Спазват ли депутатите Конституцията, обяснява специалист

121 депутата ще могат да свикват референдум за промяна на Конституцията
18 сеп 2020 22:08, Петя Славова
12

За Велико народно събрание няма да има избор на мажоритарни депутати, решиха окончателно в парламента с продължилото 2 дни гласуването на промените в Изборния кодекс.

Депутатите приеха и да могат да се правят референдуми по теми, които се решават от Велико народно събрание. Оказва се, че със 121 депутата ще може да се свиква референдум за промяна на Конституцията.

"Този въпрос е по-сложен, защото зависи каква е силата на този референдум. Очевидно, че депутатите системно не спазват Конституцията и системно възникват ситуации, в които елементарно запознаване с текста ѝ би довело до съвсем различни решения", коментира бившият дипломат и депутат от 7-мото Велико народно събрание Стефан Стоянов в "Денят ON AIR".

По думите му е шокиращо, че политиците нарушават основния закон пред очите на широката публика.

"В повечето житейски и правни ситуации обикновените хора и депутатите би трябвало да знаят кое е спазване на Конституцията и кое не. Само в специалните случаи се изисква конституционалист", категоричен бе Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че когато един депутат се заклева в парламента казва, че ще спазва Конституцията и би било абсурдно, ако той не я разбира.

Бившият дипломат коментира още, че не би трябвало да има електронно гласуване у нас преди държавата да може да осигури на българския гражданин тайно гласуване.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната незаконна простотия на ГЕРБ. Сигурен съм, че от Президенството ще атакуват тази недомислица, а БГ-евродепутатите ще я разнесат в ЕП. От ГЕРБ не спират да бълват незаконност. Боце очевидно е в прострация и не си прави сметка, че падне ли от власт, пътят към затвора е широко открит. Същата участ грози депутатите от мнозинството, министрите от кабинета ББ-3 и продажните юристи.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електронното гласуване е най-широко разпространено в западните държави и САЩ. Тези депутати, политици и монистри, които говорят, че при него има възможност за манипулации или лъжат и искат да манипулират хората, или са наивници. Преводите и всички други операции в банките се извършват само електронно, а грешките са под 0,07%. Платеното гласуване в БГ е от порядъка на 15-21%. Така че не се водете по акъла на Боце, Цвета К., Дариткова и др. Така спират да гласуват около 1,7 млн.души от чужбина.
10
0
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИМА ДЕПУТАТИ С ОСМИ КЛАС!! ВСИЧКО ДРУГО ИМ Е КУПЕНО КАТО ДИПЛОМИ! НЕ ГОВОРЯТ ОТ ТРИБУНАТА ЦЯЛ МАНДАТ -ЗАЩОТО СРИЧАТ И НЯМАТ МИСЛИ С ГЛАВИТЕ СИ! ТРЯБВА ПРЕДИ ДА СЕ КЪЛНАТ В КОНСТИТУЦИЯТА -ДА Я ПРОЧЕТАТ И ДА МИНАТ ИЗПИТ -ПОНЕ ЕЛЕМЕНТАРНО ПОЗНАНИЕ КАКВО ПИШЕ ТАМ! НО ДАЛИ МОГАТ ДА ЧЕТАТ?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оказва се, че със 121 депутата ще може да се ...


прави нова конституция или други закони, може да се дават българи под наем или на заем, да се променя територията и.т.н.

Добре дошли в робовладелството на ГЕРП и скудоумието наречено България!

Приятен ден!
8
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Заклеваш се в Конституцията- а не знаеш едно изречение от съдържанието))) и така може и 20г да си депутат--Трябва Депутатите да учат Конституцията и да се явават на изпит!! Тогава да стават депутати и министри! Както ние всички работещи минаваме изпити (интервюта) за работа!!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не чете в парламента това което се гласува. Всички са Магарешки!
6
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 месец
При думата МАЖОРИТАРНИ депутатите скачат трупешката - всичките
Тива е щото много ви обичат
А дайте си сметка че метлата се нарича ... мажоритарни избори в два тура и им ги наложете
5
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
промяна на конституцията означава приемане на истанбулската конвенция. Затуй тиквата и прогресивните я искат.....
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Той допълни, че когато един депутат се заклева в парламента казва, че ще спазва Конституцията и би било абсурдно, ако той не я разбира."
Да се явяват на листовки за Конституция - щом не я разбират - как ще работят с нея?
То по тази логика да се заклеват шофорите в листовките? Защо да ги решават? xD
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев спазва ли Конституцията?
2
8
 
6
 
! Отговори
Божил преди 1 месец
Депутатите,които не членуват в Бесп и Депес я спазват- крейзидента не я спазва!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом трябва специалист за този въпрос...