Присъдата на Марешки: Удар върху и без това ниския рейтинг на НС

БСП иска да бъде отстранен от зам.-шефското място на парламента
150
Присъдата на Марешки: Удар върху и без това ниския рейтинг на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
След като лидерът на "Воля" Веселин Марешки беше осъден на 4 години години затвор за рекет и изнудване, БСП настоя той да бъде отстранен от поста заместник-председател на НС.
 
Според Правилника за дейността на парламента парламентарната група на "Воля" може да предложи друг на неговото място или по предложение на шефката на НС той да бъде отстранен от поста.
 
"Парламентът е най-представителната изборна институция. Има централна роля. Често и сами не осъзнаваме огромната институционална власт, която е концентрирана в ръцете ни, но това означава и огромна отговорност", посочи левият Кристиан Вигенин.
Още по темата
Според него през годините на управление на ГЕРБ и коалиционните им партньори са нанасяни удари срещу парламентаризма, за да стигне дотам, че днес зам.-председател на НС поучава ефективна присъда за рекет.
 
"Присъдата подлежи на обжалване, но този факт само по себе си хвърля тежко петно върху и без това ниския рейтинг на НС. Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е поредното потвърждение за политическа кома, в която това НС е изпаднало, тази присъда обаче е и петно върху парламентаризма", посочи социалистът.
 
Той добави, че явно въпросът е политически чувствителен, защото може да засегне партийни сметки.
 
"Без "Воля" нямаше да има нов проект на Конституцията, а и днешно заседание нямаше да се състои. Вие обаче си позволихте да отнемете заместническото място на Валери Жаблянов заради изразено лично мнение, но въпросът сега е ефективната присъда съвместима ли е с този пост", риторично попита Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
1
 
! Отговори
МИЛЕН преди 3 години
До до около 25 копейки на пост!
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте тази снимка, хубаво е вижте. България никога няма да се оправи! 6 с маски, 4 без маски щот са пичове и могат а вас в мола ви гонят ако нямате. Фанелки манелки за осъден в бърлогата на мафията. Само в БГ депутатите са и бизнесмени и банкери и хотелиери едновременно. Мафия на небивали нева!Българското блато никога няма да се оправи.
45
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
присъдата на мага-решки е удар срещу българите които не мислят когато тичатпо избори депутат със свален имунитет и осъден да е зам председател на нстова е позор аз от неговите аптеки не пазарувам
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момент да пОсна сАлза и да го преместя за тоя пъпчив ***, дето продаде конституцията за 2 концесии. Бас ловя, че тоя цирк с "присъдата" е част от сценарий за изчистване на имиджа на лигавия червей гь0нсурат и на следваща инстанция ще я отменят. Ха-ха - *** няма да ви се върже бе смешници, политически трупове сте и поредно кафяво петно в историята .
43
0
 
10
 
! Отговори
дебел депутат преди 3 години
зрелища и пасти за народа !
42
3
 
10
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Един от мутробизнесмените на Бойко е Марешки!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 "Марешки беше употребен докрай и изоставен :" Абсолютно
40
15
 
4
 
! Отговори
Запозната преди 3 години
Защо го плюете? Г-н Борисов и Марешки са истинските мъже там. Чест му прави ,че подписа конституцията.един ден оня работа ще им целувате като осъзнаете колко много направиха за България!
39
3
 
5
 
! Отговори
до МИЛЕН преди 3 години
колко ти е дневната норма за публикации и мнения, а оценките влизат ли
38
2
 
11
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Оставка
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам правителството дали ще падне но парламента взе да ме съмнява.Относно присъдите прави впечатление голямата разлика между двете инстанции, което значи че има политическо влияние на една от тях за да се стигне до такава разлика...
36
2
 
11
 
! Отговори
бойко проби дъното преди 3 години
Явно бандита бойко борисов ще управлява с помощта на осъдени за изнудване престъпници. ще има голям успех
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Ти наистина ли вярваш, че един едър бизнесмен ще се подпише на нещо, без да го чете?!Марешки винаги е бил патерицата на ГЕРБ и така ще е и за напред. Всичко е пушилка и прах в очите.А докато се постанови оконачателна присъда, много неща има да се случат.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слугите рано или късно приключват по този начин.Слугата е по презрян и от най-върлия враг.Бойко също е слуга на своите началници и ще свърши като Магарешки.
33
0
 
13
 
! Отговори
МИЛЕН преди 3 години
ОСТАВКААА НА МУТРИТЕ ДО ЕДИН
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все още не мога да разбера как е възможно такива прости *** като марешки да управляват бизнес и хора... подписва без да чете, като селски кмет. Няма мнение и позиция, постоянно променя своите виждания, които дори не са негови, в зависимост от посоката на вятъра. В партия Воля има всичко друго, но не и воля! Тези *** с тениските, като са Марешки, дали са готови да споделят присъдата и килията с него ???
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми той и Ушев Цецо беше осъден на няколко инстанции, после ВКС го оправда.Схемата е много проста - осъждат някоя едра риба на първа-втора инстанция, за да залъжат хората, че има борба с корупцията по високите етажи на властта, после тихомълком на последна инстанция ги изкарват невинни.Примери - безброй - Цветанов, Ченалова, Янева, Софиянски.И вълка сит - и агнето цяло.Лошото е, че мутрата си оставя магаретата в калта, това му е "благодарността" за това, че Марешки му пази *** толко време
30
0
 
13
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
Присъдата на Марешки: Удар върху и без това ниския рейтинг на НС----------КАКЪВ РЕЙТИНГ МОЖЕ ДА ИМА ЕДНА МАФИЯ
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая до плешивият чичак в дясно коя е? Изглежда доста елитна....
28
1
 
9
 
! Отговори
до преди 3 години
всички шофьори карат със шофьорски книжки само Марешки си кара майбаха с рецептурна книжка хахахахахахаха