата между ББ и РР? ББ не е много образован, но черпи от народната мъдрост и точно защото знае, че има много неща, които не знае слуша внимателно, когато говорят знаещите! Взима доброто от всички страни и води една доста добра и премерена политика. РР обратно, той е с манията че е всичкознаещ! Има претенции, че е законодател и прокурор, че и изпълнител на наказания! Действа на принципа с юмруци! ББ предпочита лавираща тактика между великите сили, РР военната!
442
7
 
23
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Вижда се кой упорства с глупостта си,и не само. Нито има Парламентарна криза,нито политическа. Ние сме Парламентарна република и е добре Радев да го разбере това. Марешки разсъждава като истински държавник и запази стабилността в държавата,както и обезмисли протеста,който започна да се изражда във вандалщина и агресия. Не всичко става с пари...да му мислят които са ги взели. Отчета....скоро
441
6
 
27
 
! Отговори
Доцента преди 3 години
Чакай сега. Миналите парламентарни избори нали Радев и служебното му правителство ги организираха? Тогава честни или нечестни бяха?
440
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя започна вече да говори като троловете по форумите: "опорки", "мафия".
439
9
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Уффф, пак ли ?
438
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РадеФ няма друг изход или полезен ход за себе си, затова иска оставката на Гешев... преди всичко...Отчаян е... Обзет от страх за бъдещето си на следствен. Гешев 100% разполага с доказателства за негов сериозен гаф и търпеливо ще почака.
437
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя до сега беше само безполезен, сега вече е безполезен и вреден.
436
9
 
28
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Оставка на Радев
435
5
 
5
 
! Отговори
боже! преди 3 години
Аз навремето в училище си мислех че само ни будалкат, а те май наистина са си вярвали.
434
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде си приказва едно и също!Явно ангажимднта, който е поел е голям?Друго обяснение трудно може да се намери за ината, койтопроявява т. нар. президент!Много интересно, какво ще мрънка след изборите презмарт, когато ГЕРБ бъдат първа или втора полит. сила?Как може така да излага президентската институция?!Прилича ми на селски глашатай от старите филми! СРАМ!