Протестиращи влязоха в НС, искат оставки, но ще си тръгнат ли?

Чакат или те да подпишат, че парламентът се разпуска или оставката на Борисов
Обновена: 16 сеп 2020 14:54 | 16 сеп 2020 14:50, Камелия Цветанова
173
Протестиращи влязоха в НС, искат оставки, но ще си тръгнат ли?
Снимка: БГНЕС
Десетина души от протеста, сред които представители на "Системата ни убива" и на "Изправи се. БГ" на Мая Манолова са влезли в сградата на Народното събрание. Те са допуснати до деловодството на парламента, което е разположено в фоайето до входа към бул. "Дондуков".
 
Носят декларация до 240-те депутати и се заканват, че няма да си тръгват, докато тя не бъде подписана от всички народни представители.
 
Депутати от БСП вече са се срещнали с протестиращите и са обещали да обсъдят въпроса на заседание на ПГ.
 
"Много вероятно е те да подпишат", коментира Никола Вапцаров от "Изправи се. БГ" във видео от фоайето на НС в своя Facebook профил.
 
"Ние сме мирни граждани. Искаме всеки един депутат да допише тази декларация, с която безусловно подкрепя протеста, иска оставката на Гешев, заявява несъгласието си с новата Конституция и доброволно подава оставката си и така парламентът се разпуска", посочи той.
 
Протестиращите се заканват да не напускат НС, докато не се срещнат с всички депутати.
 
Внесли са декларация и в МС, с която премиерът Бойко Борисо подава оставка.
 
"И ако той си подаде оставката, ще си тръгнем оттук - в противен случай оставаме", обясни Вапцаров.
 
Ваня Иванова от "Системата ни убива" добави, че са протестиращите са внесли писма и до президента, до омбудсмана, до ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите фалшифицирана изборите и завладяха парламента, след което си избраха правителство на мутрите, прокуратура на мутрите, съдии на мутрите, управителни съвети на мутрите за държавните фирми и каквото още може да назначат. И така от 2009 година в България, от 2005 в София и от 2001 в МВР.
92
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще поеме отговорност ако държавата ни вместо напред ,забуксува и даде задна ?Кой ще е отговорен,питам? Кое ви дава право да смятате,че оставката означава прогрес? Ами обратния вариант ? Случвал се е !!! Да ви припомня ли събитията от 1994 до 1997 ! Я си ги припомнете ! Жан пое една слаба и самотна,опоскана от комунизма държава.Всеки казваше" по-зле не можем да станем' .И хоп - 300% ИНФЛАЦИЯ,ФАЛИТ,ВАЛУТЕН БОРД ! Внимавайте какво си пожелавате !# небъдететолковасмели
91
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом троловете цвъртят на умряло, значи ГЕРБ е в паника и безизходица!Боко ке падне!
90
1
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Ами тогава за какво е вотът на недоверие, при който при това ти трябват 121 депутати. Вкарваш в парламента десет души протестиращи и готово.
89
2
 
23
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Нали се сещате, че ВИНАГИ, срещу всяко правителство, президент, прокурор и т. н. могат да се намерят група хора, които да не гихаресват ида им искат оставката? Тези съвсем са откачили в идиотските си форми на протест.
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плаши Пейо гаргите!Сестрите преди време и те се качиха на прозорците в НС - като усложливо бяха пуснати от НСО там и се разигра театър по план на Маяма.През август имаше една, където искаше да се пали със спирт до Ректората. Диана Кишкилова не е майка на дете със специфични потребности, но и тя е като тях рекетьорка.Ще ги изритат от там. Нищо не постигат. Само бетонират ГЕРБ и Борисов. Станаха за смях и подигравка инфан_тилните 5 майки. Срам и позор за думата майка. Безсрамници!
87
4
 
23
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Баси смешната история. И аз мога да събера 10 души и да поискам оставката на който ви дойде наум. Например, почваме от радеф
86
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Радев,отровното трио и всички лидери на протестите застанат пред народа и поемат официално и публично политическа и СЪДЕБНА отговорност за делата и думите си,чак тогава ще им повярвам,че ги интересува доброто на обществото! В противен случай никой не гарантира просперитет.Доволни ли ще сте от оставка на Борисов и Гешев,но с цената на санкции от ЕС и евентуалното ни изключване от съюза .Този сценарий изобщо не е невъзможен.Та ние не знаем кой ще ни управлява!Как е възможно всичко това..
85
2
 
12
 
! Отговори
Марио преди 3 години
Мама Ураган,баси мама та.
84
1
 
18
 
! Отговори
ИЗХОДЯЩИ НУЖДИ преди 3 години
не им давайте вода, че ще се попик*** ще искат да ходят до тоалетна
83
3
 
30
 
! Отговори
е-аси преди 3 години
Някакви нахлули в Народното събрание и изнудват за нещо си.Ами ако не сме съгласни с техните искания?Аз не съм съгласен
82
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много нагли хора. Мая Манолова се тресе от страх.Това е изнудване в чист вид посред бял ден пред очите на България. Това са мутрите.Те с рекет и изнудване са живяли и ще продължават да живуркат.Тези хора там до един са за съд по бързата процедура. Децата трябва да им бъдат отнети от социалните. Тези деца са инструмент за техните болни амбиции. Не може Мая и Вера да искат оставка на Гешев.Гешев не е избран от народа. Всичко сега там се прави да вдигат врява.Обвиниха и триото, че не им давали пари
81
25
 
2
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Незабавна оставка на режима ГЕРБ и диктатора Борисов!!Те вече тотално почнаха да се гаврят с народа на България!!Това няма да остане безнаказоно
80
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Злоупотребяват с децата като ги вкарват в други схеми обслужващи други интереси. Тия деца собствените им родите за нищо ги нямат,иначе няма да ги тормозят насам - натам.
79
2
 
22
 
! Отговори
ДЕЛОВОДИТЕЛ преди 3 години
затваряйте деловодството в 17 часа и си тръгвайте, тия да си стоят колкото искат, но някой ги е пуснал на пропуска, това са най-вероятно от БСП, което е ново наружение на вътрешния ред, ИНАЧЕ БИЛИ МИРНИ ГРАЖДАНИ, НСО си има процедури за такива, като се затворят вратите и не успеят да се качат по прозорците като мед. сестрите
78
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сега ще се почне цирка. Ще стоят до края на работния ден, докато по принцип е възможно, след това ще започнат увещанията да си тръгнат, но те ще откажат. Отново с гардовете на НСО ще има малки сценки и закачки. Те ще се опитат пак да се доберат до някой прозорец и като дойдат протестиращите вечерта, ще им правят серенада отдолу. Хората ще гледат цирка, ще цъкат с език. Само да не дойдат там други граждани, които са от другия отбор, че тогава ще стане наистина интересно.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕКЕТЬОРКАТА ВАНЯ В СЛИВЕН - ВЕДНАГА!!!
76
2
 
27
 
! Отговори
Колев преди 3 години
Мирни граждани,ама със ултиматуми,ако не стане както те искат ...заплашват,на това мирно ли му се вика?! Всеки иска,ама никой не дава.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че какво общо има между Белия дом и Сената? Или между Парламата и Министерския съвет?
74
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН 2 преди 3 години
До: номер 72Забравих да попитам, правиш ли разлика между Белия Дом и Капитолия?Белият Дом е президентството.Не съм чул някой да е влизал при Радев засега.