Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!

Премиерът има ресурс, може да удържи властта, стига да иска, посочи президентът (2002-2012 г.)
Обновена: 20 сеп 2020 19:26 | 20 сеп 2020 19:20, Красимир Ангелов
217
Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!
Снимка: БГНЕС

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази война. Между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща! Това заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването "Неделята на Nova" по Нова телевизия.

По думите му трябва да има поне една малка възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят поне един важен въпрос. "Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата", предупреди отново Първанов.

Още по темата
Той предложи Борисов и Радев да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

"Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта. Което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов", припомни Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

"Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката и импийчмънт на президента Радев, то ще го направи още по-голям герой", предупреди бившият държавен глава.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, запита Първанов. Той бе категоричен, че никога не е търсил реванш срещу Борисов заради споровете между двамата през годините.

Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. "Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето", категоричен бе бившият държавен глава.

Първанов призова и президента Радев да има по-балансирана роля. "Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го натикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, винаги трябва да му се остави изход", допълни той.

Според президента (2002-2012 година), Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната.

Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма война, Радев иска просто Борисов да влезе в затвора, където му е мястото. Първанов щеше да седне на една маса с Борисов и да направят далавера, Радев иска Борисов осъден и това е хубавото на момента. Появиха се хора, които работят за това Борисов да бъде осъден и тикнат в затвора. Дано успеят до ноември, защото тогава Борисов и без това ще си отиде според звездите
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
153Япреди 9 минути 0 1А Радев стане президент за втори мандат БЕЗ подкрепата на ДПС ( защото те вече обявиха че му искат оставката) ще стане първия президент в новата ни история избран без гласовете на ДПС . Тогава ще се накефя максимално######На куково лято.
144
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Първанов каза,че зеления чорап не става. Няма как да го пришием към ГЕРБ.
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
152, Брои се само последния факт - два мандата.Предисторията е постфактум.Победителите не ги съдят.
142
7
 
6
 
! Отговори
Я преди 3 години
А Радев стане президент за втори мандат БЕЗ подкрепата на ДПС ( защото те вече обявиха че му искат оставката) ще стане първия президент в новата ни история избран без гласовете на ДПС . Тогава ще се накефя максимално
141
3
 
5
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Хахахах разсмя ме. Личи си че си тъмно червен ***. Хахах . Заради тези Факти, които то изброих той стана два мандата президент. Да стана ама заради фактите. Чист късмет си бяха тези мандати.
140
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145, със задна дата много лесно се обяснява всичко, а фактът си е факт - два мандата.
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент Гоце, агент Сава, агент Иван и т.н. Аман от руски агенти!
138
1
 
6
 
! Отговори
До 146 преди 3 години
Абсолютно вярно+ Бригадир Аспарухов
137
0
 
7
 
! Отговори
До 135 преди 3 години
Ако беше хитър като Доган щеше да е в политиката, имам предвид в активната политика и да разпределя порциите. Сега разделя финанси, което пак не е зле. Но е никой в полит. живот на БГ... слава на Бога.
136
8
 
6
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Пьрванката и доган са си стари дружки те издигнаха борисовНие по старите помним
135
1
 
10
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Отговарям ти веднага. Защото заедно с г- н Доган управляваха. И ДПС му даде своите ( тогава) 500 000 гласа. Второ, за вторият му мандат беше на балотаж с Волен Сидеров. Българите отказаха да гласуват за онова недоразумение и гласуваха за Първанов ( по малкото зло) . А първия му мандат беше късмет. Защо? Защото ако Стоянов не беше вдигнал ония папки в шоуто на Слави щеше да е президент втори мандат. И тогава българите отново избраха по малкото зло. Та така, драги ми смехурко
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно е казано - войната Радев-Борисов!Ама трябваше да посочи КОЙ запали тази война! Няма нужда от срамежливост и недомлъвки!
133
4
 
8
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Господин Първанов, нямате нищо общо с президента Радев. Защо? Защото по време на вашето царуване в президентството вие бяхте човека който нареждаше какво да се случва в държавата. Бяхте в комфортно положение и си правехте каквото си поискате. Големия енергиен шлем беше ваша идея, колкото и лош да беше. Забравихте коя партия ви издигна и се взехте насериозно след изтичане на мандата. Направихте партия. И сега сте на точното място.... на полит. Бунище.
132
2
 
6
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До Гражданин Освен че е ренегат и продажник гоцето е и доносник на ДС!!!Морално и духовно нечистоплътен,откъдето и да го погледнеш!!! Тъй, че тези му бъртвежи едва ли изненадват някого.Те само потвърждават факта,че и този е част от мутренско-олигархичните кръгове,които ограбиха ДЪРЖАВАТА и НАРОДА ни!!!
131
0
 
16
 
! Отговори
бай грую преди 3 години
Ама той Борисов отдавна каза, че се оттегля само в партията и повече няма да управлява. Въпросът оня случайник в политиката, хасковсият *** кога ще се оттегли.
130
6
 
28
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
"Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев."И това го казва не някой гербаджия а президент издигнат от БСП. Нека всички, които подкрепят страхливият и отмъстителен плъх от Дондуков 2 да посочат какво позитивно е казал фигуранта през четирите години от мандата си.
129
13
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
В тази "война" по-активен е гл. ***. Преди пееше срещу Радев в дует с цвък, сега соло. Няма негово изказване без нападки към Радев, защото нарцис като него не може да понесе, че някой не му ръкопляска, а критикува.
128
5
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Добре де, а защо Първанов беше единственият ни президент с два мандата? Защото не е путийо като Роската или фигурант като Румката.
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има повече спокойствие докато гадните и алчни политически *** не се изринат от управлението. Само съд як бой за такива ...Чашата преля ...