Борисов ще участва в 75-ата сесия на Общото събрание на ООН

Заради пандемията той ще се проведе онлайн
18 сеп 2020 09:32, Елка Василева
84
Борисов ще участва в 75-ата сесия на Общото събрание на ООН
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН, който ще се състои от 22 до 30 септември.

Заради пандемията от коронавирус световният форум ще се проведе изцяло онлайн, а не в централата на ООН в Ню Йорк, съобщи правителствената пресслужба.

Темата на дебата тази година е: „Бъдещето, което искаме, и ООН, от която се нуждаем: потвърждаване на колективния ни ангажимент към мултилатерализма - справяне с пандемията COVID-19 чрез ефективни многостранни действия“.

По време на своето изказване в Общия дебат на световните лидери министър-председателят Борисов ще представи позициите и приоритетите на България по широк спектър от въпроси, включени в дневния ред на сесията и представляващи интерес за нашата страна в регионален и глобален план.

През настоящата 2020 г. България отбелязва 65-годишнина от приемането й за член на световната организация.

Преди откриването на Общия дебат на 22 септември, министър-председателят Бойко Борисов ще участва в първата за Десетилетието на действието Среща на високо равнище по устойчивото развитие.

Тя се организира от генералния секретар на ООН Антонио Гутериш днес, 18 септември, и също ще се проведе онлайн.

Във фокуса й ще са действията по линия на Целите на ООН за устойчиво развитие, определени от световните лидери с резолюция на Общото събрание на ООН на 25 септември 2015 г. Тогава държавите членки приеха документа „Да преобразим нашия свят: Дневен ред за устойчиво развитие до 2030 г.“, начертал 17 цели в три измерения - икономическо, социално и екологично. Сред мерките са: изкореняване на бедността, осигуряване на здравословен живот, качествено образование, икономически растеж, намаляване на неравенствата, борба с изменението на климата, мир, справедливост и силни институции.

По време на изказването си на срещата на високо равнище днес премиерът Бойко Борисов ще постави акцент върху необходимостта от тясно сътрудничество и координирани действия при изпълнението на целите, чиито главен принцип е „Никой да не бъде изоставен“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания , господин Борисов ! Най-успешният министър председател в цялата ни история ! Бъдете здрав и благословен ! Само напред и само нагоре ! Цялата нация е с Вас !
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички хора на цетанов са арогантни ,подли ,подмолни и упражняват отрицателно жесток психически тормоз ,които разрушават вътрешното равновесие на хора и влошават здравословното им състояние Не се издържа да работиш в среда на интриги ,далавери безредие . С 28г трудов стаж днес си подавам отново молбата за напускане.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си злобен не можеш да пиши на Българскии мисълта ви объркана
44
3
 
3
 
! Отговори
Цитат 1 преди 3 години
Ще използвам алегория, пък който ме разбере разбере, нали 40% от младото поколение били функционално неграмотни.Имало едно време една китна ферма в балкана в която живеели различни животни, но най-вече овце, които фермерът водел на заколение под конвой от зли кучета, заради желанието на собственика на фермата да приключи с нея и да разчисти фермата. Животните обаче не харесвали фермера, защото той бил много *** и не си правил труда да прекара животните на път за кланницата през тучни пасбища, докато самия той похапвал сладко краве и овче мляко и сирене пред тях. Кучетата пък не се смен
43
7
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
До АнонименПо добре генерал от кариерата отколкото измислен генерал от пожарната. Абе като се замисля това си е диктатура. Отгоре на държавата са генерали а под тях , особенно под пожарникара - само марионетки
42
6
 
8
 
! Отговори
Шпигел преди 3 години
Целият връх на българската власт е работил за турското посолство. Има властови заговор в България за предаването на Абдуллах Бююк на Турция.Имало е директен натиск от турското правителство да бъде предаден този човек. Имаме цяла групичка министър-председател, главен прокурор, шефове на разузнаване, целият връх на българската власт, - заяви Ганев. Той е категоричен, че български политици са работили за турското посолство, а посланик Гьокче ги е впрягал да вършат неговата работа.ОСТАВКА!!!
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятната ОПГ ,Гешев ,Бойко ,Цацаров !
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах интервю на Цвък,иска да свалят Бойко в началото на зимата или през пролетта, което означава,че умишлено ще предизвикат по някакъв начин протести тогава.
39
8
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Това че си участвал нищо не означава. И обслужващия персонал на залите участва в конфернциите. Въпросът е дали си фактор в разговорите и дали си разпознавем. По скоро си мисля че участието е информация с която иска дс вдигне самочувствието. И тъй като конференцията е On-line може и да не участва. Занчи фалшива новина. Новина ще е как си се изказал и кави въпроси си задал. Между другото този тип конференции отвяха хората които ходеха на такива фориуми само за да се снимат. Важен е резултата!!!
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ГЕРБ съм ! Бойко не дей да ходиш там ще те задържат заради престъпления против личността
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще отговори на 29-те въпроса на Европейската комисия? Кога прокуратурата ще влезе в дупката му и ще провери дали шкафчето е със същото или вече нараснало съдържание? Кога ще бъдат разследвани КОЙ и човека със сараите? Кога ще бъде разследван казуса "Осемте джуджета", където са замесени дебели имена? Ясно е - никога, докато СИК е на власт. Хвърляйте я вече тая оставка, че само се печете на бавен огън.
36
8
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Ще участвува , значи че ще дреме пред монитора!Еднокнижния вече е напълно изолиран и крайно вреден!
35
4
 
4
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 3 години
Знаех си, че нашият премиер притежава свръхестествени способности, но не бях допускал, че може да се провежда онлайн. Но след като подзаглавието на тази статия твърди това, аз съм склонен да ѝ вярвам.
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се да участва лично и без преводач!
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Участва"Ще мълчи като пукъл, защото не знае грам английски.Ъъъъ, аз имам торта, ъъъъ, торта ъъъ сахар.
32
7
 
8
 
! Отговори
Я,СЕ РАЗКАРАЙ ББ преди 3 години
А ДАЛИ ТИКВОНИЙ РАЗБИРА ТАКА ФОРМУЛИРАНАТА ТЕМА? САМ СИ ПРИЗНАВА, ЧЕ Е ***. И КАТО ТАКЪВ ЩО ЩЕ В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ООН? ПАК ЛИ ЩЕ НИ СЕ ПРИСМИВАТ ЗАРАДИ ТАЗИ КАРИКАТУРА НА ИЗМИСЛЕН НЯКАКЪВ? И НА КАКЪВ ЕЗИК СОБСТВЕНО ЩЕ МУЧИ НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛНО. И КАКВА МУ Е ЕКСПЕРТИЗАТА ПО ТЕМАТА ИЛИ ЩЕ РАЗКАЗВА ЗА "УМОПОМРАЧИТЕЛНИТЕ СИ УСПЕХИ" В БОРБАТА СИ С К19, КОЕТО СЪСИПА ОБРУЛЕНАТА НИ ИКОНОМИКА, БИЗНЕСИ И ЖИВОТА НА ХОРАТА. ЕДИН БАНДИТ ОНЛАЙН В ООН - СМЕХ!
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за Баце, срещата ще е онлайн :))Съчувствам му, защото при първа възможност гледа да отиде на почивка в Чужбина, но няма късмет, ще е онлайн :)))
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще обере пешкира,заради Цветанов,който сътвори трагедията в България,падне ли Бойко ,терора пак започва на нов глас.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЪРЧИ-ЛЪЖИ, ТЪРЧИ-ЛЪЖИБКП, ТЪРЧИ-ЛЪЖИТЪРЧИ-ЛЪЖИ МИЛИЦИОНЕР
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Радев има рейтинг в ОАЕ 100% но това не означава, че не е Фигурант !