Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава

Той обясни, че е дълбоко потресен от случилото се преди седмица
13 сеп 2020 10:38, Петя Славова
430
Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава
Снимка: БГНЕС

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев.

"Днес не сме чули нищо от БСП, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", каза Плевнелиев.

Още по темата

"От гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на Републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/256откога пропагандните лозунги станаха факти? Откак баща ти - партийният секретар, също като баща му на плевнелиев, те научи, че с мек гръбнак и гьoнсурат лъжи най-лесно се прогресира?
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една толкоз ясна самоопределена титла която напълно описва кой, защо , как и поради какво той се самонарече А симпъл скотиш стриит хунтиш собака
235
6
 
9
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 години
Похвално!Родния Роналд Аткинсън!
234
3
 
6
 
! Отговори
кори преди 3 години
Жалки админи на Плевналиев-далечни и жалки роднини!
233
2
 
3
 
! Отговори
От Комисията за ИГН преди 3 години
Комисията към БАН-Институт по Български език и Литература съобщава:Тъй като думата ПеDераст,макар с нея при мъжета да се определя типично психологично заболяване или анатомично такова,в последно време се определя като цинична и недостойна за постовете в нет-ните издания на тва онова,комисията към БАН-ИБЕЛ съобщаваме:Изразът голяма нужда си остава за нормалното диярийно,нормално или запекливо иZакванеНовият израз Инверзна голяма нужда (ИГН) заменя думата пеDераст и нейните производни.Толкоз за Р
232
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак сте скрили банкянския тиквун,крои планове как да избегне оставкаи съд, сигурно. Вместо него тазиподлога, заслужаваща 0 внимание.
231
0
 
2
 
! Отговори
до 274 преди 3 години
то че на вдеки три думи пишеш Факт, не прави достоверни глупостите ти
230
23
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Чест и почитания господин Плевнелиев!Точен както винаги!За съжаление, матряла си харесва твърдата ръка, популистите, петолъчниците на хранилка към Пасольството... Жив и здрав и дано красивата Ви съпруга ви зарадва с още наследници, нещо, което полковата кобила не може да даде на Румен Шведски!
229
2
 
12
 
! Отговори
sorry преди 3 години
Широк и фронтов диапазон,по-много тесен и безмислен склон!Това е Росен от Гоце Делчев-ския хлъзгав и отдавна,***,безмислен и никому ненужен Борисовски наклон!Не си намери място и това е!Жалко за момата и просто да е на момчето!
228
3
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
ГЕРБ са ОПГ. Вожда им е прибрал толкова пари от обществените поръчки, че 20 години затвор му е малко.
227
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте го на снимката, перфектния президент за гробаджиите....хаха Гигурно пак е взел някое упойващо вещество и е решил да дрънка глупости, както винаги :)
226
2
 
19
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Какво работи сега този Плевнелиев. Някога беше президент, назначен от Борисов. Сега сигурно все още си мисли, че от Методиев зависи нещо.
225
3
 
18
 
! Отговори
ЧЕХЛЮ СИНОПТИЧКИН преди 3 години
ЩРИХИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ От малките екрани, несмислен и несносен, отново се топорчи преЦедентът Росен. Пунтира дух завиден, но тайно сълзи бърше, че неговото време отдавна вече свърши. Но не мирясва Роско, ръмжи и кудкудяка, дори и президента подлага на атака. И хич не проумява той истината гола, че няма как врабчето да победи сокола. Налита и на Путин с поредната тирада и кремълският "грешник" във паника изпада. Потиснат и отчаян от критиките бесни, той твърдо обещава да си го премести. Дошло е време Роско да свие знамената, че в дебри тилилейс
224
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъвто и да е Плевнелиев, е с класи над Нищото! Факт! И това което казва е абсолютно вярно. Факт! А червените червенотиквеничета хич не обичат фактите. Понеже в главите им вместо компютри, има компоти.... преварени при това...!!
223
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да ни занимавате с това недоразумение на природата. Историята го забрави вече, редно е и Вие от ДНЕС.бг също да го забравите.
222
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес ГЕРБ яко са активизирали троловете си, обаче за изборите ще трябва да активизират хакерите и фалшификаторите си, че да направят чудото.
221
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
276, разбира се, че има. Това се видя съвсем ясно в деня, в който маскирани хора в камионетки атакуваха Президента, последната що-годе останала опозиция в тази държава. Стотици подкупени и зависими хора работят за тази хунта- прокурори, полицаи, журналисти, политолози, хванати хора в чужди партии и т.н. Цензурата е тотална. Инакомислещите са смазвани - някой чрез арест, други чрез данъчни проверки, трети чрез лекарски подписки и т.н. Това е точна дефиниция за хунта от по-модерен тип.
220
11
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
От 2011 до 2016 имаше ли Президент България?Щото хич не личеше да има...
219
2
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Анонимен 279Дрън дрън, нещо по-умно не можа ли да измислиш!
218
8
 
22
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 години
Тоя Плевнелиев кой беше?Не беше ли една под.лога на един еднокнижник?