Радев разтревожен за водата: Да не се допуска да стане системен проблем

Севлиево отново на воден режим, хората искат съдействие от президента
16 сеп 2020 17:30, Красимир Ангелов
85
Радев разтревожен за водата: Да не се допуска да стане системен проблем

Не трябва да се допуска водоснабдяването да се превърне в системен проблем на България, заяви президентът Румен Радев, който се срещна с представители на Сдружение "Граждани за Севлиево".
 
Градът е на ограничителен режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица населени места в общината се осъществява чрез водоноски. Подобен проблем в Севлиево и близките села има почти всяко лято, а решение на проблема не се вижда.

Още по темата
На срещата на "Дондуков" 2, която се проведе по молба на неправителствената организация, беше изразено безпокойство от дългогодишното бездействие на отговорните институции, които многократно са били сезирани за проблема, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 
Според представителите на сдружението единствените отговори на предприетите досега инициативи – гражданска подписка от 10 000 души,  апели, мирни протести и публикации в местната преса, са неизпълнени обещания и призив гражданите също да търсят възможности за справяне с  проблема.
 
Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, заяви президентът.

Румен Радев се ангажира президентската институция да остане ангажирана с този въпрос. По думите на президента огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички откраднати милиарди от душманите ГЕРБ не се равняват и на една хилядна от вредата която нанесоха с разграбването и разпродаването на българската вода!!!Бойко гъбясалия не позлва вода, но на хората им трябва!!!
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много разтревожен.. чак скърца.Само за това ли е разтревожен или пак на всяка манжда мирудия?А трябва повече да е разтревожен за своите съветници. Трима от тях са клиенти на прокуратурата, четвърти спря метрото като терорист, а Александър Маринов е последния човек говорил с Васил Илиев (ВИС) Сега като е разтревожен за водите какво предлага да направи? Или ги покани да им се накара на живо?Той е некомпетентен да види своята некомпетентност. Ефект на Дънинг - Крюгер - ИЛЮЗИЯ НА ПРЕВЪЗХОДСТВОТО
6
2
 
25
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Ми да помогне и той, един молебен поне могат да направят с онзи Дионисий, дето се мярка по протестите всяка вечер.
5
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е една от най-богатите на вода държави!ГЕРБ разпродадоха питейна вода на чужди компании.Нашата вода се изпозлва за чужди нужди и производства!В редица райони на България вече започват да назряват водни кризи!Това е най-голямото престъпление на безродниците от ГЕРБ!!!
4
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как бе, народът си обича ГЕРБ. И без вода е готов да остане даже, само и само ГЕРБ да са на власт! Избира си ги и си ги преизбира все тях! Даже и самоубийство е готов да си направи заради тях!
3
4
 
25
 
! Отговори
uffff преди 3 години
ааа сега разбрах - Сбабикян пише в сайтчето си за водата и послушко Смрадевян реагира хахахаха
2
3
 
26
 
! Отговори
uffff преди 3 години
какъвто ни е гола вода - той ще оправи водата. ***
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РР разбира от всичко! Сега и във водоснабдяването се меси!