Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!

Премиерът има ресурс, може да удържи властта, стига да иска, посочи президентът (2002-2012 г.)
Обновена: 20 сеп 2020 19:26 | 20 сеп 2020 19:20, Красимир Ангелов
217
Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!
Снимка: БГНЕС

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази война. Между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща! Това заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването "Неделята на Nova" по Нова телевизия.

По думите му трябва да има поне една малка възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят поне един важен въпрос. "Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата", предупреди отново Първанов.

Още по темата
Той предложи Борисов и Радев да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

"Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта. Което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов", припомни Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

"Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката и импийчмънт на президента Радев, то ще го направи още по-голям герой", предупреди бившият държавен глава.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, запита Първанов. Той бе категоричен, че никога не е търсил реванш срещу Борисов заради споровете между двамата през годините.

Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. "Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето", категоричен бе бившият държавен глава.

Първанов призова и президента Радев да има по-балансирана роля. "Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го натикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, винаги трябва да му се остави изход", допълни той.

Според президента (2002-2012 година), Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната.

Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Имам един съсед къде ходи семейно на протеста:):):)Спукваме го от ташкент:):):)Са като ме види се качва пеш по стълбището да не се засечеме и да не го подигравам:):):)
105
4
 
12
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
Днеска протест нема изморихме се, утре евентуално!!!
104
3
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Сега виждате ли истинското лице на мафията? Голяма грешка бе че всики Политици от 32 г насам -НЕ СА В ЗАТВОРА!! НО НЕКА ХОРАТА ВИДЯТ- НЕКА РАЗБЕРАТ- НАКРАЯ ВСИЧКО ИЗЛИЗА НАЯВЕ-КОЙ -КОЙ Е!!
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонкатадруго си е да правиш политика с милярди държавни заеми и раздаване на пари както дойде, това те кефи, това е правилно. клак ьорите на олигархията, като теб, са ПРЕДАТЕЛИ! л у д
102
7
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
R.I.P.на протеста:):):)100 човека иначе с одобрение на 69% от Народа според Кънчо и Андрей Райчев:):):)
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Демократ европеецНикакъв европеец не си ти,нито демократ,ела да видиш в Германия,дали можеш да накараш някой немец да ти работи и една минута насила извън работното време,а ако евентуално се съгласи,се плаща тройно! Да не говорим и за заплащането и за почасовото заплащане,където се изчислява всяка изработена минута или заето време на работника,а в България са на месечно плащане
100
5
 
10
 
! Отговори
До гневен. преди 3 години
Не могат да простят на РАДЕВ,че в морално отношение е на светлинни години височина от тях!###########Тук нещо си се объркал .Радев и морал. Разтури къща, далавери с държавни апартаменти, назначаване на любовницата неправомерно на два договора, президентът на БСП а не на народа и т.н.Ега ти морала.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Демократ европеецв България няма демокрация. освен това, не знам какъв житейски опит имаш, но не знам защо не си забелязал приятелските кръгове, картелните споразумения, старите заможни родове със съмнително начало, заможност започнала от войни и унищожение. никоя политическа философия никога не е била имплементирана изцяло, комунизмът също и не бяхме финансово равни изобщо.
98
3
 
9
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 3 години
Папурко,ако Радев е "Кремълски парашутист"интересно какъв е вождът ти?
97
4
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А На протеста 100 човека:):):)да ти таковам и протеста:):):)Предсмъртна агония:):):)
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя първанката беше излъгал че кото стане президент ще изкара България от нато стана президент и не изтегли България от нато.Ами лупи
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент "Гоце " не успя да да прокара шлема,агент "Буда " също няма да успее!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97Шушумигата е в огледалото пред тебе.
93
11
 
2
 
! Отговори
тутко преди 3 години
какво балансирано отношение към борисов трябва? борисов е криминален елемент и бодигард на олигархията. в най-добрите времена е подкрепен от 20% от имащите право на глас. очевидно политическият процес а тотално повреден и компрометиран. борисов е легитимен премиер само според този антибългарски политически процес. какъв баланс? в България няма демокрация, има клептокрация и олигархия. да искаш со кротце значи да не искаш промяна. а гоце е спец само по бкп, ерго, млъквай.
92
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и Първанов каза ,че фърчилото е фалшив ,какво повече.
91
10
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Войната за която говори Първанов, я поведе Кремълският парашутист Радев, с приватизаторите от РеМееДето от "Позитано 20", с паравоенните формирования от партия Възраждане, побратимени с "Вълците на путин", с Отровното трио на Бабикяновците и тюлените с гумените лодки от плажа на Росенец, с платформата на Мая Костинбродска и хранениците и от пациентските организации, с парите на Черепа и неговите Шпиц-команди ... и с любезното съдействие на ген.Решетников ... !!!
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86Само да ре светна щото виждам че си тежка прУвинциална шушумига, че двамата цитирани от клоуни-преЦеденти са тежък срам за собствените си жени.Къв мъж е тоя който жена му се срамува от него, М??*** си ти Минчооо!!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов,влезте в ПЕС,мисля,че тогава партията ви ще има доста по-големи проценти!
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92То май само ушите му са големи и изцепките. А да, и простотията също.
87
6
 
4
 
! Отговори
Демократ европеец преди 3 години
Неравенството е естевствено, Само при комунизма всички бяха равни финансово. Това че простите и некадърните бачкат за умните и кадърните които са успяли в живота не означава, че са експлоатирани, експлоатация има само в изветрелите глави на комунистите и мандраджиите, просто простите и некадърните не са положили усилия да забогатеят и затова сега бачкат за умните и кадърите, неравеснтвото е нещо норамално при демокрацията, само пр комунизма има равенство, а комунизма е престъпна система.