Марешки нарече БСП "изверги", поиска тяхната оставка

От партията пък го призоваха да си излежи присъдата
23 сеп 2020 14:53, Нели Христова
67
Марешки нарече БСП "изверги", поиска тяхната оставка
Снимка: БГНЕС

Скандал се заформи между лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатите от БСП в пленарната зала, съобщават от "24 часа". Причината - Марешки настоя, че червените нямат право да му искат оставката (миналата седмица БСП настоя той да се оттегли от парламента заради наложената му присъда от 4 г. по обвинение за рекет и изнудване - б.а.), защото те самите докарали държавата до колапс няколко пъти.

Това обаче възмути червените, които настояха той да отиде и да излежи присъдата си.

Миналата седмица ми бе поискана оставката, нямаше да обърна внимание, ако не бях получил хиляди писма в подкрепа от българските граждани, каза Марешки. Той разказа, че в някои от писмата граждани му напомнили историята, според която именно лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала в двете правителства на Симеон Саксобургготски и Иван Костов, като едва на 28 г. е била директор на "Техноимпекс". В правителството на Сергей Станишев пък е била зам.-министър на икономиката и била “уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора ѝ". Румен Гечев пък бил вицепремиер, когато пенсиите били 3 долара, а заплатите 5, имало чудовищна инфлация, фалит на банките, а правителството било изгонено с камъни.

Всичко това ми е припомнено от българските граждани и то е част от БСП. Хора, които са издевателствали върху хората, докарали са ги до просешка тояга, не знам как да ги нарека, може би така, както ми подсказвате - изверги, каза още Марешки. Той изреди и Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Андреев и обясни, че те също били изгонени с камъни, а сега седели на предните банки на БСП в прламента и обещавали, че са лицата на промяната.

Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки - това е свинщина от висок порядък, отвърна му червеният депутат Антон Кутев.

Допуснахте от трибуната да се говорят клевети и то от един “народен преставител”, който е осъден на втора инстанция. Какво чакате? Да го изнесат с белезници? Това ли чакате? Вместо да му направите забележка и да го накарате да си подаде оставката, за да не петни тази институция, обърна се пък депутатът Иван Иванов към Караянчева.

Истината, колкото и да боли, няма значение от кого е казана. Аз пък искам вашата оставка, отвърна Марешки.

Виждате ли колко беше права парламентарната група, когато каза, че този човек няма място горе до вас? Той трябва да отиде да си излежи присъдата, а не да седи тук, натоя след това червеният Георги Свиленски.

Обръщам се към вас с призив да подтиснем емоциите си и да преминем към дневния ред. Виждам, че лявата част от залата не иска да преминем към програмата, чудят се по какъв начин да отнемат от времето на Народното събрание. Затова предлагам да преминем към дневния ред, има си съд, той ще реши, ние не сме страна, която да решава. Затова има разделение на властите, настоя пък Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно осъдения престъпник Магарешки ли ще им иска оставките?
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 фалит, вече не са му толков по евтини нещата а и има малко асортимент, съшо с тези заплати никой не иска да бачка при него
4
8
 
25
 
! Отговори
Abigejl преди 3 години
Това се казва наглост и безочие !***!
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ може да спаси Марешки от затвора.
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли защо се затварят аптеки магарешки? Да не са му дyxнали под опашката на играча.
1
19
 
25
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
престъпник. Това правителството стана за смях на цял свят. ОСТАВКА