Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе вие луди ли сте да оставите борисоф да изтегли този заем бе. Има ли нещо дето да ви събуди бе, оня хвърля пачки наляво-надясно да изкара още 4-5 месеца, а вие го оставяте на харчи паричките ви, ба си и ***, такова чудо няма по света.
233
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалистпо същата логека и бсп открадна всичко и остави герб да им оправя бакиите!
232
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един каза че бсп били празнодумци, ми добре че мучащия питек направо действа - заем и пак заем, пък ти си плюй тука срещу БСП, добре ви оправя борисов с 200.Много добре ви оправя, нека вечно сте на власт, колкото по-оставате толко по-си режете клончето и ви чака само ямата, като не искате да слезете овреме.
231
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както винаги Нинова казва всичко вярно ама *** пак скачат срещу нея вместо срещу Борисов. Тя ли тегли заема бе, тя ли ви товари да връщате пари дето мутрата харчи за "подкрепа" за изборите.Бе за 1млд заем на Орешарски го свалихте, а тоя тегли заем след заем и то за себе си, не за народа, вие и внуците ви ще връщате ама плюете по Нинова. Още герб за вас,малко ви е,ей така да ви държи в блатото до шия и пак да го хвалите, де-били прости.Казал съм: Нинова тези хора не заслужават да ги измъкваш, остави ги,нека си изгният в блатото, по тяхно желание е, зарежи ги.
230
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова не е права - не ги пилее през прозореца на джипа, а си ги къта в чекмеджета.
229
18
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Много позната история. През 1992 година СДС фалира банките и остави на БСП да им оправя кашата, т.е. да обявят официалния фалит на банките и в очите на онези 80% виновен бил Виденов и БСП. После мутрите повториха същия номер с К T Б, първо я фалираха и оставиха на Орешарски да обяви официалния фалит и приписаха всички негативи на БСП. Сега става същото - мутрите теглят заеми, а когато вече не межем да ги плащаме ще предадат властта на БСП и онези 80% ще са убедени, че БСП е фалирала държавата.
228
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ги пилее от джипа , а вие Бкпарите ги изнасяте с Куфарчета-нищо не пилеете .Ограбихте/приватизирахте Всичко , че срам нямате да се обаждате
227
7
 
2
 
! Отговори
sft преди 3 години
Не случайно най-големия обиржия на банки е българин.
226
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мадам Пени..соалия,ДЪРЖАВНИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ПОД 25% ОТ БВП НА СТРАНАТА!НАМЕРИ МИ ВИСОКОРАЗВИТА ДЪРЖАВА С ПО-МАЛКО ОТ 60% ДЪЛГ КЪМ БВП!Знаеш ли колко е на Гърция дето била на светлинни годинипред нас 180%,СТО И ОСЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА!Цинична ***...илко,демагожка и лицемерка.Не може и по-високи доходи и никакъ дълг а точно вие не се обаждайте на тема финанси СПЕЦИАЛИСТИ ПО ФАЛИТИ НА БАНКИ И ДЪРЖАВАТА БЪЛАГРИЯ!ВИЕ НЕ СТЕ НАРОДА,мам..ка му бе,не сте народа!
225
2
 
11
 
! Отговори
Ама Курно преди 3 години
Той за джипа слага бензин от джоба си, толкова ли ти е акъла?
224
3
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До АнонименЖестоките задължения ще ги плаща Корни, ако БСП спечели мнозинство. Да види как го правят "другарите". А не да се из*ере нас метеното, както те обичат да "управляват": да загробят икинимиката (нас), да се нагушат и да се покрият да си преживят плячката. Ама вече не им минават номерата. И без това ще видят власт през крив макарон. Така че за кво реве? Да си направи още едно Халкидики, да си купи и още една фирма??Ах грижи се за народа !!! Ура, другари !!!
223
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквички-БСП
222
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост.
221
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП празно думци Говорят много и нищо не казват
220
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи и другарю и повече не я обиждай!
219
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми сънародници,алчната,проста и крадлива тиква ще ви вкара в такива жестоки задължения,че и децата ви няма да могат да ги изплатят.Неговото мото е:след мен и потоп.Ще му позволим ли да ни причини всичко това?
218
2
 
28
 
! Отговори
Колев преди 3 години
Яд е ,че тя не ги взима. Да може да приложи схемата "Техноимпекс". Ама всеки ден не е Великден.
217
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Ананиев я направи за смях в народното събраниес отговора си на нейното питане,обясни и за лихвите и ползите от такъв дълг
216
2
 
17
 
! Отговори
К....урнелия преди 3 години
Борисов взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа.Само 1 път аз да мога да се докопам до заеми и ще ви разкажа играта как се инвестират държавни пари в острови.Ще изкупя половината гръцки острови. Ще си купя още 15 чифта перли и 2 брошки като Крицата, още 10 чифта златни очила, ланците ще тракат като зъ.бите ми. Какво му трябва на човека? 1 остров-1 за теб-1 за мен!Ще ми видите задния номер на джипката!Само да се докопам и ще видите кон боб яде ли-магаре цър.вули пасе ли!Венсеремос!Понял?
215
1
 
17
 
! Отговори
Скачени съдове преди 3 години
1.Плаща се на "социол.агенция" на наши хора да пишат за чутовния скок вимиджа на БСП след избора на КН.2.Търси се сметка на управляващитеза фискалната им политика-с други думи,след като БСП е толкова велика,щедойде време да управлява,а хазната ще е празна и няма да има какво да харчи.Манипулации за фон на предстоящия конгрес на червената плесен.Успокойсе,Корни,няма да имаш възможност ти да харчиш парите.Както сега всички стесрещу ГЕРБ и ОП,след това всички ще са срещу БСП.Друг ще е премиер