Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава

Той обясни, че е дълбоко потресен от случилото се преди седмица
13 сеп 2020 10:38, Петя Славова
430
Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава
Снимка: БГНЕС

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев.

"Днес не сме чули нищо от БСП, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", каза Плевнелиев.

Още по темата

"От гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на Републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
аз вече го коментирах тоя...но сега,като се вгледах в снимката,останах в недоумение:-Тоя ЯВНО има мъжко лицево окосмяване под носа и под устата,около брадичката,но..бузите и скулите му са по-нежни и гладки от тези на пеленаче..По тях няма косми!..и да,това е за раздела "забавления",но понеже не съм срещал такова окосмяване,а съм на половин век живот,за това го и отбелязвам.Та?
196
2
 
5
 
! Отговори
до 247 преди 3 години
Абе какво предъвквате тая глупост за уж сваления Миг 29?мн си прав, фейк
195
2
 
1
 
! Отговори
до 219 преди 3 години
бе кво се пънеш, сякаш Бг ВВС си е купило 50 Раптора. Едни 29 ки на изживяване от първста им версия. И още 10 години нс тях в Бойно дежурство.
194
3
 
6
 
! Отговори
тролски Плъх преди 3 години
До Анонимен244ти си мишка със малката ***.Плевенлиев.Истината е, че той единствен нямаше "топки"
193
4
 
14
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
Изказване от най-срамният президент в историята на РБ!
192
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво предъвквате тая глупост за уж сваления Миг 29?Трола нарочно пусна тази инсинуация, за да разводни дискусията и да махне вниманието на възмутените посетители от Плювню към измислено сваляне на нещо си.Това се оказа фейк, никоя страна в конфлекта не потвърди за такъв случай, при който е свален Миг29 в Либия. При това на видеото парашута е от парашутите за маркери а не от катапултиращата седалка. В Сирия и Либия правят такива филмчета на конвейр
191
0
 
4
 
! Отговори
до242 преди 3 години
абе то и моста, тоест мостовете на Крим уж бяха анимация....нали, сещаш се кво ти казвам.
190
1
 
1
 
! Отговори
до 219 преди 3 години
приятелю, когато летиш безразсъдно на 700 метра, нормално е да те шибне нвкоя Стрела 2м или Игла ПЗРК с инфраред глава в двигателите. Ф22 в далечен бой ползва ракети с РЛС насочване или сателит, с тоз псевдо либиец е ударен в суплото.
189
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските тролски плъхове ще напишат над 800 поста под тази статия. Така ще се демонстрира "масово" неодобрение на Плевнелиев. Истината е, че той единствен имаше "топки" да каже истината за Руската намеса в България.
188
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 219/238"Ердоган с неговите 220 ф16 що си купи С400"За да сваля руски кошници още по-лесно.:)))))
187
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 219С 400 може да свали Ф-22 и Ф-35 само в руските анимации. Едоган ги купи за да се пази от собствените си Ф-16. То и за тях не е доказано, че са ефективни мо това е друга тема.
186
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 225"Шофьор съм ..."Знам. Нивото ти е такова. На всичките които коментирате Плевнелиев така е ясно каква ви е работата.Навличай белия потник и пий докато дойде време за "Висшата лига". Това е единственото общо, което някога ще имате с нещо висше.Само не знам откъде ви идва това самочувствие. За сексизма знам, прос*ите хора по начало са си така.
185
2
 
7
 
! Отговори
анти диема преди 3 години
А ти никога не си бил президент на България.
184
0
 
0
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 3 години
До АнонименТолкова лесно не мисля, че ще стане, защото са много маймуните на клона. Тайно се надявах с Божков да си вадят кирливите ризи взаимно, но уви. Просто не мога да си представя как читав човек въобще ще се захване с политика и ще пробие.
183
2
 
4
 
! Отговори
до 219 преди 3 години
свален бил Миг29, е хубаво, ама не от Грипен или Ф16 . Сещаш се Мига кое поколение е Ф22 кое е. Не ти сфващам идеята. Ако беше Су35, Су 30 да го коментираме. Ердоган с неговите 220 ф16 що си купи С400 ,за да се пази точно от Ф22 и Ф35.Знае че еФ ките му са гола вода пред тях.
182
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой Борисов направил възможно умирането на мафията?Тоя дето беше член на СИК, нали?Ще има да чакаш...
181
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек за разлика от Радев е дал нещо на държавата си.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
човек се знае от себе си ...разбрахме че си любител на ***
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ГрозданМафията ке умре бай Гроздане и Борисов го направи възможно това.
178
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Бога, не го изкарвайте този човечец!