Марешки нарече БСП "изверги", поиска тяхната оставка

От партията пък го призоваха да си излежи присъдата
23 сеп 2020 14:53, Нели Христова
67
Марешки нарече БСП "изверги", поиска тяхната оставка
Снимка: БГНЕС

Скандал се заформи между лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатите от БСП в пленарната зала, съобщават от "24 часа". Причината - Марешки настоя, че червените нямат право да му искат оставката (миналата седмица БСП настоя той да се оттегли от парламента заради наложената му присъда от 4 г. по обвинение за рекет и изнудване - б.а.), защото те самите докарали държавата до колапс няколко пъти.

Това обаче възмути червените, които настояха той да отиде и да излежи присъдата си.

Миналата седмица ми бе поискана оставката, нямаше да обърна внимание, ако не бях получил хиляди писма в подкрепа от българските граждани, каза Марешки. Той разказа, че в някои от писмата граждани му напомнили историята, според която именно лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала в двете правителства на Симеон Саксобургготски и Иван Костов, като едва на 28 г. е била директор на "Техноимпекс". В правителството на Сергей Станишев пък е била зам.-министър на икономиката и била “уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора ѝ". Румен Гечев пък бил вицепремиер, когато пенсиите били 3 долара, а заплатите 5, имало чудовищна инфлация, фалит на банките, а правителството било изгонено с камъни.

Всичко това ми е припомнено от българските граждани и то е част от БСП. Хора, които са издевателствали върху хората, докарали са ги до просешка тояга, не знам как да ги нарека, може би така, както ми подсказвате - изверги, каза още Марешки. Той изреди и Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Андреев и обясни, че те също били изгонени с камъни, а сега седели на предните банки на БСП в прламента и обещавали, че са лицата на промяната.

Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки - това е свинщина от висок порядък, отвърна му червеният депутат Антон Кутев.

Допуснахте от трибуната да се говорят клевети и то от един “народен преставител”, който е осъден на втора инстанция. Какво чакате? Да го изнесат с белезници? Това ли чакате? Вместо да му направите забележка и да го накарате да си подаде оставката, за да не петни тази институция, обърна се пък депутатът Иван Иванов към Караянчева.

Истината, колкото и да боли, няма значение от кого е казана. Аз пък искам вашата оставка, отвърна Марешки.

Виждате ли колко беше права парламентарната група, когато каза, че този човек няма място горе до вас? Той трябва да отиде да си излежи присъдата, а не да седи тук, натоя след това червеният Георги Свиленски.

Обръщам се към вас с призив да подтиснем емоциите си и да преминем към дневния ред. Виждам, че лявата част от залата не иска да преминем към програмата, чудят се по какъв начин да отнемат от времето на Народното събрание. Затова предлагам да преминем към дневния ред, има си съд, той ще реши, ние не сме страна, която да решава. Затова има разделение на властите, настоя пък Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
G преди 3 години
И тоя си отива
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Марешки.В тази партия всички са мафия.Трябваше да я забранят още 1990 година.
44
9
 
7
 
! Отговори
пенсионер от БСП преди 3 години
Марешки ,ааа не така ,те не са изверги ,те са алчни крадливи и богопомазани независимо дали дедовците им са били пъдари ,орачи ,копачи или лапачи семето им все кратуни ражда та чак до днешнате им реколта.От зелено семе на кратуна колко академици ,доктори и учени се пръкнаха никой не знае .... но само ,че с привилегия на АБФ на тато ,бако ,свако и на комшията ?
43
1
 
3
 
! Отговори
О преди 3 години
Поне всички в тоя парламент се изясниха ме са една стока ,имат напредък
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
48- ПРЕЦАКАЛИ СА ТЕ- ДАВА ПОВЕЧЕ- А НЕ БЕ, ОБЪРКАХ ГО С ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ- ДАВАТ МНОГО, НАД 100ЛВ.
41
8
 
4
 
! Отговори
Далавера преди 3 години
50 кинта дава човека за глас.Вече няколко пъти взех. Вземайте и вие докато има.
40
10
 
15
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
Няколко по яки депутати от БСП ,да му направят граждански арест ,на тоя пъпчив гларус.
39
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво е осъден Марешки за някакъв спор със наемател на негов имот.За кокошка няма прошка а приватизаторите крали държавни пари си седят в парламента ни лук яли ни лук мирисали.Другарката Нинова която дошла от село на 28 г. приватизира Техноимпекс като ощетява държавата със милион и нещо и веднага си купува 100 кв. апартамент в София
38
2
 
8
 
! Отговори
защо преди 3 години
До "Търсете русофилите..."Явно си доста ограничен. Елементарна проверка в гугъл и намираш каквото ти трябва. Понеже съм сигурен, че няма да се спавиш, специално за теб:Д-р Даниела Анастасова Дариткова - ПродановаДата на раждане:28 септември 1966Образование: Магистър по медицина от Санкт Петербургския медицински педиатричен институт. Доволен ли си? Дерзаят.
37
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъден ли си бре Магарешки? Осъден си!Докато реши третата инстанция,дали ще лежиш или не,не е лошо да си подадеш оставката!
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсете русофилите сред тези, които са започнали бизнеса си от контактите със съветски фармацевти. Търсете предателите на евроатлантическите идеи и шпионите на Путин сред тези, които са се оженили за рускини и са учили в Москва!
35
10
 
14
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Човека от - воня с -4 г присьда се исказа
34
8
 
23
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Да връща плажовете и да влиза в затвора.А 77 годишната му майка с нейните 103 фирми, да се готви за сливенския.Нагъл и алчен мушморок.
33
10
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Марешки защо не е в затвора да си излежава присъдата, след като вече е осъден???
32
17
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 3 години
Браво,господин Марешки ! Тази партия отдавна не трябваше да е в Парламента - много беди е сътворила на народа ни ! Никога повече управление на БСП! Явно освиркващите по-долу г-н Марешки не са живели при сощиализъма и комунизъма и затове плещят глупо сти !
31
11
 
15
 
! Отговори
Ивето преди 3 години
Не може един ниско ентилегентен депутат да изрича обиди независимо към кого, ами той е ЗАТВОРНИК.
30
6
 
8
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До ШефаХе-хе-хей, шефе! Къде ходиш ти, ба? ПО звездите?... Не стъпвай на гнило, шъ пропаднеш, значи...Звездата на БСП може да привлече само една сродна мъртва млада душа...Нищо живо, нищо истинско няма в тези хора...
29
14
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Тоя алчен аптекар тръгна по пътя на Бойко Борисов , непрекъснато си създава врагове и нарушава закона , потъпква и морала!Не го чака нищо хубаво , не разбира ли че Борисов бързо залязва , а звездата на БСП свети ярко и привлича младите!
28
5
 
13
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До баба мараИ аз мисля така - не е морално Марешки да се занимава с политика докато не излезне решение от трета инстанция! Вероятно Марешки се смята за напълно невинен, защото той напълно игнорира тази ситуация и дори ходи на заседания в Парламента...Ще видим какво ще стане накрая - аз не вярвам никак на нашите съдии: има много подкупни и много политизирани сред тях...
27
10
 
12
 
! Отговори
Конституция на РБ преди 3 години
Всеки гражданин е невинен до доказване на противното с влязла в силаприсъда.Ще видим окончателната присъда на Марешки и тогава ще говорим.Отговор до неграмотника,написал по-долу"не кОпувайте..."-о-о,ще купуваме,защото цените му са без конкуренция,питай пенсионерите с книжки от НЗОК.Има разлки в цените с другите аптеки от порядъка на 20% и нагоре.За гориватае същото.Значи:вие го мразите като политик,а искате ние да сме потърпевшикато потребители,да ви плащаме омразата.Няма да стане.