Ще бъде ли натисната България за по-твърда позиция към Турция?

Според Милен Керемедчиев в речта на Фон дер Лайен е имало повече думи, отколкото реалности
Обновена: 16 сеп 2020 22:25 | 16 сеп 2020 22:25, Красимир Ангелов
24

Европейската комисия ще спира парите на корумпирани държави. Съществува ли обаче риск за България?

"ЕС няма бюджет вече 9 месеца за 2020 г., вече шест месеца няма отпуснати средства за икономическото справяне с пандемията. ЕС все още няма споразумение с Великобритания за Brexit, няма и споразумение с Китай", каза за "Денят ON AIR" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Според него още по време на преговорите на върха това е било едно от основните искания на "пестеливата четворка", а Нидерландия е била категорична в искането си една държава да има вето върху решенията на кого да бъдат отпускани средства и на кого - не.

"България и Румъния ще осъмнем с два мониторингови механизма - единият "де юре" не е прекратен, а новият ще е върху всички държави членки. Нещата се сгъстяват като проблеми. България определено е в списъка на евентуалните потърпевши", отбеляза Керемедчиев.

Той добави, че Борисов и България са единственият приятел на Турция в ЕС.

"България вместо да бъде използвана като вратата, през която да преминат преговорите, в момента е точно обратното - върху нас се оказва натиск за единна обща позиция. Франция е острието на тази атака към Турция, България ще бъде натисната да има по-твърда позиция към Турция", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR бившият зам.-външен министър.

По думите му може да се стигне до вземане на решение за оказване на санкции срещу турски фирми, което пък може да доведе до отговор.

"Европейската народна партия (ЕНП) започна да пропуква своята защита към големите партии членки и започва да търси тънката линия. Това ще доведе до много повече критични доклади към България", смята Милен Керемедчиев.

Той посочи, че в речта на председателя на ЕК - Урсула фон дер Лайен, е имало повече думи, отколкото реалности.

"Европа бяга след събитията. ЕК и северните държави не могат да се справят със сериозната опозиция на Вишеградската четворка. Разделението и раздробяването ще продължи", прогнозира Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западна Европа в момента се намира в периода на късната римска империя - тотален морален разпад ,деградация на всички ценности и процес на варварски нашествия !
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Това винаги ни е било слабост, не сме дипломатични и това е :) Бойко го разбирам, че иска да угоди на всички, но трябва да разбере че ние сме член на организация, която не харесва Турция на бай Ердо :) Ако си блокираме границата, Ердо ще изпадне в колапс, но не, ние го оставяме да диша, като налагаме вето в ЕС :))) Тролчета затова богославят Борисов, какво си мислите :))
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако от нас се иска да втвърдим позицията си спрямо Турция ,ние пък трябва да искаме ЕУ да е на наша страна я спора ни с Македония.Трябва да се научим да правим сделки.Това е.
16
6
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
България ще бъде натисната от Турция за по-твърда позиция към ЕС.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като евроатлантиците симеон 2 и сюлейман паси нарязаха ракетите и ни вкараха в нато, каква друга опция има тиквата, освен да е в добри отношения с ердо?!Я, критиците му по тази точка, кажете вие какво бихте направили на негово място?ПП. Че прекалява с помощта за османската дъга през балканите е вярно, но не само тиквата е виновна, че сче зависими от турция.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Майна,Баща ти "16 республика", като единствената възможна опция ли е виждал?Не си паднал по-далеч от дървото...
13
8
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Нормално е във всяка реч да има думи. Реалностите ги разбираме - правителството на Борисов взема заеми, за да раздава подаяния на пенсионерите. Магистралите и детските градини са повече от ясни. Хората в България протестират и искат оставки. Това са реалностите.
12
9
 
16
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Не може да имаш твърда позиция когато ти е мек. Франция да натиска. Турция отдавна заяви, че не взема Макрон насериозно. А оставена тет-а-тет с Турция, Гърция ще загуби островите, около турският бряг. И това ще стане. Може утре, а може и по-скоро, както казва Ердоан.
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Са си ни гушкат турците че да се оправим.
10
18
 
27
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
СЪЩАТА ТАЗИ РУСИЯ, Е БИЛА НАЙ- ВЪРЛИЯТ ПРОТИВНИК НА СЪЕДИНЕТИЕТО НА БГ, ЗАЩОТО АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ Е ИМАЛА И НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ЕДИННА И СИЛНА БЪЛГАРИЯ!!!! ЧЕТИ ЛИЧНИТЕ ЗАПИСКИ НА ГЕН. ИГНАТИЕВ, ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ ЛИЧНО ОТ НЕГО. А ГЕН. ДАНАИЛ НИКОЛАЕВ Е ИМАЛ ПОВЕЧЕ СБЛЪСЪЦИ С РУСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ЧАСТИ И РУСКИЯ КОНСУЛ В ПРОВДИВ, ОТКОЛКОТО С ТУРСКИ ЧАСТИ!!!! ЗАПАДЪТ СЪЩО Е БИЛ НИПРИЧОМ. А РУСИЯ - ВЪРЛО ПРОТИВ ЕДИННА БЪЛГАРИЯ!!!! ТОЧНО КАКТО И ДНЕС!!!!!!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Керемидчиев, не разбрах с колко процента ще спечели твоя човек Тръмп на изборите?
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните 1300 години България нама нито един приятел в района.Напоследък още по-малко
7
10
 
28
 
! Отговори
Исторически факт преди 3 години
Същите западни държави,които сега са гръбнакът на ес,през 19-ти век държат България да остане част от Турция.Нормално-такъв им е бил интереса,такъв беше и доскоро.Сега са скарани и имат други идеи.Ами утре?Турция е най-големият ни Враг,но политиката спрямо нея трябва да определяме САМИ!
6
19
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
БОЙКО ИГРАЕ ОТЛИЧНО НА ЕВРОПЕЙСКАТА СЦЕНА. НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИНТОВЕ.
5
10
 
22
 
! Отговори
Майна преди 3 години
За БГ НЯМА ДРУГА ПЕЧЕЛИВША КАРТА ОСВЕН СЪГЛАСИЕ С ОСТАНАЛИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС. ДРУГОТО Е ПОПАДАНЕ В ЛАПИТЕ НА РАШКИТЕ - ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ.
4
7
 
14
 
! Отговори
Хм преди 3 години
До АнонименИма усещане за национално предателство и то във всички възможни посоки.Ако имаше марсианци и обещаеха да запазят властта на Борисов-България щеше да е тяхна....
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Quote:Борисов и България са единственият приятел на Турция в ЕС.UnquotеАма не и българитезащото те не са приятели нито на ББ,нито на турцияи е крйно време евроейски патароци да си го набиете в чутурата.
2
12
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
"Борисов разговаря с Ердоган""Борисов взема нови 2,5млрд. заем"Дали третото заглавие няма да е:"Борисов бяга в Турция с парите"Голяма любов към Турция,голямо нещо...
1
4
 
24
 
! Отговори
Софокъл преди 3 години
България не натиска, а бива натискана. Обратното звучи абсурдно.