Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина
Обновена: 17 сеп 2020 21:45 | 17 сеп 2020 21:40, Екип на Bulgaria On Air
49

"Ще има и машини и бюлетини. Така просто хората ще могат да изберат за кого да гласуват. Ако бяхме гласували да има само машини - толкова хиляди машини за толкова малко време - не е добра идея. В големите секции машината трябва да я пипнат много хора - няма теоретична възможност тя да бъде дезинфекцирана. Химикалката, с която се попълва бюлетината - всеки може да си донесе такава от вкъщи, не би трябвало да има проблем". Това каза депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски в ефира на "Денят ON AIR" във връзка с разискванията на второ четене на промените в Изборния кодекс. Днес със 116 гласа "за" депутатите приеха окончателно предложението на ГЕРБ ЦИК да наеме или да закупи машините за гласуване.

По думите му машинно гласуване в Европа няма, единственият такъв пример бил във Венецуела.

"Ние от "Обединени патриоти" се съгласихме да има в секциите над 300 човека. Не искаме да имаме някаква дискриминация. Хората от възрастните хора в България ще предпочетат стария класически начин на гласуване. Днес се получиха някои дисонанси между двете управляващи партии - те не подкрепиха нашето предложение за номерата. Ние се борим да има някакъв образователен ценз. Имаше гласове, че в Европа това не е позволено. Но ние знаем, че маргиналните слоеве от населението, които са използвани в изборите за една или друга партия. Такива примери имаме очевидни след 2000 г.", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Лекарят изтъкна, че машините би трябвало да гарантират честност и прозрачност на изборите.

"Те не могат да бъдат манипулирани отвън, от дистанция. Да се прави опит за манипулация на 1,2,3,5 машини да, но всички машини не могат да бъдат манипулирани", категоричен бе той.

Относно последния инцидент с майките от "Системата ни убива", които бяха извадени насила от сградата на Народното събрание, д-р Поповски коментира, че е пресилено да се иска оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Той подчерта, че от "Обединени патриоти" са осъществявали контакти с майките от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Не на машините 41 Целта е до машината да има човек от БСП и да показва на неграмотните къде да натиснат.
40
1
 
6
 
! Отговори
Не на машините преди 3 години
Машинното фласуване не е приложимо в България поради огромния брой неграмотни ,но със високо самочувствие сееляяци и сиггани . Те една хартиена бюлетина не могат да попълнят без грешка , та какво остава за гласуване с машина . А и кой ще им каже КЪДЕ аджеба да поставят отметка на екрана за да си заслужат 20-те лева и изсъхналото кибапчи .
39
1
 
0
 
! Отговори
Обяснявам преди 3 години
и повече няма да повтарям!При со ци ал из *** средствата за производство за Държавни,така наречен Държавен КАПИТАЛИЗЪМ!Бенито Мусолини ,надгражда со ци ал из *** като допуска средства за производство в частни ръце,но Държавата чрез службите си като ДС определя кой ще назначиш,с каква заплата,от кой ще купуваш ,на кой ще продаваш .....и го нарекъл фашизъм!И какво ще решавате дечица с избори ви се чудя?В двата случая бачкатора си остава бачкатор.А сега бегом да бачкате *** ло им ни ци!
38
1
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КОЙ ДИКТАТОР ,БЕ...?ТОЗИ ЛИ...КОЙТО ТЕ КАРА ДА СИ ВНАСЯШ ЧЕСТНО ДДС-то, ДА НЕ ПРАВИШ ДАЛАВЕРИ С НЕГО И ТИ ЗАБРАНЯВА КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ , ДРЕХИ , ДРОГА И ДР ???!!У ЦЕЛ СВЕТ Е ТАКА ,БАКЕ....ХА,ХА,ХАААААААСВИКВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машинното огласуване се въвежда по заповед на Путин. Така хакерите му ще могат дистанционно да изберат в нашия парламент само хора удобни за руснаците. Те на САЩ избраха президент че на нас един парламент ли няма да изберат? Фасулска работа.
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще ни сменят диктатора? Време е да ни сменят диктатора, като на Венецуела. Трябва да ни ги сменят по-често европейците. Европейците сменят на Беларус, на Украйна, на Сирия, на Венецуела, а нас ни забравят.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БогомилАбе кви избори,кви 5 лева?Преди избра сДС,Нинова беше при тях,сега ще избереш БСП,Нинова им е вожда.Който и да избереш ,все БКП-ДС са на власт.Просто ги легитимираш да вземат заеми които и внуците ти ще връщат!
34
2
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Известна е връзката на социалистите с диктатора Мадуро. С.Станишев мълчи по този въпрос. Испанските социалисти са бизнес партньори с наркодиктатора, децата на венецуелската хунта харчат крадените и кървави милиони на бащите си на пищни купони в Испания. Сега и нашите социалисти искат да използват венецуелският опит. Демократи, хахахаха.
33
2
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Няколко пъти пиша, че диктаторът Мадуро "спечели" изборите именно чрез машинно гласуване. Гласовете са били фалшифицирани в пъти, а не в проценти. Фирмата преброител е отказала да участва в този фарс. Затова тези избори се признаха само от Куба, Никарагуа, Сев.Корея, Русия, Иран и Китай.Куба реално крепи чрез своите 25000 агенти диктатурата, Иран чрез Хизбула търгува с наркотици и има терористи там, даже и министър, а Русия и Китай имат инвестиции. Добивът на нефт е спаднал 8 пъти в соц.периода
32
0
 
2
 
! Отговори
РЕФЕРЕДУМ преди 3 години
ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!НАРОДА ЩЕ КАЖЕ.... НЕ БКП/БСП И. ДОГАН!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!НЕМА ЛАБАВО.... ХАХАХААА ПРИ ГЕРБ!
31
0
 
2
 
! Отговори
РЕФЕРЕДУМ преди 3 години
ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!НАРОДА ЩЕ КАЖЕ.... НЕ БКП/БСП И. ДОГАН!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!НЕМА ЛАБАВО.... ХАХАХААА ПРИ ГЕРБ!
30
1
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
29Защото:преди 2 часа 1 1Фалшифициране на избори? Само във България, не и в ЕВРОПА#############ЗАЩОТО.Само в България изборите са фалшифицирани с едно изключение. Ако БКП-БСП печели ,ТОГАВА СА ЧЕСТНИ.
29
0
 
5
 
! Отговори
нещастник преди 3 години
До Анонимен17А не искаш ли електронна мотика ,по лесно да копаеш картофите?Ако имаш и вишо се търсят и чобани!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари хвърлени на вятъра ,заради мераците на другарката Нинова и другаря Радев за власт. Няма начин, те , да ми кажат, как да гласувам. Винаги с хартиена бюлетина си упражнявам правото на глас.
27
0
 
1
 
! Отговори
Аре стига преди 3 години
За какви пари за усвояване някой реве?Напишете му името и парите?!
26
2
 
2
 
! Отговори
Защото: преди 3 години
Фалшифициране на избори? Само във България, не и в Европа
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, обяснете на хората разликата между машинно и електронно гласуване
24
0
 
8
 
! Отговори
Румчо Р. преди 3 години
Вижте сега, без машинно гласуване важи единствено вотът за президент, всички други избори са фалшифицирани, и най-вече Костинбродските ! Ооставка !.. Майче, викай по-силно, че не се чуваш !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то какво друго предложение може да дойде от БСП освен ***...отско.
22
15
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Долу! Само Слави положението ще оправи!