Марешки нарече БСП "изверги", поиска тяхната оставка

От партията пък го призоваха да си излежи присъдата
23 сеп 2020 14:53, Нели Христова
67
Марешки нарече БСП "изверги", поиска тяхната оставка
Снимка: БГНЕС

Скандал се заформи между лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатите от БСП в пленарната зала, съобщават от "24 часа". Причината - Марешки настоя, че червените нямат право да му искат оставката (миналата седмица БСП настоя той да се оттегли от парламента заради наложената му присъда от 4 г. по обвинение за рекет и изнудване - б.а.), защото те самите докарали държавата до колапс няколко пъти.

Това обаче възмути червените, които настояха той да отиде и да излежи присъдата си.

Миналата седмица ми бе поискана оставката, нямаше да обърна внимание, ако не бях получил хиляди писма в подкрепа от българските граждани, каза Марешки. Той разказа, че в някои от писмата граждани му напомнили историята, според която именно лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала в двете правителства на Симеон Саксобургготски и Иван Костов, като едва на 28 г. е била директор на "Техноимпекс". В правителството на Сергей Станишев пък е била зам.-министър на икономиката и била “уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора ѝ". Румен Гечев пък бил вицепремиер, когато пенсиите били 3 долара, а заплатите 5, имало чудовищна инфлация, фалит на банките, а правителството било изгонено с камъни.

Всичко това ми е припомнено от българските граждани и то е част от БСП. Хора, които са издевателствали върху хората, докарали са ги до просешка тояга, не знам как да ги нарека, може би така, както ми подсказвате - изверги, каза още Марешки. Той изреди и Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Андреев и обясни, че те също били изгонени с камъни, а сега седели на предните банки на БСП в прламента и обещавали, че са лицата на промяната.

Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки - това е свинщина от висок порядък, отвърна му червеният депутат Антон Кутев.

Допуснахте от трибуната да се говорят клевети и то от един “народен преставител”, който е осъден на втора инстанция. Какво чакате? Да го изнесат с белезници? Това ли чакате? Вместо да му направите забележка и да го накарате да си подаде оставката, за да не петни тази институция, обърна се пък депутатът Иван Иванов към Караянчева.

Истината, колкото и да боли, няма значение от кого е казана. Аз пък искам вашата оставка, отвърна Марешки.

Виждате ли колко беше права парламентарната група, когато каза, че този човек няма място горе до вас? Той трябва да отиде да си излежи присъдата, а не да седи тук, натоя след това червеният Георги Свиленски.

Обръщам се към вас с призив да подтиснем емоциите си и да преминем към дневния ред. Виждам, че лявата част от залата не иска да преминем към програмата, чудят се по какъв начин да отнемат от времето на Народното събрание. Затова предлагам да преминем към дневния ред, има си съд, той ще реши, ние не сме страна, която да решава. Затова има разделение на властите, настоя пък Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Те може да са я докарали, ама той е изнудвал, биел и крадял през това време вместо да спазва законите, 4 години са направо като подарък, трябва да са поне 24 години и конфискация на имуществото ако не докаже, че честно го е спечелил!
25
2
 
6
 
! Отговори
Песталоци и Ломброзо преди 3 години
Антропологът ги е е чел предполагам(ако е антрополог).Значи назначавамекомисия от плеймейтки(красиви,няма спор),която върви по улиците,домоветена хората и учрежденията.Зад нея бусове с жандармерия.Комисията се спирапри всеки,оглежда го от всичко страни и се произнася:за разплод;за затвора;за обесване;за стерилизация;за висш служител;за работник...Душевността начовек,моралът и интелектът му не са написани на лицето му.А вие не пишетеглупости за външния вид на нечие лице,а гледайте делата му
24
7
 
4
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Ако понамали цените на апчетата може и да гласувам за него! Ама той ги увеличава всеки ден!!!
23
25
 
19
 
! Отговори
Радев Руски вън преди 3 години
Колкото и да не ми допада Марешки, в случая е прав!
22
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кой пост да подадат оставки и кои точно от БСП? Хайде стига мащабни лозунги, че големи лозунги се пишат на големи плакати и зад тези плакати герберасти и магарета усвояват ли, осребряват!
21
9
 
17
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Тоя Марешки е такава ***, ко ми мънка, баси нахалника долен. Аре марш камъни да те изгонят от парламента.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворници управляват уфсе!?Спрете Земята, искам да сляза!
19
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки може и да е осъден, но и той като Радев е казал истината...защо на Зайчарника на Фигуранта не се харесва тази Истина ?
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лучаят за източването на 93 млн. лева[1] придобива публичност през 1994 г. като аферата Акрам[2]. Тя става възможна благодарение на корупционни практики, в които освен представители на преименувалата се четири години по-рано комунистическата партия са замесени бивши щатни сътрудници на ДС и банкови служители.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как искате да чете проектоконституцията, като си е изчерпал лимита за годината изчитай ки на един дъх "майбах", а и те си имат договорка с Бибитко никой да не чете повече от него
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоЦитат:Зърнената криза е в резултат на некомпетентно управление и бездействие на социалистическото правителство, което от своя страна създава добра хранителна среда за избуяването на корупционни схеми, водещи до спекулативни сделки с износ и внос на зърно, от които се облагодетелстват фирми, близки до властта, като кръга Орион[1] и различни групировки...
15
5
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
докато не излезе присъдата от 3 инстанция магарешки да не се появява в нссрам и позор за институцията
14
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ КОПУВАЙТЕ ОТ АПТЕКИТЕ И БЕНЗИНОСНАНЦИЙТЕ НА МАРЕШКИ.ТОЗИ Е ПОДЪЛ И ЗАВИСИМ ЧОВЕК.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига! Спрете ги тия вентилатори, че всичко се разхвърча наоколо и омаза навсякъде!!!
12
25
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахаааа, браво Марешки. Ама ги е наредил баш както си е :)))))))))))))))))))))))))))))Р.Гечев вместо да го обесят пред парламента, тръгнал акъл да дава?!? Хората не са забравили какви ги свършиха комунистите - нямаше хляб в магазина......Добре тогава, че П.Стоянов уреди от полша пратиха 2 влака с пшеница, от САЩ 1 кораб с царевица за фураж на животните.
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този що е с намордник?И пич, ти си с ефективна присъда. Как искате хората да вярват в НС и да имат доверие в него след като шефа му е ***, а едното зам.-че с ефективна присъда.
10
7
 
20
 
! Отговори
магарешки преди 3 години
едолен селски крадец-това казват хората по а-ките, пък той да си мисли ,че е някакъв
9
7
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Не е твоя работа бе неудачник
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пореден епизод:Марешки срещу БСП и леля Корнелия.
7
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми много правилно им го е казал. И аз мисля същото за ОПГ бсп-дпс!!!