Социалистите в спор: Честно ли спечели изборите Нинова?

Красимир Янков иска анкетна комисия да разгледа жалбите
126
Социалистите в спор: Честно ли спечели изборите Нинова?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП се събира на заседание седмица преди 50-ия конгрес на партията. Предвижда се отчет за дейността на Централната комисия по вътрешнопартийния избор за председател на БСП.
Преди началото на заседанието мненията на социалистите за избора на Корнелия Нинова се разделиха, съобщи БНР.

Още по темата

Според Филип Попов няма нарушения, а изборът е показал категорична подкрепа за председателя.

"Не, категорично нямам! Знаете резултата. Аз ще го повторя, защото ми е приятно да го чувам, над 67 процента активност, над 81 процента подкрепа за Корнелия Нинова. Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана, очевидно е консолидирана, така че резултатите са тези - такива, каквито са", каза той.
Красимир Янков обаче ще предложи анкетна комисия, която да разгледа подадените жалби и сигнали за нарушения.

"Тази партия е консервативна и го показа на този избор. Да видим дали ще се потвърди това, че тя следва сляпо своя председател и с приемането или неприемането на такава нарочна комисия, която да докладва на Конгреса. Според мен той трябва да се произнесе, защото всички тези съмнения и факти за опорочаване на избора може да доведат до разочарование такова, каквото, разбирам, че ще има днес с неприсъствието на заседанието на голяма част от членовете", заяви Красимир Янков преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП

Валери Жаблянов, който беше конкурент на Нинова, не смята, че изборът е бил честен.

"Като цяло изборът беше организиран тенденциозно. Превърна се във фарс и не можа да послужи по никакъв начин за мобилизация на левицата в България".

Таско Ерменков призова за единство.

"Считам, че оттук нататък единственото нещо, около което трябва да се обединяваме, това е волята на тези хора, които гласуваха, над 67 процента от членовете на БСП, да бъде претворена и от ръководството на партията за една по-добра и по-просперираща България, за да няма разединение. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията", смята той.

Към призива за единство се присъедини и Георги Гергов - друг представител на вътрешната опозиция, макар и с критики към избора на Нинова.

"Това, което съм го казал, си държа на думите и смятам, че тази победа ще победи. Имаме избори и ние всички трябва да се обединим и да гледаме напред", отсече той.

Друг неуспял кандидат за лидер на БСП - Георги Тодоров - донесе два Оскара, които да връчи на избрани от него членове на партията. Единият е за Корнелия Нинова за цялостен принос за състоянието на партията.

Очаква се на заседанието да бъде направен и отчет на парламентарната група на "БСП за България". В дневният ред на заседанието е отчета на депутатите и в европейският парламент. Очаква се Националният съвет да приеме и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.

Ще бъде обсъдена и политическа декларация на 50-ия конгрес на БСП за развитието на партията, както и приоритетите на нейната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: бспнинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се криете
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено изборите ви бяха фалшифицирани
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма и фашизма са затрити следват ДПС и БСП
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя нали Нинова обяви, че "всичко е точно"???????!!!!!??????
7
1
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Импексова вече реши този спор, като каза че партията е консолидирана повече от всякога, що се отнася до "честността", тя винаги е била мото на Акционерите на РеМеДето от "Позитано 20" ... българските социалисти по презумпция са честни, още от времето когато посрещаха съвеЦката окупационна армия с хляб, сол и свалени *** ... !!!
6
2
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Наистина интересно развитие на нещата.По принцип директивата беше Радев да застане начело на партията, а КН да се върне в СДС или това което е останало.Пуча не успя, КН предпочете да остане. Радев артиса . . .За всичко това разбира се виновен е Бойко!
5
3
 
11
 
! Отговори
Пилето преди 3 години
Радев, оставка!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За процентите се знаеше още преди изборите. Това беше тренировка за парламентарните избори.
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато се карате помежду си в БСП,други използват споровете ви вътре в партията срещу вас самите.Хубава или лоша,Нинова вече е избрана,толкоз,продължавайте нататък с обединение и план за спечелване на изборите!
2
4
 
11
 
! Отговори
Кака Ви К преди 3 години
Ами да, всичко е "честно". След като аз съм изврана.
1
15
 
3
 
! Отговори
Загубилите преди 3 години
Жаблянов,Янков и Добрев да отиват в ГЕРБ, там избори няма.Само назначени прости калинки.